15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia şi-a luat doza de încredere înainte de euro

România şi-a luat doza de încredere înainte de euro

minge-fotbal

Naţionala României s-a impus categoric, scor 5-1, pe Arena Naţională, într-un amical disputat vineri seară, în compania echipei statului Georgia, ultimul înainte de participarea la Campionatul European din Franţa (10 iunie – 10 iulie). Golurile tricolorilor au fost marcate de Popa (’2), Amisulasvili (’3 – autogol), Stanciu (’49), Torje (’80) şi Keşeru (’87). Reuşita oaspeţilor a fost de fapt un autogol, nefericitul autor fiind Cosmin Moţi (’68).

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Moţi, Grigore, Raţ – Hoban (’64, Prepeliţă), Pintilii (’84, Sânmărtean) – Popa (’71, Keşeru), Stanciu (’83, Alibec), Stancu (’71, Torje) – Andone (’64, Chipciu). Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Georgia: Kvaskhvadze – Lobjanidze, Kashia, Amisulasvili, Kverkvelia – Dvali (’33, Mchedildze), Navalovski (’64, Tsiskaridze), Aburjania (’64, Kvekveskiri), Qazaishvili – Okriashvili, Dvalishvili (’78, Kvilitaia). Selecţioner: V. Weiss.

Cartonaş galben: Dvalishvili ’51.

A arbitrat: A. Dias Soares (Portugalia).

România face parte din grupa A la CE din Franţa, alături de reprezentativa ţării gazdă, Elveţia şi Albania.

 

Iordănescu a prins glas

 

După rezultatele nefaste din cantonamentul din Italia, 1-1 cu RD Congo şi 3-4 cu Ucraina, selecţionerul României a admis că jocul echipei sale scârţâie, însă după succesul contra Georgiei a devenit optimist în privinţa meciului cu Franţa, din deschiderea turneului final.

„Pentru noi a fost o seară frumoasă, cu o echipă susţinută permanent de publicul nostru, iar căldura lui ne-a ajutat să avem această prestaţie. E o victorie categorică, în urma unei partide bune făcută de băieţii noştri. Mi-e greu să spun acum dacă aceasta va fi echipa şi cu Franţa. Mă bucur că am avut şansa să vedem cât mai mulţi jucători. Mă bucur şi sper să nu avem alte probleme medicale înainte de meciul cu Franţa, în afară de Vlad Chiricheş. A fost o victorie meritată. Ne dorim cu toţii să avem o prestaţie bună în Franţa. Trebuie să avem încredere, curaj şi personalitate în joc”, a declarat Anghel Iordănescu, la Dolce Sport.

În privinţa lui Chiricheş, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a punctat că nu este vorba despre o accidentare gravă: „Nu e pusă în pericol participarea lui Chiricheş la Euro. Avem o unitate la nivelul grupului şi sperăm ca asta să facă diferenţa în favoarea noastră. Din toate punctele de vedere suntem pregătiţi, altfel nu ne-am fi calificat. România nu a mai fost din 2008 la un turneu final şi acum am ajuns aici, deci suntem pregătiţi. E important jocul cu Georgia, pentru că un rezultat bun ar face ca jucătorii să plece mult mai motivaţi la Euro”.

 

„Vom juca la victorie fiecare meci de la Euro”

 

Optimismul s-a instalat şi în rândul tricolorilor după victoria categorică de vineri, cu Georgia.

„Putem să spunem că a fost o repetiţie înainte de meciul cu Franţa. A fost o victorie la scor care a satisfăcut publicul şi care ne dă şi nouă moral înaintea meciului cu Franţa. Mergem cu gânduri mari, mergem să abordăm fiecare meci la victorie. De ce nu şi cu Franţa? Este o presiune, dar de aceea suntem fotbalişti”, a declarat „închizătorul” Ovidiu Hoban la TVR.

„Tricoul cu numărul 10 nu e o povară! Mă ambiţionează şi sper să ofer şi mai mult! Sincer nu mă gândeam că voi ajunge în această poziţie, e mai mult decât mă aşteptam. Mă bucur că fac parte din echipa României şi sper să facem un turneu final bun şi să-i facem fericiţi pe toţi românii. A fost un joc ok cu Georgia din punctul meu de vedere. Am înscris două goluri foarte repede şi asta ne-a uşurat foarte mult misiunea. Cu Franţa va fi cu siguranţă diferit, dar sperăm să facem un meci bun. Trebuie fim foarte concentraţi cu Franţa, să fim o echipă compactă, să alergăm unul pentru celălalt. Eu zic că şansele sunt 50-50, iar acum vom avea timp să-i studiem şi mai bine. Ei au jucători de calitate, dar şi noi le putem pune probleme cu forţa grupului”, a declarat mijlocaşul Nicolae Stanciu.

 

Mutu, premiat pentru întreaga activitate

 

Adrian Mutu a fost invitat special la amicalul cu Georgia, unde a fost premiat de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, pentru întreaga activitate, după ce fostul atacant al lui Chelsea şi Juventus şi-a anunţat săptămâna trecută retragerea din activitate. Atacantul de 37 de ani a anunţat săptămâna trecută că renunţă la cariera de fotbalist, una impresionantă, cu peste 100 de goluri înscrise în Serie A, cu meciuri pentru echipe ca Inter, Chelsea, Juventus sau Fiorentina şi cu 35 de goluri înscrise pentru echipa naţională. Conducerea FRF a reacţionat şi a decis să-i ofere la amicalul cu Georgia un premiu pentru întreaga activitate: „Vă mulţumesc din suflet!”, a reacţionat Mutu, potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal. Acum, fostul internaţional român se va concentra pe dezvoltarea unei cariere în antrenorat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS