21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM își joacă ultima șansă de a merge în cupele europene

SCM își joacă ultima șansă de a merge în cupele europene

Jucătoarele craiovene au promovat meciul cu HCM Roman la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ şi au fost asaltate de elevi, dornici să obţină autografe (Foto: Bogdan Grosu)
Jucătoarele craiovene au promovat meciul cu HCM Roman la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ şi au fost asaltate de elevi, dornici să obţină autografe (Foto: Bogdan Grosu)

Cu o zi înainte de meciul cu HCM Roman din sferturile de finală ale Cupei României, handbalistele de la SCM Craiova s-au distrat cu elevii de la Colegiul Național „Frații Buzești“. La rândul lor, cei mici le-au promis elevelor Simonei Gogârlă că vor veni la partida programată în această seară, de la ora 18.00, în Polivalenta din Bănie.

Handbalistele de la SCM Craiova dispută astăzi, de la ora 18.00, pe teren propriu, unul dintre cele mai importante meciuri din acest sezon. Oltencele vor înfrunta HCM Roman, în sferturile de finală ale Cupei României, iar echipa care va ajunge în semifinalele acestei competiției are șanse mari să se califice într-o cupă europeană.
Elevele Simonei Gogârlă își doresc o sală plină la meciul cu Romanul, iar ieri au mers la Colegiul Național „Frații Buzești” pentru a-i invita pe elevi să le susțină. Întâlnirea dintre copii și jucătoare a avut loc pe terenul de sport al școlii, iar handbalistele de la SCM au fost întâmpinate încă de la intrarea pe poarta școlii cu aplauze și urale. Dana Băbeanu și colegele sale au disputat și un meci demonstrativ în compania unor selecționate de fete și băieți de la liceul gazdă.
Poarta celor de la „Buzești“ a fost apărată de Codruța Manolache, componentă a echipei SCM. Aceasta a parat câteva dintre aruncările colegelor sale de la echipa mare. „Le știu pe fete, nu a fost greu să joc împotriva lor. Eu sunt un portar pentru viitorul echipei SCM și sper să prind mai multe minute în teren în sezonul viitor“, a spus Manolache, care are doar 17 ani.

IMG_8620

Gogârlă: La liceu au dat în bară, cu Romanul sper să băgăm tot în poartă

Componenții celor două echipe au jucat cu zâmbetul pe buze, iar antrenoarea de la SCM, Simona Gogârlă, a spus că a preferat ca elevele sale să-și epuizeze în acel meci demonstrativ toate ratările, iar în partida oficială de astăzi, Zivkovic și colegele sale să le umple plasa de goluri celor din Roman: „A fost o acțiune foarte frumoasă. Sper ca la meci să avem foarte mulți copii să ne susțină, să fie al optulea jucător. Cei de la școală au jucat cu ambiție contra noastră. Au vrut să demonstreze că sunt și ei buni. Aici am mai dat în bară și pe lângă, dar mâine (astăzi – n.r.) trebuie să băgăm totul în poarta adversă, să nu mai ratăm. Va fi o partidă foarte grea, dar suntem pregătite. Fetele au lucrat extraordinar la antrenamente. Important este să credem în șansa noastră și să ne calificăm în Final Four-ul Cupei. Sunt sigură că va fi multă lume la sală și sperăm un rezultat bun. Nu ne vom gândi la meciurile anterioare cu Romanul, acum este altă miză. Toate fetele sunt bine din punct de vedere medical. Șelaru a intrat la antrenament sută la sută, la fel Ianași și Apipie. Trebuie să facem treabă bună mâine, să mergem mai departe“, a spus Gogârlă.

Șelaru și Apipie vor din nou în Europa

Două dintre jucătoarele care au lipsit o perioadă mai lungă de pe teren din cauza accidentărilor, Ana Maria Apipie și Carmen Șelaru, sunt dornice să ajute echipa să se califice pentru al doilea an consecutiv în cupele europene.
„Eu sunt foarte bine. Mi-am revenit din punct de vedere medical. Ne dorim mult să ne calificăm mai departe, să lăsăm o imagine frumoasă și să învingem în ultimul meci acasă din acest sezon. Vom face tot posibilul să ne calificăm din nou în cupele europene. A fost minunată acțiunea de la liceu, am fost înconjurate de atâția copii cu energie“, a spus Carmen Șelaru. Ana Apipie se antrenează și ea în ritm normal alături de echipă și nu se gândește să încheie sezonul încă de mâine. „Eu am început antrenamentele aproape sută la sută. Mi-aș dori să joc contra Romanului, dar să vedem. Nu are rost să mă grăbesc și să se întâmple ceva. Din sezonul viitor voi fi sută la sută aptă. Ne dorim mult să ajungem în Final Four, ar însemna o mare bucurie“, a spus Apipie, care împreună cu coechipierele sale a poposit minute bune alături de elevi, acordându-le acestora autografe pe caiete, haine, ghiozdane sau chiar pe piele.

În campionat, HCM Roman s-a impus categoric în Bănie

Duelul dintre SCM Craiova şi HCM Roman este de departe cel mai echilibrat joc din programul fazei sferturilor de finală în actuala ediţie a Cupei României. La finalul sezonului în Liga Naţională, cele două adversare s-au clasat în afara locurilor de cupă europeană. În acest caz, întrecerea Cupei României semnifică ultima oportunitate pentru gruparea din Roman, dar şi pentru formaţia din inima Olteniei, în ideea de a mai spera la un bilet pentru parcursul european în sezonul următor.
SCM Craiova a terminat sezonul de campionat în Liga Naţională pe locul 7, cu 41 de puncte acumulate, cu şase mai puţin decât handbalistele din Roman. În stagiunea 2015-2016 de Liga Naţională, cele două formaţii s-au întâlnit în cadrul etapelor 5, respectiv 18. La Roman, în tur, rezultatul meciului direct a fost de egalitate (26-26), dar în returul de la Craiova, nemţencele s-au impus la cinci goluri diferenţă: 22-17.

Turneul semifinal va fi la Cluj

Tot azi, de la ora 18.00, vor mai juca HC Dunărea Brăila – CSM Unirea Slobozia, iar vineri (ora 18.00), Rapid Bucureşti va înfrunta proaspăta câștigătoare a Ligii Campionilor, CSM Bucureşti. În caz de egalitate după 60 de minute se vor executa lovituri de la 7 metri.

HCM Baia Mare este prima echipă calificată în semifinale, după ce s-a impus aseară cu scorul de 34-19 în disputa cu HC Zalău.

Turneul Final Four al Cupei României se va disputa la Cluj-Napoca, pe 20 și 21 mai.

Galerie foto realizată de Bogdan Grosu:

IMG_8646

IMG_8597

IMG_8622

IMG_8694

IMG_8678

IMG_8598

IMG_8586

 

IMG_8581

IMG_8592

 

IMG_8605

IMG_8615

IMG_8616

 

IMG_8624

IMG_8625

IMG_8626

IMG_8629

IMG_8634

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS