17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtuurile voleibaliştilor craioveni în finala campionatului

Atuurile voleibaliştilor craioveni în finala campionatului

Voleibaliştii craioveni s-au calificat în finală după trei victorii cu Explorări Baia Mare (Foto: Lucian Anghel)
Voleibaliştii craioveni s-au calificat în finală după trei victorii cu Explorări Baia Mare (Foto: Lucian Anghel)

SCM-U Craiova va lupta pentru titlul de campioană, dar nu îşi ştie încă adversara. Oltenii au trecut în semifinale de Baia Mare, cu scorul de 3-0 la general, chiar dacă a lipsit căpitanul echipei, Laurenţiu Lică fiind în perioada de recuperare după o accidentare.

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova a obţinut o calificare scontată în finala campionatului Diviziei A1, după ce a trecut în semifinale, cu scorul general de 3-0, de formaţia Explorări Baia Mare. Elevii lui Dan Pascu s-au impus vineri, pe terenul echipei maramureşene, cu 3-1, după ce câştigaseră şi primele două confruntări de pe teren propriu cu acelaşi scor. Asta în condiţiile în care căpitanul oltenilor, Laurenţiu Lică, nu a jucat, aflându-se în perioadă de refacere după o accidentare.
„Am făcut trei jocuri bune cu Baia Mare. A fost mobilizare generală, băieţii au înţeles că trebuie să joace ca o echipă omogenă. Au jucat cu maturitate, am pregătit tactic foarte bine jocurile. A treia partidă am câştigat-o cu un 3-1 destul de clar, zic eu. Am condus tot timpul jocul, mai puţin setul doi pe care l-am pierdut pe final din lipsă de concentrare. Am obţinut o calificare meritată în finala campionatului, pentru că în acest sezon din Divizia A1 am pierdut un singur meci“, a spus ieri antrenorul Dan Pascu, pentru GdS.

„Ne-am bucurat ponderat, nu am făcut nuntă“

Pascu a povestit şi cum au sărbătorit elevii săi calificarea în finală: „Ne-am bucurat, dar destul de ponderat. Să nu credeţi că am făcut nuntă“.
Craiovenii nu ştiu încă pe cine vor întâlni în lupta pentru titlu, pentru că în cealaltă semifinală nu s-a stabilit câştigătoarea. Zalăul conduce cu 2-0 pe Arcada Galaţi, după ce a câştigat meciurile de pe teren propriu, iar astăzi (ora 18.00, Digi Sport) şi mâine sunt programate jocurile trei şi patru la Galaţi.

Finala începe pe 16 aprilie

Finala campionatului masculin, care se va juca tot în sistemul „trei din cinci“, va începe în 16 aprilie. Indiferent pe cine vor întâlni, oltenii au două avantaje. Primul este acela că vor disputa mai multe partide pe teren propriu, graţie clasării pe primul loc la finalul sezonului regulat. Aşadar, primele două jocuri vor fi în Polivalentă, pe 16 şi 17 aprilie, meciurile trei şi patru sunt programate pe 23 şi 24 aprilie pe terenul adversarei, iar dacă va fi nevoie, decisivul se va disputa în Bănie, pe 27 aprilie. „Să zicem că este un mic avantaj terenul propriu, dar indiferent cu cine vom juca sunt convins că finala va fi foarte disputată. Galaţiul şi Zalăul sunt echipe mai valoroase decât Baia Mare. Aşteptăm să ne aflăm adversara, este posibil orice, dar eu văd Zalăul mai matură şi mai echilibrată pe compartimente“, a mai spus antrenorul SCM-U Craiova.
Cel de-al doilea atu al oltenilor este că, spre deosebire de cealaltă finalistă, elevii lui Dan Pascu au mai mult timp la dispoziţie să se pregătească pentru cucerirea titlului naţional. „Poate fi un avantaj că avem timp să ne refacem şi să ne pregătim, pentru că adversarii, indiferent că va fi vorba de Zalău sau Galaţi, mai joacă un Final Four de Cupa României. Totodată, poate să ne şi dezavantajeze, pentru că ieşim puţin din competiţie, iar noi suntem obişnuiţi să jucăm destul de des“, a completat tehnicianul.

Craiova, obişnuită cu podiumul

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova a fost o prezenţă obişnuită în ultimii patru ani în „careul de aşi“ al campionatului românesc, oltenii având în palmares un titlu de vicecampioni, două medalii de bronz şi un loc patru.
În vara anului trecut, antrenorul Dan Pascu a transferat jucători de naţională, iar aşteptările au crescut şi în contextul în care campioana Tomis Constanţa s-a desfiinţat din cauza problemelor financiare. Aşadar, după ce au dominat campionatul în acest sezon, oltenii nu vor surprinde pe nimeni dacă vor cuceri titlul. Un element important este prezenţa sau absenţa căpitanului Laurenţiu Lică în finală. „Laurenţiu a început să se recupereze destul de bine, dar nu mă pot pronunţa până nu îşi mai face nişte investigaţii. Sunt şanse să fie apt de efort la finală, dar nu se ştie în ce procent“, a încheiat Pascu.

Fetele s-au salvat de la retrogradare

Echipa feminină de volei SCM-U Craiova s-a salvat sâmbătă de la retrogradare din Divizia A1, după ce a câştigat şi al treilea meci din play-out cu Universitatea Cluj. Partida s-a disputat la Cluj şi oltencele s-au impus cu 3-1 (25-23, 25-2 1, 23-25, 25-20). În primele două jocuri, disputate în Bănie, SCM-U Craiova s-a impus cu 3-0 şi 3-1. Elevele lui Alex Cosma şi Adrian Popescu au încheiat sezonul pe locul zece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS