12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliștii de la HCM Craiova s-au calificat la turneul final

Handbaliștii de la HCM Craiova s-au calificat la turneul final

Handbaliştii din Bănie se pregătesc acum pentru turneul final
Handbaliştii din Bănie se pregătesc acum pentru turneul final

Echipa masculină de minihandbal de la HCM Craiova s-a calificat la turneul final al Campionatului Național, după ce a ocupat locul trei la turneul semifinal desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Corabia. Jucătorii pregătiți de Andrei Onea au înregistrat două victorii și tot atâtea înfrângeri și acum se pregătesc pentru participarea la turneul final, care va avea loc în perioada 2-4 iunie, dar deocamdată nu se știe orașul care va fi gazdă.

Vor să întâlnească din nou Corabia și Reșița

Antrenorul micuților handbaliști craioveni a vorbit despre parcursul elevilor săi la turneul din județul Olt: „Am venit foarte bucuroși de acolo întrucât ne-am calificat la turneul final de pe locul trei. Am avut două victorii și tot atâtea înfrângeri. Am pierdut meciul pentru locurile 2-3 cu Reșița, ne-au învins cu 21-19. A fost un meci disputat, frumos, copiii s-au mai emoționat în anumite momente ale jocului, au ratat. Asta este, dar sperăm că la turneul final, dacă vom mai cădea în aceeași grupă cu Reșița și Corabia, echipe care ne-au învins acum, să câștigăm ambele meciuri. Eu de felul meu nu critic arbitrajul, dar nu mi-ar face plăcere să mai disputăm o competiție la Corabia, pentru că arbitrajul l-am considerat părtinitor atât eu, cât și cei de la alte două echipe, Banatul Timișoara și „Adrian Petrea“ Reșița.
Clubul HCM Craiova se calificase la turneul semifinal și cu o echipă a doua, alcătuită din jucători din Craiova, Leu și Caracal. Din păcate, aceștia nu s-au calificat la finala pe țară, dar câțiva dintre ei vor fi cooptați în prima echipă. „Echipa întâi a cuprins jucătorii cei mai talentați, pe care ne bazăm, iar din echipa a doua fac parte copii din trei localități: Craiova, Leu și Caracal. Și ei au jucat foarte bine, au dat goluri multe, dar au pierdut meciurile. Nu contează, în urma jocurilor pe care le-au disputat au acumulat și ei experiență de joc și pot să am nădejdea că la finala pe țară voi coopta și din echipa a doua cinci jucători“, a explicat profesorul Onea.
Rezultatele înregistrate de prima echipă de la HCM Craiova la Corabia: 26-20 cu LPS Banatul Timișoara, 15-23 cu Danubius Corabia, 22-12 cu HCM 2 Craiova și 19-21 cu „Adrian Petrea“ Reșița. La turneul final, alături de Craiova s-au mai calificat echipele din Corabia, Timișoara și Reșița.

La turneul final nu se va întocmi clasament

Chiar dacă la turneul final nu se va mai întocmi un clasament, jucătorii de la HCM Craiova își doresc să obțină cât mai multe victorii. „Am vrea să terminăm pe primul loc turneul final. Te simți bine când câștigi. La Corabia, cel mai mult a contat să dăm multe goluri. Echipele care ne-au pus cele mai mari probleme au fost gazdele de la Corabia și Reșița“, a mărturisit Traian Manea. „La turneul semifinal a fost foarte frumos, dar și greu. Acum va fi și mai greu, dar putem să-i batem pe adversari dacă muncim“, l-a completat colegul său, Ștefan Sandu. „Vrem să demonstrăm că avem echipă bună și ne pregătim încontinuu pentru ca rezultatele să apară în timpul cel mai scurt și pentru ca în viitorul cel mai apropiat echipa mare a noastră, adică juniorii 4, să aibă câțiva băieți de la grupa de minihandbal pe care să se bazeze“, a încheiat antrenorul Onea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS