12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlex Mateiu: E greu pe margine

Alex Mateiu: E greu pe margine

Lui Alexandru Mateiu (alb-albastru) îi este dor de duelurile tari din Liga I (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Lui Alexandru Mateiu (alb-albastru) îi este dor de duelurile tari din Liga I (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Sunt aproape șase săptămâni de când Alexandru Mateiu absentează din formula de bază a CS Universitatea Craiova, lipsa sa fiind resimțită atât de staff-ul tehnic, cât și de suporterii din Bănie. Mijlocașul de 26 de ani a explicat, pentru GdS, că îi este foarte greu să stea departe de gazon și că abia așteaptă să se antreneze și să evolueze alături de colegii săi. Mateiu a prefațat partida cu Petrolul, de la Ploiești, programată vineri, de la ora 20.30, și a dezvăluit ce-l determină să creadă că gruparea alb-albastră va câștiga lupta cu CSMS Iași și va încheia pe locul șapte.
GdS: Ce îți mai face piciorul?
Alexandru Mateiu: Sunt spre bine, ca să zic așa. Am făcut o injecție la București, la doctorul Filipescu, și mi-a zis să stau liniștit patru-cinci zile, să nu fac antrenamente. Am voie să fac înot la piscină. De ieri (marți – n.r.) mă ocup de pregătirea fizică și sper ca în două săptămâni să pot să intru în normalitate, să încep antrenamentele cu mingea. Am vorbit cu doctorul și îmi zicea că la meciul cu Chiajna, de acasă, aș putea să intru. Am cam o lună și jumătate de când stau și pot spune că e groaznic.
GdS: Care este problema mai exact?
A.M.: Am ligamentul colateral întins și am înțeles că s-a format un lichid acolo. Nu am treabă cu alergarea, pot să fac și sprinturi, orice, dar nu pot să lovesc mingea, în special cu latul, mă doare tare. Acum, după injecție, nu mai simt durerea cu aceeași intensitate, ceea ce înseamnă că voi fi bine în curând.
GdS: Nu este același picior și aceeași problemă din sezonul trecut, când ai stat tot așa o lungă perioadă pe tușă?
A.M.: Nu, nu are nici o legătură. Acum e la dreptul. Era bine să fi fost la stângul, că puteam să joc. Sper să revin cât mai repede, că m-a scos iarăși din circuit
într-un moment în care eram în formă, fusesem și la lotul național, eram pregătit foarte bine… Acum o să-mi fie greu să ajung la acel nivel, dar sper să mă descurc. O să trag de mine și o să mai prind patru-cinci jocuri din play-out și vreau să joc bine, poate mai am o mică șansă pentru Euro. 1%, 2% sau cât o fi, trag tare!

„În zece sau în unsprezece oameni, trebuie să câștigăm la Ploiești“

GdS: Cum e să stai pe margine?
A.M.: Ca naiba, nu mai pot! Mi-e dor să intru și să mă antrenez cu echipa, apoi să joc nu mai spun! E urât pe margine, ce să mai! Mi-e greu și să mă uit la colegi când fac antrenament, iar la meciuri, pentru că am tot stat pe marginea terenului, în dreptul tunelului, m-au încercat tot felul de sentimente. Au fost faze la care chiar îmi venea să intru pe teren.
GdS: Cum comentezi ultimele evoluții ale Craiovei?
A.M.: Am avut mult ghinion. Păcat că nu am putut face mai multe puncte, pentru că ne dorim enorm locul șapte la final. Sperăm să câștigăm acum cu Petrolul. Avem un lot mai valoros și în mod normal ar trebui să ne impunem acolo. Oricum, ne așteaptă un meci dificil și la Ploiești, și apoi la Voluntari, care e o echipă bună, pe val, dar trebuie să scoatem cât mai multe puncte și să terminăm pe locul șapte.
GdS: Meciul cu Petrolul l-am rezolvat ultima dată în zece oameni, cum va fi acum?
A.M.: În zece sau în unsprezece oameni trebuie să câștigăm. Sperăm să nu mai avem parte de nici o eliminare, că ne dăunează la meciul următor. Cum a fost și acum cu Bancu. Păcat că lipsește pentru că eu cred că e cel mai în formă jucător al nostru. Sperăm să nu mai avem probleme cu accidentați sau eliminați, astfel ca staff-ul tehnic să introducă pe teren jucătorii care sunt în formă și să câștigăm.
GdS: Locul șapte este realizabil? Te temi de Iași?
A.M.: Clar că putem termina pe șapte, chiar dacă Iașiul a câștigat categoric ultimul meci cu noi. A fost un accident. Mai sunt multe etape de jucat și multe echipe se gândesc la locul șapte, dar eu zic că avem un lot valoros și timpul o va demonstra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS