5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep a urcat pe locul 5 în clasamentul WTA

Simona Halep a urcat pe locul 5 în clasamentul WTA

Românca Simona Halep a urcat o poziție și se află pe locul 5 în clasamentul jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicității luni, după ce a ajuns până în optimile turneului de la Roland Garros.
Halep este la mare distanță (peste 1.000 de puncte) de germanca Angelique Kerber, aflată pe locul 4, și are un avans de 250 de puncte față de următoarea clasată, Victoria Azarenka.
Americanca Serena Williams este lider în continuare, dar ecartul față de a doua clasată s-a redus considerabil după ce Garbine Muguruza (Spania) a câștigat Openul Franței. Iberica se află la circa 1.600 de puncte de primul loc, podiumul fiind completat de poloneza Agnieszka Radwanska.
A doua româncă din ierarhie este Irina Begu, care se menține pe locul 28. Monica Niculescu a coborât două locuri, de pe 35 pe 37, iar a patra româncă din top 100 este Sorana Cîrstea, pe 98 (a coborât o treaptă).
La dublu, Monica Niculescu se află în continuare pe locul 26, Irina Begu a coborât patru locuri și este pe 40, iar Raluca Olaru se menține pe 55.
În ierarhia Road to Singapore, Halep a coborât un loc și este acum pe 7, în timp ce Irina Begu a reușit un salt de opt locuri, de pe 27 pe 19.
În clasamentul încasărilor din acest în circuitul WTA, Halep ocupă locul 5, cu 1,6 milioane dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS