12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLică: Ar fi un vis devenit realitate să iau titlul cu Craiova

Lică: Ar fi un vis devenit realitate să iau titlul cu Craiova

Lică (în alb) şi colegii săi încearcă să aducă titlul în Bănie (Foto: arhiva GdS)
Lică (în alb) şi colegii săi încearcă să aducă titlul în Bănie (Foto: arhiva GdS)

Căpitanul echipei de volei SCM-U Craiova a lipsit în semifinala campionatului, din cauza unei accidentări. Acum și-a revenit și alături de colegii săi va lupta să cucerească titlul cu formația din Bănie. Primele meciuri ale finalei cu Zalău se vor juca duminică (ora 13.00) și luni (ora 20.00) în Polivalentă.

Voleibaliștii craioveni au așteptat două săptămâni să vadă cu cine vor juca în finala campionatului, iar miercuri seară
și-au aflat adversara. Este vorba de ACSVM Zalău, formație pe care oltenii au întâlnit-o în ultimii ani în semifinalele Diviziei A1.
SCM-U Craiova este campioana sezonului regulat, unul aproape perfect în care oltenii au suferit doar o înfrângere, la Zalău, în timp ce formația din județul Sălaj a cucerit la sfârșitul săptămânii trecute Cupa României, apoi, miercuri, a învins în jocul decisiv din semifinalele campionatului pe Arcada Galați.
Craiovenii au mai multe atuuri. Primul este acela că vor disputa mai multe meciuri pe teren propriu, al doilea este că sunt mai odihniți decât jucătorii din Zalău, iar al treilea, și poate cel mai important, este acela că în echipă va reveni căpitanul Laurențiu Lică, accidentat în ultima rundă a sezonului regulat.

„Este un derbi, vor fi tensiuni mari“

„Lolo“ a spus ieri că este refăcut sută la sută și va lupta alături de colegii săi pentru a cuceri titlul, un vis pe care l-a avut încă de acum trei ani când a revenit la Craiova din Franța.
„Nu mai simt nici o durere în zona accidentată și mă antrenez alături de colegi de șase-șapte zile. Acum trei sezoane, am venit la Craiova să câștig titlul. Dacă se va întâmpla acest lucru, va fi un vis devenit realitate. Am mai fost campion, cu Tomis Constanța, dar nu se compară acum. Numai când aud de titlu mi se face pielea de găină. În ultimele sezoane am dat întotdeauna de Zalău în semifinale, dar ei au avut mai multă experiență și
ne-au învins. Este un derbi, vor fi tensiuni foarte mari. Avem nevoie de două meciuri foarte bune la Craiova și sper din tot sufletul că fanii ne vor susține. Dacă vor fi gălăgioși și ne vor încuraja, nu ne putem gândi la alt deznodământ decât să câștigăm campionatul“, a explicat Lică.
Primele două meciuri ale finalei se vor disputa în Bănie, duminică (ora 13.00), apoi luni (ora 20.00). Doar despre acestea vrea să vorbească antrenorul oltenilor, Dan Pascu, care vrea să ia lucrurile pas cu pas: „Mă interesează primul meci, poate și al doilea, apoi discutăm mai multe. Aceste două jocuri vor arăta și echipa care este în formă și într-o stare mai bună. În ultimele trei sezoane, am jucat semifinale cu Zalăul, dar nu prea am reușit să trecem de ei. Cred că a venit momentul să facem acest pas. Venim după un campionat foarte bun, în care am demonstrat că avem valoare și putem emite pretenții la titlu. Trebuie să ne mobilizăm toți. Avem nevoie de energie din partea tribunei, iar noi promitem că vom face tot posibilul să câștigăm. Nu pot numi avantaj faptul că noi am disputat ultimul meci acum două săpătămâni, pentru că vorbim de lupta pentru titlu, iar Zalăul va veni să-și vândă scump pielea“.

Pascu, campion la juniori, vicecampion la seniori

Dan Pascu, craiovean get-beget, a obținut când era junior mai multe titluri de campion, iar ca jucător a ieșit de trei ori vicecampion. Și ca antrenor, Pascu a luat medalie de argint, acum trei sezoane, când SCM-U a fost învinsă în finală de Tomis Constanța.
Jucătorul Bogdan Ene a spus că revenirea lui Lică în echipă va fi de mare ajutor coechipierilor. „În semifinalele campionatului, noi am jucat ca o echipă unită și am încercat să suplinim lipsa lui Laurențiu. Știam că stă cu sufletul la gură, iar acum ne bucurăm că a revenit și sunt convins că ne va ajuta foarte mult pentru că este liderul echipei“, a menționat Ene, care la fel ca Lică și Pascu a cerut craiovenilor să vină la sală să-i ajute în drumul spre titlu. „Avantajul terenului propriu în primele două meciuri va cântări mult. Și publicul va conta, pentru că în semifinala cu Baia Mare ne-a împins către victorie. Dacă vom câștiga primele două meciuri, sunt convins că suporterii vor veni după noi la Zalău, așa cum s-a întâmplat sezonul trecut, când am jucat la Dinamo pentru medalia de bronz, iar cu ajutorul fanilor noștri am câștigat“, a mai spus Ene.
Meciurile trei și patru ale finalei sunt programate la Zalău, pe 25 și 26 aprilie, iar dacă va fi nevoie, decisivul va avea loc la Craiova, pe 27 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS