6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStudenții din Bănie au alergat în Botanică la Memorialul „Corneliu Andrei Stroe“

Studenții din Bănie au alergat în Botanică la Memorialul „Corneliu Andrei Stroe“

Cătălina Chircă (dreapta) a câştigat cursa feminină (Foto: Lucian Anghel)
Cătălina Chircă (dreapta) a câştigat cursa feminină (Foto: Lucian Anghel)

În urmă cu exact doi ani, Corneliu Andrei Stroe, mentorul celebrei echipe a oltenilor, Universitatea, supranumită „Craiova Maxima“, trecea în neființă la vârsta de 70 de ani. Pentru a-i cinsti memoria, reprezentanții Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS) din Bănie au organizat ieri, pentru al doilea an, Memorialul „Corneliu Andrei Stroe“ la cros, pentru că fostul decan al FEFS a fost campion la atletism, deținător de recorduri la pentatlon și triatlon. Dacă anul trecut competiția de alergare s-a desfășurat în Parcul „Tineretului“, ieri, peste 200 de studenți de la FEFS, Litere, PIPP, Geografie și Automatică s-au întrecut pe aleile din Grădina Botanică.
Fetele prezente la start au fost mult mai multe decât băieții. Câștigătoare a fost Cătălina Chircă, atletă de performanță, multiplă campioană, studentă în anul I la FEFS Craiova. „A fost o cursă mai mult de încălzire. Eu aici mă pregătesc mereu în Botanică. Acum nu ne mai putem desfășura așa cum trebuie antrenamentele pentru că s-a făcut cald, vine multă lume aici la plimbare și este aglomerat“, a spus Cătălina, care a câștigat detașat cursa. La masculin, câștigător a fost tot un atlet de performanță, Marian Giangă, care l-a depășit pe câștigătorul de anul trecut, Alex Corzanu. „Mi-a plăcut cursa. Vreau să vin și la anul să-mi apăr primul loc. A fost un antrenament util pentru că eu acum mă pregătesc pentru Campionatul Național de semimaraton, iar în acest weekend vor merge la alt semimaraton, la Brașov“, a spus Giangă, alergător pregătit de Adrian Tudor.
Decanul FEFS Craiova, Marian Dragomir, s-a arătat încântat de numărul mare de participanți și i-a sfătuit pe studenți să facă sport cât mai des: „Acțiunea a fost extrem de reușită. Într-o zi frumoasă, cu soare, un număr mare de studenți s-au întrecut în memoria lui Corneliu Andrei Stroe. Am ales să se desfășoare competiția în Grădina Botanică pentru că este mai aproape de centru și era mai ușor pentru studenți să vină“.
Primii trei clasați la masculin și feminin au fost premiați, iar prin tragere la sorți alți studenți au plecat acasă cu materiale sportive, oferite de parteneri. Coordonatorii crosului, profesorii universitari Alina și Constantin Albină, au oferit diplome și buchete de flori profesoarelor universitare Marilena Stroe, soția regretatului Corneliu Andrei Stroe, și Marcela Dragomir.

Galerie foto:

IMG_3879

IMG_3872

IMG_3859

IMG_3853

 

IMG_3857

IMG_3854

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS