10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii craioveni pot participa în Liga Campionilor

Voleibaliștii craioveni pot participa în Liga Campionilor

Dan Pascu (în centru) şi jucătorii săi vor intra în vacanţă, apoi vor face planul de bătaie pentru sezonul viitor (Foto: Claudiu Tudor)
Dan Pascu (în centru) şi jucătorii săi vor intra în vacanţă, apoi vor face planul de bătaie pentru sezonul viitor (Foto: Claudiu Tudor)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova, proaspeți campioni ai României, au ajuns miercuri seară în Bănie și au sărbătorit alături de suporterii din Sala Polivalentă cucerirea primului titlu. A curs șampanie, s-au făcut sute de fotografii, iar elevii lui Dan Pascu și Claudiu Mitru au simțit căldura fanilor, chiar dacă nu au fost prezenți în număr mare.
În toamnă, suporterii ar putea să vadă în Polivalentă meciuri din Liga Campionilor, deoarece voleibaliștii craioveni, în calitate de campioni ai României, au dreptul de participare în competiția supremă. Rămâne de văzut dacă clubul va accepta să evolueze în Liga Campionilor sau într-o altă cupă europeană. „Trebuie să facem niște planuri de viitor și aștept și din partea clubului, și din partea primăriei un răspuns. Trebuie să calculăm foarte bine pasul următor, pentru că a juca în Liga Campionilor presupune să ai o echipă competitivă, pentru a face față competiției. Trebuie să evaluăm situația, să facem un plan. Deocamdată, trebuie să ne obișnuim cu ideea că suntem campioni, pentru că mulți nu realizăm asta. Acum ne vom odihni puțin, pentru că a fost o perioadă în care cu toții ne-am concentrat la capacitate maximă“, a spus antrenorul Dan Pascu. „Știu că s-a schimbat un pic sistemul în Liga Campionilor, sunt trei tururi preliminarii“, l-a completat căpitanul Laurențiu Lică.

Cățelușul Goldie, surpriza pentru Lică

Laurențiu Lică a fost așteptat de membrii familiei, iar fiica sa, Emeea, i-a făcut o surpriză pentru a puncta momentul cuceririi titlului național. Micuța, care la rândul său este voleibalistă, a venit la tatăl său cu un cățeluș căruia i-a pus numele Goldie. La rândul său, căpitanul oltenilor a mulțumit familiei pentru că a fost alături de el: „Mulțumesc familiei, care m-a sprijinit mult. Am avut și momente mai puțin plăcute, pentru că stresul și oboseala și-au spus cuvântul“.
Copiii prezenți la sală au roit în jurul trofeului și cu toții s-au fotografiat cu cupa de aproape un metru, aceasta rămânând într-un final fără un mâner, care s-a rupt. „Ar trebui să închidem bine trofeul la club și poate vom reuși să strângem mai multe. Ne doream ca și baschetbaliștii de la clubul nostru să ajungă în semifinală, dar nu au reușit. Poate fetele de la handbal vor reuși o figură frumoasă în Cupă“, a completat Laurențiu Lică.

Ene: Am simțit că pun ultima minge în terenul advers

Jucătorul Bogdan Ene este cel care a închis finala cu Zalău, trimițând mingea cu forță în terenul advers. „Chiar m-am gândit acum ceva vreme cum va fi când vom câștiga campionatul. Am fost eu cel care a marcat punctul care ne-a adus titlul. I-am cerut pasă lui Cristi Bartha, i-am zis că următoarea să mi-o dea mie, că o pun în terenul advers. M-am dus cu toată încrederea și am forțat. Setul al patrulea din meciul patru a stat sub semnul echilibrului. Publicul zălăuan stătea în picioare, cu mâinile de parcă se rugau, a fost o nebunie! După atâta tensiune, ne-am descătușat la final și după festivitatea de premiere. Dacă se ajungea în meciul cinci, nu era deloc bine, pentru că noi am fi jucat cu presiune pe noi“, a spus Ene, care a început sezonul din postura de rezervă, dar ușor-ușor și-a câștigat locul între titulari. „Concurența este benefică pentru performanță. Mă bucur mult că după ce anul trecut am cucerit medalia de bronz, acum am luat aurul. Nu știu ce voi face în sezonul viitor. Mă simt iubit și apreciat la Craiova. Vom vedea ce va urma, acum vreau să mă bucur de acest trofeu“, a completat Ene.
Antrenorul Dan Pascu a dezvăluit ce le-a zis elevilor săi înainte de meciul al patrulea al finalei, disputat marți, la doar o zi după ce SCM-U pierduse prima șansă de a deveni campioană, după ce a fost învinsă cu 3-2: „Le-am spus băieților că este un simplu meci, să uite pentru ce joacă. M-a interesat să arătăm adversarului că suntem mai buni. Au avut un grup de vuvuzele deasupra noastră care ne-au «tocat», dar nu au reușit să ne oprească din drumul către titlu“.
Jucătorii de la SCM-U Craiova au avut aseară parte de o masă festivă, iar de astăzi vor intra într-o binemeritată vacanță.

Este oficial: Pascu, cetățean de onoare al Craiovei

Antrenorul Dan Pascu este, începând de ieri, cetățean de onoare al Craiovei, după ce consilierii locali au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind conferirea acestui titlu. Patru consilieri locali, Ionel Pană, Virgil Toader, Bianca Predescu și Pavel Badea, au luat cuvântul și au avut numai cuvinte de laudă pentru Pascu și elevii săi, ei venind cu propunerea ca pe lângă acesta să primească distincții și componenții lotului.
„Dan Pascu este antrenorul care ne-a adus cele mai mari bucurii și ne-am gândit că trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Și echipa va fi premiată, într-o festivitate specială“, a venit răspunsul primarului Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS