15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Ne dorim să promovăm cât mai mulți tineri“

„Ne dorim să promovăm cât mai mulți tineri“

Lucian Buzan a bifat, marţi, primele minute în Liga a III-a (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Lucian Buzan a bifat, marţi, primele minute în Liga a III-a (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea II Craiova a câștigat la pas partida de marți, cu CS Ineu, scor 3-1, iar evoluția jocului i-a permis antrenorului principal Bogdan Vrăjitoarea să folosească în premieră doi tineri de perspectivă, pe fundașul Raul Constantinescu, de 16 ani, și pe mijlocașul Lucian Buzan, de 17 ani. Cum „satelitul“ CSU nu este implicat în nici un fel de luptă în Liga a III-a, neretrogradând nimeni, iar de promovare nu poate fi vorba, tânărul tehnician al alb-albaștrilor este decis să arunce în partidele rămase de disputat din campionat și alți jucători de perspectivă din cadrul Centrului de copii și juniori.
„A fost o partidă la discreția noastră, am dominat din primul și până în ultimul minut. Mă bucur că au reușit să debuteze și acești doi copii, Raul Constantinescu și Lucian Buzan. Este un lucru foarte important atât pentru ei, cât și pentru clubul nostru, pentru că acesta este obiectivul echipei a doua. Ne dorim să promovăm cât mai mulți tineri de perspectivă, care să poată să prindă încredere și la un moment dat să fie o soluție pentru echipa mare. Pentru noi, rezultatele sunt mai puțin importante, pentru că scopul nostru este să crească în valoare acești copii“, a declarat Bogdan Vrăjitoarea, pentru GdS.
„Am câștigat trei puncte, dar sunt pe cale să-mi pierd vocea. Este bine că jucăm și pasăm, iar acum, spre deosebire de alte jocuri, am avut agresivitate, dăruire și rezultatul este normal. Este un lucru foarte bun că a venit Herghe la noi, a făcut un meci foarte bun, a marcat de două ori, dar el este un jucător de la prima formație a clubului, are experiență, și e normal să-i ajute pe acești tineri de la echipa a doua“, a completat tehnicianul craiovean.

Luică a primit ok-ul medicilor

Spre finalul primei părți cu CS Ineu, la un duel care nu anunța nimic deosebit, fundașul stânga al Craiovei, Samuel Luică, s-a ciocnit cu Darius Ciocan, ambii necesitând îngrijiri medicale. De o atenție sporită a avut nevoie Sami, care în urma comoției suferite și-a pierdut, pentru câteva clipe, luciditatea, motiv pentru care a fost înlocuit și transportat la pauză la spital pentru investigații suplimentare.
„Ne-a dat ceva emoții, dar mă bucur că totul a fost bine la final. Am mers imediat după meci la spital și am aflat că testele la care a fost supus au ieșit cum trebuie. Oricum, ca o măsură de precauție am decis să nu-l luăm în lot pentru meciul de vineri (mâine, ora 17.00 – n.r.), cu Cetate Deva“, a comentat Bogdan Vrăjitoarea.
„Am ajuns la spital, mi s-au făcut teste și sunt bine. M-am ales cu capul spart, dar nu este mare lucru. Știu că nu merg la Deva, dar e foarte posibil să joc duminică, la grupa de juniori născuți în 1998, și să revin la echipa a doua săptămâna viitoare“, a explicat Samuel Luică, pentru GdS.

Herghe: Trebuie să câștigăm la Voluntari

„Coborât“ la echipa secundă pentru a-i da o mână de ajutor, Andrei Hergheligiu a reușit să-și atingă scopul în disputa cu CS Ineu, marcând de două ori în poarta oaspeților, a doua reușită fiind de generic: un șut de pe stânga la colțul lung, peste portar, asemănător cu cel al lui Gică Hagi în jocul contra Columbiei. După meci, Herghe a declarat că se bucură că le-a fost de ajutor colegilor mai mici și că speră să marcheze și în disputa cu FC Voluntari, programată luni, de la ora 17.30, în Ilfov, în etapa a 8-a din play-out-ul Ligii I.
„Nu contează cine dă goluri… Eu am venit să-mi fac antrenamentul și să-i ajut cât pot de mult pe acești băieți. Mi-aș dori să câștige meci de meci, asta este cel mai important pentru acești tineri jucători ca să crească. Trebuie să arate că pot mai mult, cum o fac la noi, la antrenamente, la echipa mare, și să urce cât mai mult în clasament. Încerc să marchez și la echipa mare de fiecare dată când sunt folosit, dar acolo e mai dificil. Sper să o fac la Voluntari. Trebuie să câștigăm acolo! Acum o să ne concentrăm pe această partidă și o să ne luăm revanșa în fața suporterilor, pentru că avem de ce“, a declarat Hergheligiu, pentru GdS.

Astăzi se pleacă spre Deva

CSU II Craiova nu are prea mult timp de respiro, mâine, de la ora 17.00, având programat un duel în deplasare, în compania echipei Cetate Deva, contând pentru etapa a 24-a din Liga a III-a, seria 3.
„Urmează o partidă destul de importantă pentru noi, jucăm la Deva, care are o echipă bună, cu jucători experimentați. Avem mulți suspendați pentru cumul de cartonașe galbene, Petre și Drăghici, plus Luică, Dina, Surugiu, Hodea și Puțintelu – accidentați, dar vom vedea ce echipă vom alinia. De la etapă la etapă, alcătuim altă echipă. E greu, dar ne descurcăm și o să vedem ce va fi în continuare. Mâine dimineață o să știm exact pe cine ne putem baza, iar după prânz vom pleca spre Deva. Mergem la Deva cu gândul de a practica un fotbal bun și de a obține măcar un punct“, a subliniat Bogdan Vrăjitoarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS