16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism / Președintele FRA, Ion Sandu, nu va mai candida la alegerile din octombrie 2016

Atletism / Președintele FRA, Ion Sandu, nu va mai candida la alegerile din octombrie 2016

GdS Sport

Adunarea Generală ordinară a Federației Române de Atletism (FRA) a aprobat prin vot data de 21 octombrie 2016 pentru o adunare extraordinară de alegeri, la care actualul președinte Ion Sandu nu va mai candida pentru un nou mandat, informează Agerpres. Ion Sandu, 55 ani, a fost ales președinte al FRA în aprilie 2013, când a învins-o în cursă directă pe Gabriela Szabo. El și-a explicat decizia prin faptul că vrea să se dedice afacerilor sale din domeniul construcțiilor, dar a precizat că va ajuta în continuare atletismul.
„Ceea ce mi-am propus în viitor nu îmi mai permite ca și timp să continui și la FRA. Voi fi alături de federația de atletism, nu sunt supărat pe federație. Cred că am făcut lucruri bune, dar sunt și lucruri pe care nu am reușit să le fac. Sper ca noua conducere a federației să facă mai multe lucruri bune și dacă vor avea succese voi fi alături de ei, din punct de vedere al sponsorului. Am o companie de construcții, este în top în România și îmi este foarte greu să fac două lucruri”, a declarat Ion Sandu după adunarea generală a FRA de joi.
Ion Sandu a subliniat că în afară de afaceri nu există un alt motiv al retragerii sale la finalul acestui an și opinează că rezultatele din acest an arată potențialul adevărat al atletismului românesc. Președintele FRA a spus în cadrul adunării generale că atletismul are cei mai mulți sportivi calificați la Olimpiada de la Rio, 16, care și-au îndeplinit deja baremul, dar în săptămânile viitoare acest număr poate ajunge la 28-30.
Ion Sandu a adăugat că lucrează la un plan de reorganizare al atletismului, pe care îl va supune votului viitoarei adunări generale: „Părerea mea este că banii ar cam ajunge, dar ar trebui o reorganizare totală. La adunarea viitoare le voi face o propunere privind viitorul și organizarea pentru că sunt două aspecte. Să atragem cât mai mulți copii și tineri spre atletism, iar cei care se ocupă de marea performanță și de pregătirea lor să poată trăi din această activitate”.
Complexul „Iolanda Balaș Soter” a fost predat către MTS, care apoi va fi preluat de Compania Națională de Investiții pentru efectuarea lucrărilor programate să înceapă din această toamnă și se vor încheia în 2018.
„Pista de atletism va avea opt culoare, cu altă formă a turnantelor, pentru a putea fi omologată și a ține competiții de nivel internaționale pe acest stadion. Va fi și o sală de atletism, și de alte evenimente, dar primordial va fi atletismul, cu 2.200 locuri, cu 6 culoare, cu pistă de încălzire, tot ce presupune o sală multifuncțională. Dar, repet, pe timpul iernii sala va fi total la dispoziția atletismului. Tribuna, care este începută, va avea 80 spații de cazare, spații de refacere și alimentație”, a precizat Ion Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS