21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Anghel Iordănescu: Prezența noastră la Euro 2016 este un mare succes

Fotbal / Anghel Iordănescu: Prezența noastră la Euro 2016 este un mare succes

Anghel Iordănescu se teme de adversarii de la Euro (foto: ziuanews.ro)
Anghel Iordănescu se teme de adversarii de la Euro (foto: ziuanews.ro)

Selecționerul României, Anghel Iordănescu, a declarat că prezența noastră la Euro 2016 este „un mare succes”, conform unui interviu publicat pe site-ul publicației spaniole Marca și citat de Mediafax.
„Nu a fost pe agenda mea să redevin selecționer al echipei naționale de fotbal a României, dar am crezut mereu în munca mea. A trebuit să înțeleg faptul că circumstanțele au fost speciale. Nu avem o grupă ușoară. Când ai ca adversar o echipă care are în sânge titlul de campioană, mă gândesc la Franța, nu se poate spune că avem o grupă ușoară. Este necesar să luăm în serios confruntarea noastră cu Albania. Obiectivul nostru este să trecem de faza grupelor la Euro 2016. Tot ce va fi de aici mai departe este un bonus pentru noi”, a spus „Generalul”, glumind puțin pe seama lui Karim Benzema, care a fost lăsat în afara lotului de francezi: „Franţa ne este clar superioară. Deschamps are jucători de top, care joacă în Liga Campionilor sau în Europa League. Noi avem jucători care evoluează în România, Turcia, Bulgaria, Israel şi Qatar. Asta nu înseamnă că ne vom lăsa învinşi prea uşor. Repet: obiectivul nostru este să ieşim din grupe. Nu ştiu dacă absenţa lui Benzema ne ajută. Să nu-l plângem de Deschamps pentru că are de unde alege. Dar dacă totuşi nu-l mai vrea pe Benzema, îl luăm noi. Asta dacă vrea şi jucătorul”.
Anghel Iordănescu le-a mai spus jurnaliştilor spanioli că la echipă naţională se simte lipsa unui lider, aşa cum era Gheorghe Hagi: „Fotbalul s-a schimbat enorm. Din păcate nu mai avem un fotbalist aşa cum era Hagi. De fapt, cred că în fotbalul de astăzi nu mai sunt fotbalişti de profilul lui Hagi. Nici măcar Ronaldo sau Messi nu seamănă cu el. Acum, liderul naţionalei României este Răzvan Raţ. Nu avem o vedetă. Echipa este vedeta noastră”.
Anghel Iordănescu recunoaşte că nu-şi face prea multe iluzii de la meciul cu Franţa, programat vineri, de la ora 22.00, însă e convins că naţionala României poate câştiga celelalte două meciuri din Grupa A, cu Elveţia şi Albania: „Ca să fiu sincer nu mi-aş fi dorit să începem turneul în acest fel. Nu am fi vrut să jucăm împotriva Franţei, însă va fi un eveniment special pentru fotbalul românesc, pentru că vom fi văzuţi de întreaga planetă şi nu cred că vom apuca prea curând să mai jucăm în deschiderea unui turneu final. Egalul din meciul cu Spania este cel care îmi dă încredere pentru că Spania este o echipă apropiată valoric de cea a Franţei, însă pentru noi meciurile cu Elveţia şi Albania sunt extrem de importante. Nu cred că Albania mai este o echipă mică. Au fotbalişti care joacă în Italia, Franţa sau Olanda. Au progresat teribil de mult”.
Întrebat de jurnaliştii de la Marca dacă va continua pe banca echipei naţionale a României şi după finalul Campionatului European, Iordănescu a evitat un răspuns însă le-a promis spaniolilor că le va dezvălui acest lucru imediat după ce tricolorii îşi vor termina aventura la Euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS