17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVrem puncte şi fotbal!

Vrem puncte şi fotbal!

Obosit sau nu, Nuno Rocha trebuie să marcheze din nou şi să păstreze punctele în Bănie (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Obosit sau nu, Nuno Rocha trebuie să marcheze din nou şi să păstreze punctele în Bănie (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova ocupă primul loc în play-out, vizează o participare în Liga Europa, iar pentru asta staff-ul tehnic și jucătorii sunt foarte concentrați asupra etapelor rămase din misiune. Un prim hop pentru gruparea din Bănie îl reprezintă confruntarea de astăzi, de la ora 16.00, de pe stadionul „Extensiv“, în care adversară îi este FC Botoșani, o echipă imprevizibilă, care, „fugind“ de zona retrogradării, poate aspira și ea la locul șapte.

Mogoșanu vrea continuitate în rezultate

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoșanu, își dorește ca elevii săi să facă o partidă și mai bună decât cea cu ACS Poli Timișoara și să „lege“ o nouă serie de victorii, deși este conștient că primul „război“, cu Botoșani, va fi foarte dificil. „Știți și dumneavoastră foarte bine că în ultimele două partide cu FC Botoșani n-am reușit să învingem și asta ne ambiționează. Este un meci important și eu cred că trebuie să mergem pe aceeași linie a jocurilor de acasă și să câștigăm cele trei puncte puse în joc. Din păcate, sunt ceva probleme de lot. Îl avem pe Iliev suspendat, pe Vătăjelu accidentat și pe Mateiu nerefăcut complet după trei săptămâni de repaus, în rest toți ceilalți jucători sunt valizi. Mai avem probleme cu oboseala, pentru că știți foarte bine că Rocha și Kay au disputat meciurile la echipa națională și se vor întoarce în cursul acestei seri în România (ieri – n.r.). Și Ivan a fost la naționala mare și la cea de tineret, dar a fost astăzi (ieri – n.r.) la antrenament. Este un jucător tânăr și se reface rapid. Important este ca el să continue pe o linie ascendentă, să aibă evoluții bune și să ajute echipa de club. Aproape la fiecare joc au fost unul sau doi jucători din componenții echipei a doua cooptați în lotul nostru. Vor fi și la acest meci, dar nu voi începe cu ei partida“, a declarat Daniel Mogoșanu, într-o conferință de presă.

_DSC0006

Strategul craiovean a vorbit și despre șansele de a păstra locul șapte: „Dacă vă aduceți aminte, am declarat mai demult că în acest play-out vor fi rezultate surpriză și iată că aseară (marți – n.r.) Poli Timișoara a pierdut acasă cu Petrolul, iar în trecut Chiajna a câștigat la Botoșani. Fiecare partidă trebuie pregătită cu foarte multă atenție, pentru că este posibil orice rezultat în orice joc. Vom lupta pentru locul șapte, care duce în Liga Europa, și mai sunt 11 meciuri de disputat, așa că trebuie să rămânem concentrați. În afară de Timișoara și Petrolul, toate celelalte echipe pot aspira la locul șapte. Diferențele între echipe sunt mici și trebuie să fim atenți cum abordăm fiecare partidă, pentru că poți trece foarte ușor de la agonie la extaz și invers. Așadar, trebuie să obținem un rezultat pozitiv cu Botoșani, ca să avem continuitate și să ne dea încredere pentru jocul următor, de la Iași“.

Dumitraș: Vrem locul șapte!

Foarte optimist în privința ocupării locului șapte și implicit a participării în Liga Europa s-a arătat fundașul Andrei Dumitraș, care mizează pe o victorie a Craiovei în disputa cu FC Botoșani, echipa orașului său natal.

Dumi

„În mod clar vrem locul șapte, dar diferența față de urmăritoare este foarte mică și jocurile viitoare vor arăta care echipe se vor bate pentru ultimul loc ce duce în Liga Europa. Nu cred că este o presiune în plus pentru noi, pentru că am declarat la începutul campionatului că ne dorim să jucăm în cupele europene, iar acum aveam această șansă și cu siguranță o să profităm de ea. O să încercăm să luăm fiecare joc în parte, să câștigăm cât mai multe puncte, și la sfârșitul play-out-ului să fim prima echipă clasată. FC Botoșani este o echipă foarte bună și cu siguranță o să avem un meci dificil, dar noi am pregătit bine această partidă și cine va intra va da totul pe teren ca să ne apropiem victoria. Un succes ne-ar putea aduce liniștea și putem pregăti cu calm meciul de la Iași“, a declarat Andrei Dumitraș.

David: O să jucăm la victorie

Craioveanul Valentin David, antrenorul portarilor de la FC Botoșani, a declarat, pentru GdS, că moldovenii nu vin în excursie la Craiova, ci să obțină un rezultat bun.
„În afară de Vașvari, care are o contractură musculară, restul pot juca. Oricum, venim să ne jucăm șansele și să le facem viața grea celor de la Universitatea. O să jucăm la victorie, dar dacă o ieși un egal, e bun și el. Avem nevoie de puncte, mai ales că Timișoara a pierdut cu Petrolul. Poli are în etapa următoare joc la noi și e clar că acolo se decide soarta sa. Mă bucur pentru Jerry Gane (tehnicianul ploieștenilor – n.r.) enorm, pentru că a arătat că poate să antreneze și alte echipe în afară de Craiova și că nu e obligatoriu să pregătești Craiova ca să fii tehnician mare. În general, antrenorii buni pregătesc echipe și au rezultate departe de orașele în care s-au născut sau unde s-au format ca jucători. Jerry a reintrat în circuit și mă bucur că îi merge bine. Revenind la noi, suntem aproape și de zona periculoasă, dar și de locul șapte, de Liga Europa, deci trebuie să ne concentrăm și să strângem cât mai multe puncte“, a declarat Valentin David, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS