17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinii de la Universitatea își mențin supremația națională

Spadasinii de la Universitatea își mențin supremația națională

Campionii de la CS Universitatea, alături de antrenorul Radu Podeanu (în centru)
Campionii de la CS Universitatea, alături de antrenorul Radu Podeanu (în centru)

Spadasinii din Craiova și-au arătat din nou valoarea la Campionatul Național de tineret, desfășurat recent la București. În întrecerea masculină pe echipe, două cluburi din Bănie s-au regăsit pe podium. Sportivii de la CS Universitatea Craiova și-au păstrat titlul de campioni cucerit anul trecut, după ce au învins în finală același adversar ca în 2015, UNEFS București. De data aceasta, craiovenii au câștigat cu scorul de 45-40. Echipa campioană a fost alcătuită din Ionuț Trandafirescu, Mario Persu, Ovidiu Pârvuleasa și Lucian Ciovică. Acesta din urmă a fost legitimat la Universitatea anul acesta, după ce și-a încheiat contractul cu CSM Oradea. „Lucian este un sportiv bun și la Oradea nu mai avea echipă. Ne bucurăm că a revenit să reprezinte un club craiovean“, a spus ieri Radu Podeanu, antrenorul campionilor. În semifinale, spadasinii de la CS Universitatea Craiova s-au duelat cu prima echipă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, pe care au învins-o cu scorul de 45-29. Echipa de la LPS „Petrache Trișcu“, antrenată de Daniel Matache, a fost formată din sportivii Mihai Bigea, Ștefan Bivolaru, Andrei Dogaru și Liviu Pascu. În finala mică, LPS „Petrache Trișcu“ a trecut de UNEFS 2 București, scor 45-32, și a cucerit medalia de bronz. CSM Craiova s-a clasat pe locul cinci, după ce anul trecut cucerea medalie de bronz. Componenții echipei au fost Tatian Bolboceanu, Cornel Ricuță și Mihai Zamfir. LPS „Petrache Trișcu“ a avut și o a doua echipă (Mihai Ciovică, Tiberu Draghinda, Mihai Oprea, Tiberiu Vasilescu), care a încheiat concursul pe locul șase, ultimul.
La individual, craiovenii nu au reușit să mai urce pe podium, dar patru dintre ei s-au clasat în primii opt. Tatian Bolboceanu (CSM Craiova), care anul trecut a ieșit campion, a obținut acum locul cinci, Lucian Ciovică (CSU Craiova) – locul șase, Mihail Oprea (LPS „Petrache Trișcu”) – locul 7, iar Ștefan Bivolaru (LPS „Petrache Trișcu“) – 8. Noul campion de la tineret este Cosmin Epurescu (Steaua București).

Fetele nu au prins podiumul

Dacă băieții s-au întors acasă cu două medalii, spadasinele din Bănie nu au prins podiumul. La echipe, CS Universitatea Craiova a fost învinsă în lupta pentru medaliile de bronz de către CSM Oradea, cu scorul de 45-30. Din echipa craioveană, antrenată de Oana Puiu, au făcut parte Alexandra Deciu, Alexandra Ionică-Cârstea, Ștefana Dică și Sabina Ecobici. Și LPS „Petrache Trișcu“ a avut două echipe în competiție, clasate pe locurile cinci și opt. La individual, cel mai bine s-a clasat Alexandra Deciu (CS Universitate), care a ocupat locul șase, iar Alexandra Ionică-Cârstea (CS Universitatea) a încheiat concursul pe locul opt din 40 de participante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS