13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCâștigați-vă respectul la Iaşi!

Câștigați-vă respectul la Iaşi!

Andrei Hergheligiu îşi doreşte să le ofere colegilor momente de bucurie şi în partida de la Iaşi (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Hergheligiu îşi doreşte să le ofere colegilor momente de bucurie şi în partida de la Iaşi (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova este o echipă „sucită“, joacă prost în 11 oameni, dar câștigă meciuri în 10. A făcut-o cu Petrolul și mai nou cu FC Botoșani, asta în condițiile în care moldovenii aveau 1-0. Alb-albaștrii s-au concentrat mai mult, și-au dorit mai mult și dorințele s-au îndeplinit, dar acum a venit timpul să arate că pot obține un succes și în condiții normale, mai ales că în joc este poziția a șaptea din play-out, ce duce la mult râvnitul loc de Liga Europa. Gruparea din Bănie trebuie să-și câștige respectul chiar pe terenul principalei contracanditate, CSMS Iași, într-o dispută ce va avea loc duminică, de la ora 18.00, contând pentru runda a 5-a din play-out-ul Ligii I.

Mogoșanu: Urmează o partidă puțin mai specială

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoșanu, a afirmat vineri, înainte de plecarea spre Moldova, că are încredere că elevii săi pot obține un rezultat pozitiv cu CSMS Iași.
„Ne-am dorit foarte mult să legăm a doua victorie, iar acum urmează o partidă puțin mai specială. Se întâlnesc cele două echipe care, cu siguranță, se vor bate pentru un loc de Europa. Iașiul nu a reușit în ultima perioadă să-și câștige meciurile de acasă, a avut probleme de fiecare dată, dar va fi un meci extrem de greu, pe care va trebui să-l gândim și să acționăm cât mai bine pentru a obține un punct sau puncte. Băieții sunt concentrați pe lucrurile pe care le avem de făcut. Îl cunosc foarte bine pe Nicolo Napoli, pentru mine nu este nici un secret, așa că am încredere în partida de la Iași. Probleme de lot avem în continuare. Vătăjelu și Mateiu sunt incerți, Izvoranu este suspendat, dar revine Iliev. Suntem descoperiți pe partea stângă, dar să fiți convinși că voi găsi o soluție pentru a compensa aceste lipsuri“, a spus Mogoșanu.
„Victoria obținută în zece oameni în fața lui FC Botoșani creează un ascendent moral, dar în același timp a fost un consum de energie foarte mare, pentru că am jucat aproape 60 de minute în inferioritate. Iașiul are o zi în plus de odihnă și mai este un impediment în ceea ce ne privește, acela că trebuie să facem o deplasare foarte lungă. Dar eu sunt convins că la ora jocului o să fim concentrați și pregătiți pentru a obține un punct sau trei“, a completat strategul craiovean.

Herghe, optimist

La fel de optimist în privința deznodământului din meciul cu CSMS Iași a fost și Andrei Hergheligiu, autorul golului victoriei cu FC Botoșani, care vrea
să-și supere moldovenii și să le marcheze din nou.
„Până la Europa mai este foarte mult de muncă. Normal că ne-a ajutat foarte mult victoria de ieri (joi – n.r.), a fost un meci important câștigat și trebuie să ne impunem până la final în toate meciurile ca să fim siguri că vom evolua în Liga Europa. Nu trebuie să ne temem de nimeni în mod special de la Iași. Trebuie să ne facem jocul nostru și nu cred că avem probleme acolo. Aș vrea
să-mi supăr moldovenii, și nu cu un gol, ci cu două. Le spuneam băieților de la Botoșani care se încălzeau pe margine că întoarcem 100% rezultatul și așa s-a întâmplat. A doua repriză am fost clar peste ei ca valoare. Sper să vedeți un alt Hergheligiu începând cu meciul cu FC Botoșani. O să joc oriunde este nevoie, dar sper să nu fiu solicitat în poartă“, a declarat Andrei Hergheligiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS