12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaicu: Este meritat locul pe care suntem!

Naicu: Este meritat locul pe care suntem!

Antrenorii Daniel Mogoşanu (stânga) şi Victor Naicu sunt tot mai aproape să ducă pe CSU în Europa (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Antrenorii Daniel Mogoşanu (stânga) şi Victor Naicu sunt tot mai aproape să ducă pe CSU în Europa (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Victoria muncită şi frumoasă obţinută de CS Universitatea Craiova în faţa celor de la CSMS Iaşi, ce a condus la ocuparea primului loc în play-out şi la creşterea semnificativă a şanselor de a prinde un loc de Liga Europa, i-a descătuşat pe strategii grupării din Bănie. Antrenorul principal al alb-albaştrilor, Victor Naicu, şi-a amintit cu cât scepticism au fost priviţi el şi directorul tehnic Daniel Mogoşanu de către suporteri în momentul numirii, şi cât de susţinuţi sunt acum de către public, după prestaţiile şi locul ocupat în clasament.
„Vreau să mulţumesc jucătorilor pentru că au făcut un meci foarte bun, au depus un efort foarte mare, dar şi publicului, care a venit în număr mare la stadion. Cred că suporterilor li se datorează în mare parte victoria asta, pentru că ne-au încurajat când ne-a fost greu şi ne-au condus către victorie. Nu pot să nu-mi amintesc că în iarnă, când am fost numiţi la cârma echipei, eu şi Daniel Mogoşanu am fost primiţi cu o oarecare neîncredere de către suporteri. Unii au fost sceptici, alţii au considerat că echipa va retrograda direct cu noi antrenori şi iată că mai avem două etape şi suntem pe un loc de Liga Europa“, a spus Victor Naicu, în cadrul conferinţei de presă de după meci.

Îi apreciază pe Herghelegiu şi Iliev, nu şi pe Cristea şi Napoli

„Principalul“ alb-albaştrilor şi-a felicitat jucătorii pentru atitudinea din teren şi caracterul puternic de care au dat dovadă, acuzându-i în schimb pe antrenorul moldovenilor, Nicolo Napoli, şi pe atacantul Andrei Cristea de lipsă de fair-play.
„Consider că a fost un moment-cheie la golul doi al Iaşiului, unde fundaşul nostru, Acka, avea prim-planul şi a suferit, probabil, o ruptură musculară, iar eu cred că jucătorul Iaşiului trebuia să oprească jocul şi să dea dovadă de fair-play, ceea ce nu a făcut. Dar, în acelaşi timp, stau şi mă gândesc de unde fair-play la jucători, când antrenorul lor refuză să întindă mâna după meci. Acest lucru mi se pare josnic din partea lui. Acesta este Napoli, un antrenor care a venit să scoată un egal. Iaşiul are cele mai multe remize de până acum, este o echipă care nu vine să joace fotbal, ci se închide şi se mulţumeşte cu puţin“, a comentat Naicu. „Ne-a lipsit Andrei Ivan şi ne lipseşte orice jucător care absentează, pentru că lotul nostru nu este prea numeros. Dar jucătorii care au intrat şi-au făcut datoria. Au fost două schimbări inspirate, Herghelegiu şi Iliev au intrat şi au marcat şi au adus un plus echipei. De jucători cu asemenea caractere vrem să ne înconjurăm“, a completat tehnicianul craiovean.

Tunurile pe CFR Cluj

Victor Naicu ştie că lupta pentru Liga Europa este departe de a fi încheiată după victoria contra Iaşiului şi speră ca alb-albaştrii să continue seria evoluţiilor bune şi să învingă şi pe CFR Cluj, în Ardeal, joi seară, de la ora 20.30.
„Am reuşit să câştigăm cu Iaşiul, dar mai sunt două jocuri pe care trebuie să le tratăm la fel de serios. Ne aşteaptă o deplasare grea, la Cluj, vom juca împotriva unei echipe bune, dar trebuie să scoatem maximum, ca să păstrăm şansele de a termina pe primul loc din play-out pentru ultimul joc de acasă, cu Petrolul. Sper să rămânem la fel de montaţi şi consider că în ultimele cinci, şase partide am avut evoluţii foarte bune şi nu cred că se putea continua la infinit să nu reuşim să câştigăm pe fondul unui joc bun. Dacă nu am reuşit să marcăm a fost o lipsă de concentrare, dar şi ghinion şi mă gândesc la meciul cu Timişoara şi cel cu Botoşani, unde am avut ocazii clare. Consider că jocul nostru este cel mai bun din play-out la această oră şi cred că este meritat locul pe care ne aflăm. Noi avem un meci dificil la Cluj, dar să nu uităm că şi Iaşiul are un joc greu acasă, cu Botoşani. Sunt orgolii între ei. Dacă noi vom repeta evoluţiile bune nu putem pleca de la Cluj fără o victorie sau în cel mai rău caz fără un punct“, a subliniat Victor Naicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS