14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOana Gavrilă a câştigat un turneu în ziua de Paşte

Oana Gavrilă a câştigat un turneu în ziua de Paşte

Oana Gavrilă (stânga) a învins-o în finala turneului de la Mediaş pe Mihaela Mărculescu

Oana Gavrilă (stânga) a învins-o în finala turneului de la Mediaş pe Mihaela Mărculescu

După ce, luna trecută, a sărbătorit majoratul la un turneu în Franţa, unde s-a impus la dublu, jucătoarea craioveană Oana Gavrilă a petrecut Paştele pe terenul de tenis, la o competiţie la Mediaş. Bucuria a fost mare pentru Oana, care a câştigat trofeul şi a urcat pe locul 38 în clasamentul mondial al junioarelor. Sportiva de la CS Kofe se pregăteşte acum pentru Roland Garros.

Pentru sportivi nu prea există sărbători. Crăciunul, Revelionul sau Paştele îi prind pe majoritatea la competiţii, în cantonamente sau la antrenament.
Craioveanca Oana Gavrilă a petrecut prima zi de Paşte pe terenul de tenis, mai exact la turneul de grad 2 de la Mediaş, acolo unde a disputat finala şi a câştigat-o. Sportiva legitimată la CS Kofe Craiova a început cu stângul meciul cu o altă româncă, Mihaela Mărculescu, pierzând primul set cu 7-6 (6) şi având mici probleme cu antebraţul drept. Încet-încet, Oana şi-a recăpătat forţele şi a câştigat finala, după ce a câştigat următoarele două seturi cu 6-0 şi 6-1.
Înainte de turneul de la Mediaş, Oana Gavrilă a participat la un turneu ITF G1 în Franţa, unde a avut o evoluţie foarte bună. „În sferturile de finală ale turneului de simplu din Franţa am jucat contra favoritei 1 şi totodată locul 10 mondial, elveţianca Rebeka Masarova. Deşi am pierdut, cu 6-3, 6-2, am jucat cel mai bun tenis al meu şi fiecare game s-a jucat de la egal la egal“, povesteşte sportiva antrenată de Teodor Vasile.
La dublu, Oana a făcut pereche cu cehoaica Lucie Kankova şi au câştigat trofeul. „Meciurile din Franţa
mi-au dat încredere şi am mers la Mediaş cu gândul să câştig turneul, pentru că doream să mă calific la Roland Garros, pe tabloul principal al junioarelor“, continuă Oana.

Se pregăteşte pentru Roland Garros

La începutul anului, sportiva antrenată de Teodor Vasile a participat în premieră la un turneu de mare şlem, Australian Open, iar acum va merge la Roland Garros. „Am fost extrem de motivată înaintea turneului de la Mediaş, având în minte tot timpul obiectivul meu, să ajung la Grand Slamul pentru juniori de la Paris“, a mai spus Oana Gavrilă. La Australian Open, jucătoarea din Bănie a pierdut în primul tur la simplu, în trei seturi, de la o olandeză, iar la dublu a fost eliminată în turul al doilea. O amintire de neuitat de acolo este fotografia făcută cu idolul său, Roger Federer.

Locul 38, cea mai bună clasare

După parcursul foarte bun din ultima perioadă, jucătoarea craioveană a făcut un salt semnificativ în clasamentul internaţional U18, de pe locul 64 pe locul 38, cea mai bună clasare a sa.
După ce a ridicat trofeul deasupra capului la Mediaş, Oana s-a întors în Bănie, iar peste două săptămâni va participa la două turnee de 10.000 de dolari pentru a obţine mai multe puncte în clasamentul senioarelor WTA, urmând ca pe 28 mai craioveanca să plece la Roland Garros.

Majorat sărbătorit în avans

Pe 19 aprilie 2016, Oana Gavrilă a devenit majoră. Şi-a aniversat ziua în avans, pentru că exact pe 19 aprilie se afla la turnee în Franţa. Totul va fi mai greu acum pentru sportiva de la CS Kofe pentru că doar anul acesta va mai putea participa în turneele de junioare. „Încă nu m-am decis dacă voi mai juca turnee de junioare după aceea, deși aș vrea să merg la US Open la sfârșitul verii. Am împlinit 18 ani de curând și trebuie să mă gândesc serios și să muncesc din ce în ce mai mult pentru a face trecerea de la junioare la senioare“, a încheiat ambiţioasa jucătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS