14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova începe lupta pentru titlu

Craiova începe lupta pentru titlu

Voleibaliştii craioveni (în stânga) încearcă să facă istorie: să aducă titlul în Bănie (Foto: Arhiva GdS)
Voleibaliştii craioveni (în stânga) încearcă să facă istorie: să aducă titlul în Bănie (Foto: Arhiva GdS)

La zece ani de la înființarea clubului SCM Craiova, echipa masculină de volei SCM-U Craiova luptă pentru cucerirea titlului de campioană națională. Oltenii vor înfrunta ACSVM Zalău în finala Diviziei A1 și speră să cucerească medalia de aur mult visată.
Se va juca după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“, iar primele două partide vor avea loc în Polivalenta din Bănie, duminică (ora 13.00) și luni (ora 20.00).
Voleibaliștii craioveni au dominat autoritar campionatul, având doar o înfrângere, la Zalău, și încearcă să-și fructifice avantajul terenului propriu.
Craiova și Zalău s-au întâlnit de fiecare dată în ultimii trei ani în semifinalele campionatului. Acum trei sezoane, elevii lui Dan Pascu s-au impus cu 3-0, s-au calificat în finala campionatului, unde au fost învinși de Tomis Constanța. În ultimele două sezoane, sălăjenii s-au impus de fiecare dată. Vorbim despre o rivalitate tradițională, iar meciurile dintre SCM-U și Zalău au fost mereu extrem de disputate, spectaculoase și de cele mai multe ori încheiate după cinci seturi.

Au nevoie de public

Pentru că la meciurile din sezonul regulat nu au avut parte de o asistență numeroasă în Sala Polivalentă, jucătorii și antrenorii craioveni fac apel la public, să-i ajute să câștige titlul, mai ales în condițiile în care la Zalău va fi o atmosferă incediară, care face ca nici o echipă vizitatoare să nu se simtă bine. „Avem nevoie de două meciuri foarte bune la Craiova și sper din tot sufletul că fanii ne vor susține în număr mare. Dacă vor fi gălăgioși și ne vor încuraja, nu ne putem gândi la alt deznodământ decât să câștigăm campionatul“, a spus căpitanul alb-albaștrilor, Laurențiu Lică, care a lipsit în confruntările din semifinala cu Baia Mare. „Avantajul terenului propriu în primele două meciuri va cântări mult. Și publicul va conta, pentru că în semifinala cu Baia Mare ne-a împins către victorie“, a completat Bogdan Ene.
Doi dintre suporterii prezenți la Polivalentă duminică şi luni vor câștiga, prin tragere la sorți, un tricou al echipei SCM-U și o minge de volei.
Antrenorul Dan Pascu își dorește ca evoluția bună a echipei de până acum să se materializeze prin cucerirea medaliei de aur: „Primele două jocuri vor arăta și echipa care este în formă și într-o stare mai bună. În ultimele trei sezoane, am jucat semifinale cu Zalăul, dar nu prea am reușit să trecem de ei. Cred că a venit momentul să facem acest pas. Venim după un campionat foarte bun, în care am demonstrat că avem valoare și putem emite pretenții la titlu. Trebuie să ne mobilizăm toți. Avem nevoie de energie din partea tribunei, iar noi promitem că vom face tot posibilul să câștigăm“. Meciurile trei și patru ale finalei sunt programate la Zalău, pe 25 și 26 aprilie, iar dacă va fi nevoie, decisivul va avea loc la Craiova, pe 27 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS