14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii n-au milă de ACS Poli

Alb-albaștrii n-au milă de ACS Poli

Lui Mogoşanu şi Mateiu le-a revenit zâmbetul după ultimele succese (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Lui Mogoşanu şi Mateiu le-a revenit zâmbetul după ultimele succese (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut vineri o conferință de presă în care directorul tehnic Daniel Mogoșanu și mijlocașul Alexandru Mateiu au prefațat întâlnirea cu ACS Poli Timișoara, programată luni, de la ora 20.30, contând pentru etapa a 10-a din play-out-ul Ligii I.
Strategul alb-albaștrilor este convins că bănățenii vor avea o replică foarte bună, ținând cont că joacă ultima șansă de a evita retrogradarea directă, având oportunitatea de a prinde barajul.
„Ne dorim foarte mult să coroborăm cele două victorii, cea de la Voluntari și cea de acasă cu Chiajna, cu un succes la Timișoara. Suntem convinși că nu ne va aștepta un meci ușor, deoarece Timișoara va juca ultima șansă de a merge la baraj și va încerca să dea totul pe teren. Sper ca la ora jocului să fim pregătiți din toate punctele de vedere ca să abordăm această partidă la victorie. Nu am jucat pentru Poli până acum. Victoriile trecute au fost importante pentru noi, pentru obiectivul nostru, nu ne-am gândit la altă echipă. N-am o preferință în privința echipelor care vor retrograda. Este important cum gestionăm acest moment. Sunt importante cele trei puncte pentru parcursul ulterior, pentru că știți foarte bine că partidele care urmează, cu FC Botoșani și CSMS Iași, sunt destul de dificile. Avem ceva probleme de lot și pentru acest meci. Straton nu este refăcut după accidentare, Acka este într-un program de recuperare, iar Madson este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Kay se pregătește cu echipa a doua. Credeam că e un jucător mult mai cerebral și nu trebuia, la acel moment, să aibă o astfel de reacție față de un coleg de echipă. Nu mai sunt alte probleme de indisciplină, dar atunci când apar se vor lua măsuri în consecință. Îmi pun mari speranțe în revenirea lui Mateiu, pentru că și el vine după o perioadă foarte lungă de convalescență“, a subliniat Mogoșanu.
Acesta a comentat și zvonul potrivit căruia ar putea fi înlocuit la vară cu Edi Iordănescu, tehnicianul echipei Pandurii Târgu Jiu: „Nu pune o presiune în plus pe mine faptul că se vehiculează numele unor antrenori. Rămân canalizat pe lucrurile pe care le am de făcut cu echipa mea. Atâta timp cât vor fi rezultate, nu văd nici un fel de problemă. Deciziile nu sunt ale mele. Eu mă raportez decât la jocurile pe care le avem de disputat și la antrenamente“.

Mateiu: Vreau să-mi ajut echipa cât pot mai mult

Mijlocașul Alexandru Mateiu, care a bifat ultimele minute în partida cu Concordia Chiajna după o perioadă lungă de convalescență, a recunoscut că încă are rețineri în a lovi mingea, dar că se simte pregătit să ducă un meci întreg.
„Mă simt mult mai bine. Sincer, am un pic de teamă când lovesc mingea, dar sunt sigur că dacă intru din primul minut în meciul cu Timișoara voi face tot ce pot. Cred că meciul ăsta, cu Timișoara, o să fie cel mai greu. Sunt sigur că bănățenii vor avea o ambiție și o determinare cum nu au mai fost și în disputele anterioare. Vom avea un meci extrem de greu. Noi trebuie să intrăm concentrați și astfel ne vom întoarce cu trei puncte de acolo. Avem o echipă foarte bună, un lot valoros, și sunt sigur că putem face față în Liga Europa. Cred că ne batem doar cu Iașiul pentru locul șapte și e important să câștigăm tot până la meciul direct. Avem o revanșă mare de luat contra Iașiului“, a spus Mateiu, părând resemnat în privința cooptării în lotul naționalei pentru Euro: „Șansele să prind lotul pentru Euro sunt mult mai mici, dar nu vreau să mă gândesc la națională. Vreau să-mi ajut echipa de club cât pot mai mult și să-mi revin din punct de vedere fizic“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS