14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJocul României e dezamăgitor înainte de Euro

Jocul României e dezamăgitor înainte de Euro

gds-sport

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Ucrainei cu scorul de 4-3 (1-1), ieri seară, pe Stadionul „Olimpic” din Torino, într-un meci de pregătire pentru EURO 2016, al doilea din cadrul cantonamentului din Italia. Golurile tricolorilor au fost marcate de Torje (’23), Alibec (’74) şi Stanciu (84′), în timp ce pentru rivali au punctat Zozulya (’43), Zinchenko (’48), Konoplyanka (’54) şi Yarmolenko (’59).

România: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Grigore, Filip (’46, Raţ) – Prepeliă (’60, Hoban), Pintilii – Torje (’69, Popa), Sânmărtean (’57, Maxim), Stancu (’79, Stanciu) – Keşeru (’57, Alibec). Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Ucraina: Pyatov – Fedeckyj (’46, Butko), Rakitsky, Khacheridi (’46, Kucher), Shevchuk (’71, Karavaev) – Stepanenko, Ngcongca – Yarmolenko, Rybalka (’46, Zinchenko), Konoplyanka – Zozulya (’46, Skakhov). Selecționer: Mikhail Fomenko.

Cartonaşe galbene: Chiricheş ’50, Maxim ’90+1.

A arbitrat: D. Massa (Italia).

În cadrul cantonamentului din Italia, naţionala României a mai remizat, scor 1-1, cu RD Congo. Pe 3 iunie România va mai juca un amical contra Georgiei, dar la Bucureşti, pe Arena Naţională, acesta fiind ultimul test înainte de Euro.

La Campionatul European, România face parte din grupa A, alături de ţara gazdă, Franţa, Elveţia şi Albania. Tricolorii vor juca meciul de deschidere al turneului final, împotriva Franţei, pe 10 iunie, de la ora 22.00, pe „Parc de Princes”.

 

„Generalul” se vaită din cauza lotului

 

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, a admis că nici acest joc cu Ucraina nu l-a mulţumit. „Generalul” a pus evoluţia slabă pe faptul că nu toţi stranierii selecţionaţi joacă la echipa de club, minimalizându-i astfel pe fotbaliştii din Liga I.

„A fost o primă repriză foarte bună, una în care am avut iniţiativa şi în care am controlat jocul, în care am reuşit să marcăm. Repriza a doua, în mod special prima ei parte, ne-a scăpat de sub control. Foarte multe greşeli individuale, trei goluri făcute cadou adversarilor, efectiv ne-au pus la pământ psihologic. Una peste alta, trebuie să învăţăm din aceste greşeli. Nepermise şi pentru faptul că în repriza a doua au intrat relaxaţi, au crezut că jocul va fi la discreţia lor. Eu aş vrea să precizez că avem mai multe probleme, sunt mulţi jucători care nu au mediu de joc, care au avut probleme la echipele lor de club. Nu joacă! Mă refer la Torje, la Maxim, sunt mulţi care nu au jocuri în picioare. E clar că ne e foarte greu să le dăm ritm de joc doar prin antrenament”, a spus selecţionerul Iordănescu, la Digi Sport.

Nici mijlocaşul Gabriel Torje nu a fost prea fericit după meciul cu Ucraina: „Am rămas cu gust amar din cauza rezultatului. Ne pare rău că am pierdut. Am încercat să revenim, am luptat, nu ne putem explica nici noi ce s-a întâmplat. Nu a fost o cădere fizică, am revenit şi am marcat. Nu am făcut în 15 meciuri greşelile pe care le-am făcut azi! Nu e vina nimănui, e a nostră, a tuturor. Ne dorim să fim mereu ca în prima repriză, vom lucra să corectăm greşelile”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS