11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM a transferat o fostă câștigătoare a Ligii Campionilor

SCM a transferat o fostă câștigătoare a Ligii Campionilor

Zeljka Nikolic a câştigat în urmă cu două sezoane Liga Campionilor cu Buducnost Podgorica (Foto: Eventmedia)
Zeljka Nikolic a câştigat în urmă cu două sezoane Liga Campionilor cu Buducnost Podgorica (Foto: Eventmedia)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va avea în componență în sezonul viitor o câștigătoare a Ligii Campionilor. Este vorba despre Zeljka Nikolic, o extremă dreapta din Serbia care acum două sezoane a câștigat Liga Campionilor cu Buducnost Podgorica.
Clubul SCM a anunțat ieri transferul jucătoarei de 25 de ani din naționala Serbiei, care în sezonul trecut a evoluat pentru echipa daneză Rinkobing Handbold. Nikolic a semnat pe un sezon cu gruparea din Bănie. „Nu este ușor să transferi jucătoare importante. Toată lumea vrea bani mulți, dar noi trebuie să ne încadrăm în buget și să avem grijă să ne prezentăm onorabil în campionat cu toate cele cinci echipe ale clubului“, a spus ieri, pentru GdS Marius Barcan, directorul clubului finanțat de municipalitate. În cariera sa, sârboaica a jucat la ORK Vrnjacka Banja (2009-2010), WHC Biseri (2010-2011), ZRK Buducnost (2012-2015) și Ringkobing Handbold (2015-2016).
Echipa are acum la dispoziţie doi antrenori pentru sezonul următor, Bogdan Burcea, al cărui contract va intra în vigoare începând cu 1 iulie, şi Simona Gogârlă, și nu se știe la cererea căruia dintre ei a fost adusă Zeljka Nikolic.

Ianăși, Șelaru și Florica și-au prelungit contractele

Handbalista din Serbia este al doilea transfer important efectuat de SCM Craiova în această perioadă, după cel al interului stânga Cristina Zamfir, care a venit de la Corona Brașov odată cu antrenorul Bogdan Burcea și a semnat un contract pe două sezoane.
Totodată, formația din Bănie, care a încheiat sezonul pe locul șapte, a anunţat ieri prelungirea contractelor cu Andreea Ianăşi, Carmen Ilie-Şelaru şi Cristina Florică, jucătoare care se află de câțiva ani la formația olteană și care au crescut valoric de la un sezon la altul. Alte trei jucătoare care au făcut parte din echipă anul acesta, Landre, Băbeanu şi Paşca, foste sau actuale componente ale echipelor naţionale, semnaseră și ele prelungirea contractelor cu formația din Bănie. Presa de profil anunță că SCM Craiova negociază în această perioadă și cu căpitanul echipei naționale a României, Valentina Ardean Elisei.

Ryde a anunțat lotul lărgit pentru preliminariile EURO

Echipa națională feminină de handbal a României va susține în curând ultimele două meciuri din preliminariile Campionatului European 2016 ce va avea loc în Suedia.  Echipa țării noastre va întâlni Lituania pe 1 iunie, în deplasare, la Kaunas, și Belarus, pe 4 iunie, la Piatra Neamț.
România mai are nevoie de trei puncte pentru a se califica la turneul final din decembrie. Lotul convocat de selecționerul Tomas Ryde cuprinde jucătoarele: Portari: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu (ambele HCM Baia Mare), Elena Voicu (Dunărea Brăila), Denisa Dedu (Corona Brașov), Iulia Dumanska (HCM Baia Mare); Extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei, Ana Maria Tănăsie (ambele HCM Baia Mare), Diana Puiu (HC Zalău); Interi stânga: Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Gabriela Perianu, Gabriella Szucs (ambele HCM Baia Mare), Carmen Cartaș (Corona Brașov), Cristina Neagu (Buducnost); Centri: Andreea Pricopi (Corona Brașov), Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila), Aurelia Brădeanu (CSM București), Eliza Buceschi (FC Midtjylland), Interi dreapta: Laura Popa („U“ Alexandrion Cluj), Melinda Geiger, Patricia Vizitiu (ambele HCM Baia Mare), Extreme dreapta: Aneta Udriștoiu (Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona Brașov), Ana Maria Simion (HCM Râmnicu Vâlcea), Pivoți: Oana Manea (CSM București), Florina Chintoan („U” Alexandrion Cluj), Crina Pintea (Thuringer).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS