14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAduceţi titlul în Bănie!

Aduceţi titlul în Bănie!

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova (în alb) au nevoie de o victorie pentru a cuceri medaliile de aur
Voleibaliştii de la SCM-U Craiova (în alb) au nevoie de o victorie pentru a cuceri medaliile de aur

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova sunt la o victorie distanţă de titlul de campioni naţionali. Lică şi colegii săi conduc cu 2-0 în finala cu Zalău, iar astăzi şi mâine sunt programate, în deplasare, meciurile trei şi patru.

Craiova este foarte aproape să obţină medalie de aur la sporturile de sală, după mai bine de două decenii. Echipa masculină de volei SCM-U Craiova conduce cu 2-0 la general în finala campionatului cu ACSVM Zalău, iar Laurenţiu Lică şi colegii săi au nevoie de o victorie în următoarele trei partide pentru a ridica trofeul deasupra capului.
Meciurile trei şi patru ale finalei se vor disputa la Zalău. Azi, de la ora 18.00 (DigiSport), are loc partida a treia, iar dacă formaţia sălăjeană se va impune, mâine, de 19.30 (DigiSport), va avea loc meciul patru. Dacă jucătorii de la ACSVM Zalău vor egala situaţia, jocul decisiv se va disputa în Bănie, pe 29 aprilie.
Oltenii încearcă să câştige unul dintre cele două jocuri de la Zalău şi să cucerească medaliile de aur, chiar dacă vor sărbători titlul pe teren străin, departe de fani. Delegaţia craioveană a plecat sâmbătă spre Zalău, cu escală la Sibiu, acolo unde jucătorii alb-albaştri au făcut un antrenament.

Pascu: Mergem să ne jucăm şansa

Antrenorul oltenilor, Dan Pascu, a spus ieri pentru GdS că elevii săi sunt concentraţi la meci şi nu se cred deja campioni: „Mergem să ne jucăm şansa. Ne-am văzut de treabă după primele două victorii, jucătorii care au avut probleme medicale încep să-şi revină, lucrurile sunt în matca lor, cum se spune. Luăm lucrurile pas cu pas“.
Voleibaliştii craioveni nu se simt confortabil pe terenul vicecampioanei. De altfel, singurul eşec al echipei SCM-U în actualul campionat a fost chiar la Zalău, când gazdele s-au impus cu 3-1, iar jucătorii craioveni spuneau după acel meci că publicul de acolo a avut un rol important, mai ales după ce oltenii câştigaseră primul set.
SCM-U Craiova a cochetat cu podiumul în ultimii patru ani. A obţinut un loc doi şi două medalii de bronz, iar în echipă acum sunt jucători experimentaţi, de lot naţional, care au mai cucerit trofee şi nu se pierd uşor cu firea în faţa realizării unei mari performanţe pentru Craiova.

Zalăul nu cedează uşor

Echipa din Zalău şi-a diminuat mult şansele la titlu după ce a pierdut primele două confruntări de la Craiova, dar formaţia de sub Meseş nu renunţă la titlu, mai ales că este obişnuită să întoarcă situaţia. Anul trecut, după ce au învins SCM-U Craiova în semifinală, în ultimul act, echipa ardeleană a fost condusă cu 2-0 de Tomis Constanţa în finală, apoi a egalat situaţia. În final, formaţia din Constanţa a câştigat titlul. Şi în acest sezon, în semifinale, ACSVM Zalău a fost egalată de Arcada Galaţi, apoi a câştigat meciul decisiv. Formaţia din Zalău a cucerit deja un trofeu în actualul sezon, Cupa României. Arcada și-a asigurat medaliile de bronz ale acestui campionat în număr minim de meciuri, reușind sâmbătă a treia victorie la Baia Mare, după cinci seturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS