32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportContinuați cu victorie!

Continuați cu victorie!

Vătăjelu şi colegii săi trebuie să-i ţină pe adversari la distanţă de poarta lui Laurenţiu Popescu (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Vătăjelu şi colegii săi trebuie să-i ţină pe adversari la distanţă de poarta lui Laurenţiu Popescu (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a obținut două victorii consecutive, la Volunatri și acasă cu Chiajna, și este gata să continue ascensiunea în evoluții și să o înlăture pe CSMS Iași din lupta pentru locul șapte, care echivalează cu o participare în Liga Europa. Pentru alb-albaștri vine o misiune dificilă în Banat, urmând să evolueze astăzi, de la ora 20.30, în compania formației ACS Poli Timișoara, grupare aflată cu „cuțitul la os“. Pentru bănățeni, disputa de pe „Dan Păltinișanu“ poate fi decisivă în privința retrogradării directe, fiind la trei puncte distanță de locul 12, ocupat de FC Voluntari, ce permite susținerea unui baraj de menținere în Liga I, cu una dintre echipele ce vor termina pe locul doi în cele două serii din Liga a II-a.
Meciul fusese programat inițial luni seară, însă fotbalul românesc și-a amânat etapele în urma decesului lui Patrick Ekeng în timpul partidei de vineri, dintre Dinamo și FC Viitorul.

„Vom reveni acolo sus în clasament“

Fundașul stânga al CS Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu, a mărturisit că tragicul incident de vineri seară, moartea camerunezului Patrick Ekeng, a îndurerat întreg vestiarul și i-a făcut pe alb-albaștri să reflecteze, dar a punctat că toată lumea e pregătită să contabilizeze punctele din meciul cu ACS Poli Timișoara.
„S-a întâmplat acest necaz pentru fotbalul românesc cu moartea lui Patrick Ekeng și cred că fiecare echipă a înțeles decizia FRF și LPF, pentru că era nevoie de o pauză. Fiecare jucător s-a gândit la viața lui și putea fi oricare dintre noi în locul lui, așa că… Am discutat cu toții pe tema morții lui Ekeng a doua zi la antrenament și urma să intrăm în regim de cantonament, dar nu s-a mai întâmplat. Ne pare foarte rău ce s-a întâmplat. Eu am tot sperat vineri seară să se poată face ceva pentru el, dar am aflat într-un final că a decedat și am fost foarte trist. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Cu siguranță, ne vom aminti de el și peste zeci de ani“, a declarat Vătăjelu, pentru GdS.
„Asta este, mergem înainte și sper să fie bine, să luăm cele trei puncte de la Timișoara. Cred că noi avem un moral foarte bun și ne așteptăm să legăm victoriile, pentru că e foarte important pentru noi. Nu mai suntem pe locul șapte pentru că Iașiul a jucat deja și a câștigat, iar noi avem un meci mai puțin și cred că vom reveni acolo sus în clasament după acest duel de la Timișoara. Probleme de lot au fost mereu, pentru că știm că a fost completat mereu cu trei-patru juniori. Asta este situația, dar trecem noi și peste asta, pentru că am depășit momente mult mai grele. Chiar dacă nu avem toți jucătorii apți, cei care vor intra vor da totul pentru echipă“, a mai spus Bogdan Vătăjelu.

Straton și Acka, nerefăcuți

Deși amânarea meciului cu ACS Poli Timișoara i-a adus Craiovei două zile în plus, staff-ul medical nu a reușit să-i recupereze pe accidentații Cătălin Straton și Stephane Acka, cei doi completând lista indisponibililor pe care se mai regăsește și brazilianul Madson, suspendat.
„Atmosfera este bună la echipă. Nu am reușit să-i recuperăm pe Straton sau pe Acka, chiar dacă am beneficiat de câteva zile în plus. Asta pe lângă Madson, care este suspendat. Suntem pregătiți și eram și dacă s-ar fi jucat luni, conform programării inițiale. Nu cred că Timișoara are puterea să ne pună probleme, dar fotbalul este imprevizibil și rămâne de văzut ce se va întâmpla. Pentru ei e ultima șansă, mai ales că FC Voluntari a pierdut acasă cu Iașiul. Se agață și ei de orice punct. Noi însă avem un obiectiv de atins și vom lupta să obținem toate cele trei puncte“, a subliniat antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Victor Naicu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS