5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii au ratat victoria la Timişoara

Alb-albaştrii au ratat victoria la Timişoara

Andrei Ivan (în alb) a irosit două mari ocazii de gol cu Poli (foto: csuc.ro)
Andrei Ivan (în alb) a irosit două mari ocazii de gol cu Poli (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova nu a contabilizat decât un punct în deplasarea din Banat, deşi s-a jucat cu ocaziile de poartă. Alb-albaştrii au înregistrat o remiză, scor 2-2, ieri seară, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, în compania echipei ACS Poli Timişoara, contând pentru etapa a 10-a din play-out-ul Ligii I.

Oltenii au deschis scorul prin Nuno Rocha, după o bâlbâială a defensivei bănăţene, la care au gafat Cânu şi Torres (’42, 0-1).

Timişorenii au restabilit egalitatea prin Goga, care a transformat cu precizie un penalti dictat în urma unui henţ comis de Valentin Iliev (’48, 1-1).

Gazdele au reuşit să intre în avantaj în minutul 52, Dan Popescu înscriind cu un şut de la 20 metri la colţul lung (’52, 2-1).

Replica oltenilor nu s-a lăsat deloc aşteptată, Vătăjelu a centrat în faţa porţii de pe stânga, iar Băluţă, din alunecare, a împins balonul în plasă (’53, 2-2).

În afara golurilor, CS Uniiversitatea a irosit două ocazii de singur cu portarul prin Nuno Rocha (’18) şi Andrei Ivan (’60), Valentin Iliev trecându-şi şi el în cont o mare ocazie de gol spre final.

ACS Poli Timişoara: Smaranda – Melinte, Torres, Cânu, D. Popescu – Bărbuţ (’56, Pisas), Jenkins (’80, Croitoru), Hernandez, Goga – Rajcomar (’69, Zicu), Elek. Antrenor: Petre Grigoraş.
CS Universitatea Craiova: L. Popescu – Dumitraş (’69, Achim), Popov, Iliev, Vătăjelu – Bancu, Zlatinski, Mateiu – Rocha, Ivan, Băluţă (’80, Măzărache). Antrenori: Daniel Mogoşanu, Victor Naicu.
Cartonaşe galbene: Torres ’28, Cânu ’49, Hernandez ’72 / Mateiu ’73, Zlatinski ’90.

Au arbitrat: L. Rusandu – A. Cerei, L. Imre Bucsi – R. Dumitru, H. Fesnic; A. Vodă.
Observatori: C. Cursaru, E. Dumitrescu.

 

Mogoşanu: Meritam victoria

 

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoşanu, s-a arătat mulţumit de joc, nu şi de rezultatul înregistrat.

„Am dominat categoric această partidă, dar ne-am jucat cu ocaziile. Când ai atâtea şanse, două singur cu portarul ale lui Ivan, apoi Vătăjelu, acestea se răzbună. După o primă repriză controlată, nu am intrat montaţi în partea a doua şi ne-au taxat prin cele două goluri înscrise. Am revenit repede, dar nu am mai reuşit să înscriem şi să luăm cele trei puncte. A fost egalitate, dar nu conform cu desfăşurarea jocului, pentru că meritam victoria. Ne aşteaptă un meci extrem de dificil la Botoşani, echipă în creştere de formă. În scurtul timp pe care îl avem până la acest joc sper în refacerea lui Acka şi mă bucur că va reveni Madson. Ne vom bate până în ultima clipă pentru Europa. Cât voi fi la Craiova îmi voi face datoria, voi face tot ce depinde de mine pentru a ne îndeplini obiectivul“, a declarat Daniel Mogoşanu.

 

Băluţă: Mă bucur că am marcat, că am ajutat echipa

 

Mijlocaşul Alexandru Băluţă a fost bucuros pentru reuşita din meciul cu Poli şi consideră că lupta pentru locul şapte nu s-a încheiat.

„Mi-aş fi dorit să marchez golul victoriei, dar cu reuşita mea am obţinut un punct. Până la urmă mă bucur că am marcat, că am ajutat echipa. Când am intuit că Vătăjelu va centra în careu, am făcut totul pentru a mă debarasa de adversar, pentru ca mingea să ajungă la mine. Din păcate, în repriza a doua am intrat prea relaxaţi şi am primit cele două goluri. Dar puteam să revenim, trebuia să câştigăm acest joc la câte ocazii am avut. Oricum, nu am pierdut şansele de a ajunge în Europa. Cu siguranţă avem forţa de a reveni pe primul loc, important este ce vom face la Botoşani şi în meciul direct cu Iaşi“, a spus Alexandru Băluţă.

În etapa viitoare, CS Universitatea Craiova va evolua în Moldova, împotriva celor de la FC Botoşani, meciul fiind programat luni, de la ora 20.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS