11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele din Bănie nu s-au încurcat cu Alba Sebeş

Handbalistele din Bănie nu s-au încurcat cu Alba Sebeş

La primul său meci după accidentarea de anul trecut, Ana Maria Apipie (la minge) a jucat zece minute (Foto: Claudiu Tudor)
La primul său meci după accidentarea de anul trecut, Ana Maria Apipie (la minge) a jucat zece minute (Foto: Claudiu Tudor)

Liga Naţională de handbal feminin se îndreaptă cu paşi repezi spre finalul sezonului. În penultima rundă, handbalistele de la SCM Craiova au obţinut, sâmbătă, pe teren propriu, o victorie scontată, scor 29-25, în disputa cu HC Alba Sebeş, echipă din partea inferioară a clasamentului.
Oltencele au controlat prima repriză, intrând la pauză cu un avantaj de şapte goluri, scor 19-12, apoi, în partea secundă, s-au relaxat, au ratat mult şi au câştigat la o diferenţă de doar patru goluri.
Golurile formaţiei din Bănie au fost marcate de Zivkovic (6 goluri), Landre 5, Andrei 5, Băbeanu 5, Iovănescu 3, Gavrilă 2, Florica 2, Cioaric 1. Au mai jucat: Petrescu, Zivkovic, Ciucă – Georgescu, Horobeţ.
„Felicit fetele pentru victorie, pentru evoluţia din prima repriză, mai puţin pentru a doua, pentru că am intrat în jocul adversarelor, ne-am relaxat şi au apărut greşeli copilăreşti, care le-au permis celor de la Sebeş să se apropie foarte mult de noi. Am avut posibilitatea să ne distanţăm la mai multe goluri, să câştigăm net, dar greşelile noastre şi unele greşeli din partea arbitrilor au făcut să avem doar patru goluri avantaj. Au mai fost şi mingile aruncate în bară şi aruncări în portarul advers, pase în aut date la adversar, care costă foarte mult“, a concluzionat antrenoarea formaţiei gazdă, Simona Gogârlă.

Apipie: Este foarte dificil să joci după şase luni de pauză

În meciul de sâmbătă a evoluat şi Ana Maria Apipie, care a reintrat în teren după o pauză lungă, de mai bine de o jumătate de an, din cauza unei accidentări. Apipie a intrat în teren în minutul 50, în aplauzele publicului „Mi-am dorit mult ca Apipie să joace. Îmi pare rău că nu a evoluat mai mult, scorul era mai strâns. Sper că va juca mai mult etapa viitoare, la Rapid. Este o handbalistă bună, care ajută echipa, şi chiar avem nevoie de ea“, a spus antrenoarea Gogârlă.
La rândul ei, jucătoarea de 24 de ani, născută în Caracal, a declarat la finalul partidei că i-a fost dificil în perioada de recuperare: „Accidentarea a fost foarte grea, a durat foarte mult recuperarea. Pe orice sportiv accidentarea îl duce cu moralul la pamânt, dar am trecut peste. Meciul cu Sebeş a fost unul bun, de pregătire pentru toate fetele. Pentru mine a fost o reintrare uşoară, pentru început. Este foarte dificil, după şase luni de stat pe margine, să intri în teren. Dar uşor-uşor o să fie bine. Sper ca pentru sezonul viitor să fiu cât mai bine pregătită.

Dacă bat la Rapid, termină pe locul şapte

SCM Craiova a obţinut a 12-a victorie stagională şi a urcat pe locul şapte, după ce HCM Vâlcea a învins pe HC Zalău cu scorul de 25-23.
În ultima etapă din campionat, craiovencele vor juca pe terenul formaţiei Rapid Bucureşti (locul 12) şi o victorie le-ar aduce locul şapte la finalul Ligii Naţionale. Formaţia de pe locul opt, HCM Vâlcea, are cu un punct mai puţin decât SCM. Tot luna aceasta, elevele Simonei Gogârlă vor evolua în optimile de finală ale Cupei României, pe teren propriu, cu U Alexandrion Cluj. Meciul este programat pe 27 aprilie, la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS