10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStudente din șase orașe joacă futsal în Bănie

Studente din șase orașe joacă futsal în Bănie

Fotbalul feminin ia amploare și în țara noastră. La Craiova se va desfășura mâine prima ediție a Campionatului Universitar de futsal, cu șase echipe din țară reprezentând Universitățile din Cluj, Pitești, Târgu Jiu, Târgoviște, Petroșani și Craiova. Competiția se va desfășura în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, cu începere de la ora 9.00, iar în jurul orei 15.00 ar trebui să aibă loc festivitatea de premiere.
Aurora Ungureanu Dobre, lectorul universitar doctor la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova, este cea care a inițiat evenimentul, speră că va fi un turneu frumos și invită craiovenii la sală, intrarea fiind liberă. „Este o ediție-pilot și ne-am gândit că, după ce timp ce cinci ani, noi cei de la FEFS și PRO EFS, am organizat un fel de campionat local, Cupa Victorina Simion, acum este timpul să facem și un turneu național. Am făcut propunerea Universității din Craiova, FRF și autorităților locale și toți au fost de acord. Un ajutor real ne-a dat și Asociația Sportiv Pro EFS Craiova. Știu că sâmbătă, fiind și Zilele Craiovei, sunt multe evenimente atractive, dar le spun iubitorilor sportului să-și facă timp să vină să vadă ceva inedit, futsal jucat de fete“, a spus ieri Aurora Ungureanu Dobre în cadrul unei conferințe de presă.

Craiova are în lot o medaliată cu bronz în Superligă

Fotbalistele pe care aceasta le antrenează au făcut deja câteva antrenamente săptămâna aceasta, iar astăzi se vor afla cele zece care vor rămâne în lot. Din echipă va face parte Nicoleta Deca, jucătoare care evoluează la Navobi Iași, formație medaliată cu bronz în acest sezon din Superliga Națională.
Romulus Lungu, prorectorul Universității din Craiova, și-ar dori ca trofeul să rămână în Bănie: „Sperăm să oprim acasă trofeul. Este binevenită organizarea acestei competiții de fotbal feminin și ne dorim ca la ediția a doua să fie prezente și mai multe centre universitare“.
Aurora Ungureanu Dobre a completat că a făcut invitații către alte trei universități, dar acestea nu au putut să o onoreze.
Componentele echipei câștigătoare a Campionatului Național Universitar vor primi un trofeu, medalii și tricouri, și vor fi acordate și distincții individuale pentru cea mai tehnică jucătoare, golghetera și cel mai bun portar.
Un următor pas în atragerea studentelor către fotbal și futsal este includerea acestei discipline în cadrul Campionatului Național Universitar organizat de Ministerul Educației Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar.
De altfel, la Universitarele din acest an, studenții craioveni au obținut numeroase medalii. „La judo am avut două medalii de aur, două de argint și locul trei la echipe, karateka Adnana Popa a obținut medalie de aur la Mondiale și două locuri doi, echipa masculină de baschet este vicecampioană națională, iar atleții noștri au câștigat recent la Pitești patru medalii de aur, trei de argint și trei de bronz, ducând Universitatea din Craiova pe locul trei din cele 22 de centre universitare participante“, a spus lect. univ. dr. Germina Cosma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS