17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGimnastică / Echipa masculină a României a ratat calificarea la JO de la Rio

Gimnastică / Echipa masculină a României a ratat calificarea la JO de la Rio

GdS Sport

Echipa masculină de gimnastică a României, formată din Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Cristian Băţagă, Andrei Muntean, Vlad Cotuna şi Andrei Ursache, a ratat, astăzi, şansa de a participa la JO de la Rio, informează Mediafax. România s-a clasat pe 5 în turneul preolimpic care s-a desfăşurat chiar în oraşul unde vor avea loc Jocurile Olimpice. Cu un total de 344,148 de puncte, România a fost a treia după a doua subdiviziune, în urma Germaniei şi Franţei, însă până la final, Drăgulescu şi compania au pierdut teren în faţa Ucrainei, 350,160 puncte şi a Olandei, 347,444.
Primele patru clasate, Germania, Franţa, Ucraina şi Olanda au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice, care se vor desfăşura în această vară, în perioada 5-21 August.
România a obţinut punctaje bune la sărituri, prin Marian Drăgulescu, 15,266 de puncte, la paralele, sol şi inele, însă gimnaştii antrenaţi de Ioan Suciu nu au dat acelaşi randament la cal cu mânere şi la bara fixă.
Gimnaştii români vor mai primi o calificare nenominală pentru probele individuale de la Rio. România avea un sportiv calificat individual, pe Marian Drăgulescu, medaliat cu argint la sărituri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS