18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRepublicanii craioveni au dus lupte grele

Republicanii craioveni au dus lupte grele

Elevii lui Gică Barbu şi-au adjudecat victoria în partida cu CFR Romgaz (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Elevii lui Gică Barbu şi-au adjudecat victoria în partida cu CFR Romgaz (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Runda a 19-a din Campionatul Național de Juniori A și B a programat, la sfârşitul săptămânii trecute, dueluri foarte echilibrate pentru formațiile craiovene 

Academia „Gică Popescu“ și CFR Romgaz Craiova și-au împărțit victoriile pe terenul sintetic al bazei sportive de lângă aeroport. „Am jucat pe sintetic, pentru că m-au speriat ploile din ultima perioadă și am zis să protejez copiii și terenul de iarbă de la noi de la școală. Am apucat să înștiințez FRF-ul că jucăm acolo și nu aveam cum să revin, pentru că trebuia să anunț cu zece zile înainte locul de disputare al meciurilor, ceea ce era imposibil“, a explicat managerul grupării de la Hanul Doctorului, Paul Răducan, pentru GdS.
La juniori A, „școlarii“ s-au impus categoric, cu 5-2, în fața „ceferiștilor“, golurile fiind marcate de Bălă, Willy, Tănase, Voicu și Dincă, pentru gazde, respectiv Lițu și Țicu, pentru oaspeți.
„GP“ A: Troc – Dicu, Păduraru, Florea, Popovici – Voicu, Bălă, Preoteasa, Tatulea – Willy, Tănase. Au mai intrat: Croitoru, Dincă, Nicolcea. Antrenor: Gică Barbu.
CFR A: Chivu – Bârsan, Țicu, Nema, Iancu – Stoica, Malea, Sandu, Zamfir – Lițu, Crăineanu. A mai intrat Sâncă. Antrenor: Marian Vulpe.
La republicani B, „GP“ a cedat, scor 2-3, în fața CFR-ului, reușitele fiind semnate de Cazan și Păduraru, respectiv Alex Vulpe (2) și Bonea.
„GP“ B: Udrea – Simion, Tudor, Isuf, Pârvescu – Preda, Albu, Toboș, Stana – Cazan, Sg. Dumitru. Au mai intrat: Lambu, Tudora, Nistor, Bujor. Antrenor: Ovidiu Turcu.
CFR B: Chivu – Nicu, Badea, Manea, Păunescu – Manciu, Ciocioi, Stan, Fieraru – Al. Vulpe, Bonea. Antrenor: Marian Bârsan.
„Primul joc a fost bun, l-am dominat și am câștigat clar, s-a văzut diferența de valoare. La al doilea meci, din cauza numeroaselor absențe din lotul nostru, Zamfir, Nițu și Baciu, evoluția nu a fost prea bună, au fost câteva greșeli individuale, o ușoară lipsă de concentrare și am pierdut“, a explicat conducătorul Academiei „GP“, Paul Răducan, prefațând și dubla întâlnire cu CSJ Știința U Craiova, de la sfârșitul acestei săptămâni: „Jucăm tot pe sinteticul bazei de lângă aeroport și cred că vor fi meciuri frumoase. Vor fi ambiții mari, pentru că majoritatea jucătorilor de la ambele cluburi sunt colegi de clasă de mulți ani“.
Din tabăra celor de la CFR Romgaz Craiova, antrenorul Marian Vulpe consideră că s-a obținut maximum posibil din duelul cu „GP“.
„Ne-am împărțit victoriile, după două meciuri frumoase, disputate. Pe noi ne-a interesat mai mult jocul de la B, decât cel de la A, și drept dovadă am și câștigat acolo. Noi punem accent mai mult pe juniorii B, pentru că sunt mai bine clasați. În etapa viitoare jucăm acasă, cu CSS Craiova, și ne dorim victoriile. Va fi mai greu să ne impunem la juniorii A, dar la cei mici nici nu ne gândim să nu câștigăm“, a declarat Marian Vulpe, pentru GdS.

Trupa lui Alin Staicu și-a atins scopul

Tot pe sinteticul de la „Aripile“, CSS Craiova a câștigat la juniori A lupta cu CSS Slatina, cu 2-1, golurile trupei antrenate de Alin Staicu purtând semnăturile lui Sorin Papa și Vlăduț Onică.
„A fost un meci foarte disputat, cu ocazii și de o parte, și de alta. Putea să se încheie și cu victoria oaspeților, însă am fost mai inspirați la finalizare și ne bucurăm că am câștigat. Pe final am ratat trei ocazii de singur cu portarul și nu am reușit să ne majorăm avantajul. Am avut emoții până la ultimul fluier“, a spus antrenorul Alin Staicu, vorbind apoi și de meciul cu CFR Romgaz, de sâmbătă: „Va fi ca orice joc cu echipele craiovene, cu ambiții, orgolii… Sperăm să câștigăm, pentru că sunt de părere că avem echipa mai valoroasă și mai omogenă, dar rămâne de văzut“.
Pentru CSS Craiova A au evoluat următorii: Manolache – Bozgan, Voinea, Păușescu, Borhot – Velica, Papa, Duma, I. Onică – V. Onică, Badea. Au mai intrat: Lungu, Surdu, Răscăcea.
Slătinenii s-au revanșat cu vârf și îndesat la juniori B, unde s-au impus cu 3-0, superioritatea acestora fiind recunoscută și de antrenorul celor de la CSS Craiova, Gică Vlad. „Am ratat două ocazii clare la 0-0 și după a luat portarul meu un gol ușor și ne-a dezarmat. Și al treilea tot la fel de ușor a fost încasat, pentru că Luigi Deselnicu nu are experiență. Și Slatina are echipă bună, trebuie să recunosc. Sper să-i încurcăm pe cei de la CFR Romgaz în etapa viitoare. Cu ei avem ambiții mari“, a spus Gică Vlad, pentru GdS.
Unsprezecele celor de la CSS Craiova B a fost următorul: L. Deselnicu – Curcă, Giuverdea, Coderie, Gherghină – Vânătoru, Rădoi, Toma, Pătrașcu – Gheorghe, Trancă. Au mai intrat: Ancuța, Călinoiu, Mihnea Dumitru.

CSJ-ul și Dinamyk au remizat

Alt joc foarte disputat, găzduit tot de sinteticul de la „Aripile“, a fost între formațiile de republicani B ale cluburilor CSJ Știința U Craiova și Dinamyk. La final a fost 2-2, pentru gazde marcând Albăstroiu (2), iar pentru dinamici Ciutică (penalti) și Ilie.
CSJ B: Ionescu – Enache, Andrei, Vlădulescu, Gavrilescu – Gheorghișor, I. Popescu, Rădulescu – Șelaru, Albăstroiu, Ioana. Au mai intrat: Pitaru, Mitrică, Piculeasa.
Dinamyk B: Cristea – Ilie, Feraru, Geană, Truică – Cotocu, Lisandru, Chiciu – Butoi, Ghiță, Ciutică. Au mai intrat: Velcu, Stocheci, Boboc, Petrescu.
„A fost un meci disputat, cu ocazii la ambele porți, cu un plus pentru noi. Am condus noi cu 2-0 și după s-a dat un penalti pentru ei, s-a făcut 2-1, și la câteva minute
ne-au egalat. Puteam câștiga la ultima fază, dar Albăstroiu a ratat incredibil“, a declarat antrenorul CSJ-ului, Alin Dobrotescu, pentru GdS.
Altfel, Alin Dobrotescu i-a cedat în această săptămână locul lui Valentin David, care și-a încheiat contractul cu prim-divizionara FC Botoșani și a revenit la clubul craiovean juvenil.
„Partida a fost deschisă, ne-au condus cu 2-0 pe fondul unui joc foarte echilibrat, dar noi eram cu ocaziile și ei cu golurile. Spre finalul jocului am reușit să revenim și chiar trebuia să câștigăm, pentru că am avut vreo cinci sau șase ocazii clare de gol. Duminică o să jucăm la Vâlcea și încercăm să obținem și acolo un rezultat pozitiv“, a explicat Ștefan Florescu, tehnicianul celor de la Dinamyk.
La juniori A, CSJ a stat, în timp ce Dinamyk nu are echipă la acest nivel, la fel ca gruparea CS Universitatea Craiova, alb-albaștrii odihnindu-se săptămâna trecută și la republicani B.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS