10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReal și Atletico luptă pentru supremație

Real și Atletico luptă pentru supremație

Gareth Bale (la minge) speră să marcheze din nou în finala Ligii Campionilor, aşa cum a făcut-o în urmă cu două sezoane, când a câştigat trofeul cu Real
Gareth Bale (la minge) speră să marcheze din nou în finala Ligii Campionilor, aşa cum a făcut-o în urmă cu două sezoane, când a câştigat trofeul cu Real

Fotbalul-spectacol își ia „la revedere“ de la suporteri cu o finală de vis, un război fratricid între reprezentantele Madridului: Real și Atletico. Ultimul act al Ligii Campionilor va avea loc sâmbătă, de la ora 21.45 (Pro TV), pe stadionul „San Siro“ din Milano și va fi arbitrat de o brigadă engleză, avându-l la centru pe Mark Clattenburg, la cele două linii pe Simon Beck și Jake Collin, adiționali pe Anthony Taylor și Andre Marriner, în timp ce ungurul Viktor Kassai va fi rezervă.

„Visez să marchez din nou în finală“

Jucătorii Realului așteaptă cu nerăbdare finala Ligii Campionilor. Gareth Bale, cel mai în formă jucător al „albilor“, a declarat că își dorește mult să marcheze din nou în poarta rivalilor din oraș, așa cum s-a întâmplat în urmă cu doi ani, când „galacticii“ s-au impus atunci, în prelungiri, scor 4-1, în fața echipei antrenate de Diego Simeone.
„Suntem cu toții foarte nerăbdători să jucăm finala. Ar fi impresionant să câștig Liga Campionilor pentru a doua oară în trei sezoane. Visez să marchez din nou în finală. Sentimentul pe care-l ai atunci când marchezi în finala UCL este unic. Și când îl privești din nou ai un sentiment de fericire enormă. Ar fi bine ca de această dată să câștigăm mai ușor, dar o finală de Liga Campionilor nu e niciodată ușoară. Atletico Madrid este o echipă foarte bună, a avut un sezon bun și va fi un oponent dificil. Se apără bine, mental sunt foarte puternici. I-am mai bătut în finală înainte și o putem face iarăși, dar ca să facem asta trebuie să fim la potențial maxim cu toții“, a declarat Bale.
Celălalt star al Realului, Cristiano Ronaldo, ar putea scrie istorie în jocul acesta cu Atletico. Portughezul ar putea deveni primul fotbalist care marchează în trei finale de Liga Campionilor dacă va scutura una dintre plasele de pe „San Siro“. Primul gol l-a marcat pe vremea în care evolua pentru Manchester United, în 2008, în finala cu Chelsea, iar al doilea în 2014, în victoria Realului cu 4-1 în fața lui Atletico.
Până acum, Real Madrid are în vitrină zece trofee ale Ligii Campionilor/ Cupei Campionilor Europeni, triumfând în 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002 și 2014.

„Nu este vorba despre o revanşă, este doar o nouă oportunitate“

Antrenorul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, a declarat că este o nouă şansă pentru echipa sa de a câştiga trofeul Ligii Campionilor pentru prima dată în istoria clubului, după finala pierdută în urmă cu doi ani, la Lisabona, în fața Realului.
„Nu există revanşă în fotbal. Există doar noi oportunităţi. Revanşă e un cuvânt negativ. Oportunitate este un cuvânt despre optimism, încredere şi ceea ce urmează să vină. Echipa din 2014 a mers în finală la şase zile după meciul decisiv pentru titlu, cu Barcelona, şi cu doi dintre cei mai importanţi jucători, Arda Turan şi Diego Costa, accidentaţi. Probabil că era o echipă mai matură, cu jucători ca David Villa, Raul Garcia, Diego, Jose Sosa şi Mario Suarez. Actuala echipă e diferită, pentru că are mulţi jucători tineri, care trec pentru prima oară prin asta. Cu siguranţă vor ieşi mult mai maturi din această experienţă. Deja am jucat cu două dintre cele mai bune trei echipe din lume, Barcelona și Bayern München, iar acum o înfruntăm pe a treia, în finală. Real este diferită de Barcelona şi Bayern. E o echipă mai directă şi care reprezintă o ameninţare uriaşă la fazele fixe. E foarte puternică din punct de vedere defensiv, iar Casemiro a adus echilibru unei formaţii care are foarte mare forţă ofensivă. Vom fi pregătiţi să jucăm meciul în termenii noştri. Asta va fi suficient ca să facem ce ne-am propus, adică să câştigăm“, a declarat „Cholo“ Simeone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS