10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep şi-a revenit

Simona Halep şi-a revenit

halep trofeu madrid

Simona Halep (foto) a câştigat primul turneu WTA din acest an la Madrid, iar la finalul meciului disputat sâmbătă împotriva slovacei Dominika Cibulkova (scor 6-2, 6-4) a mărturisit că nu se aştepta să ajungă în finală, după parcursul avut în 2016. „Nu mă aşteptam înainte de a ajunge aici că voi câştiga titlul, dar după prima săptămână de antrenamente cu Darren, după multe ore petrecute pe teren, am simţit că am şansa mea. Zi după zi am jucat tot mai bine, iar asta m-a ajutat să cresc din punct de vedere mental, să am mai multă încredere. M-am simţit grozav. Nici vorbă de accidentare sau aşa ceva, totul a fost OK. De asta poate am putut câştiga aproape toate meciurile în două seturi“, a precizat Simona Halep, conform wta.com. Simona îşi trece în palmares al doilea titlu din cea mai importantă categorie a WTA, după turneele de Grand Slam, îmbogăţindu-şi vitrina cu al 12-lea trofeu cucerit în circuit. La Madrid, constănțeanca a primit trofeul de la marea campioană la gimnastică, Nadia Comăneci.
De astăzi, Simona Halep va urca pe locul 5 în clasamentul WTA şi pe locul 6 în clasamentul Road to Singapore, clasament ce stabileşte sportivele calificate la Turneul Campioanelor. Victoria Azarenka (Belarus) şi Petra Kvitova (Cehia) sunt jucătoarele devansate de Simona, iar în faţa româncei vor mai fi de astăzi Serena Williams (SUA, 1 WTA), Angelique Kerber (Germania, 2 WTA), Agnieszka Radwanska (Polonia, 3 WTA) şi Garbine Muguruza (Spania, 4 WTA).
Halep va participa săptămâna aceasta la turneul de la Roma. Românca va sta în turul I, iar în runda a doua va juca împotriva învingătoarei meciului Sabine Lisicki – Daria Gavrilova. Irina Begu, locul 34 WTA, va juca în turul I cu Margarita Gasparyan, locul 47 WTA, iar Monica Niculescu, locul 31 WTA, va juca în turul I cu o sportivă venită din calificări.

Și Tecău a cucerit trofeul la Madrid

România are doi campioni la Madrid. După Halep, Horia Tecău a ieșit ieri campion la dublu alături de Rojer, după ce au învins în finală perechea alcătuită din românul Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna, scor 6-4, 7-6. Cele două cupluri au reeditat finala Turneului Campionilor, când Tecău și Rojer s-au impus cu scorul de 6-3, 6-4, însă de această dată lucrurile au stat altfel. Acesta este al doilea trofeu al anului pentru Tecău și Rojer, după cel câștigat la București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS