19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFelix Grigore se gândește la participarea în Liga Europa

Felix Grigore se gândește la participarea în Liga Europa

Felix Grigore este convins că alb-albaştrii vor face meciuri bune şi vor termina pe locul şapte (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Felix Grigore este convins că alb-albaştrii vor face meciuri bune şi vor termina pe locul şapte (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Managerul formației CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a fost prezent ieri la emisiunea „Repriza de Sud“, de la Alege TV și Radio Sud, și a prefațat întâlnirea de mâine, de la ora 16.00, de pe „Extensiv“, contra moldovenilor de la FC Botoșani, contând pentru runda a 4-a din play-out-ul Ligii I. Conducătorul grupării alb-albastre se așteaptă la un joc dificil, cu un adversar imprevizibil, dar crede că Straton și colegii săi vor învinge, punctând că obiectivul este clasarea pe locul șapte la final, ce ar conduce la o participare în Liga Europa și ar spăla din păcatele comise în acest sezon competițional.
„Este un joc foarte greu cu FC Botoșani și avem ca obiectiv câștigarea celor trei puncte. O victorie
ne-ar menține pe primul loc al play-out-ului și ar fi important, pentru că ați văzut că locul șapte va duce anul acesta în Liga Europa, ca urmare a intrării în insolvență a clubului ASA Târgu Mureș. Acesta a devenit obiectivul nostru pe termen scurt. Luptăm cu Iașiul și cu Botoșaniul pentru locul șapte, dar avem cel mai bun lot. Dacă vom reuși să terminăm pe locul șapte și mergem în Europa vom juca pe stadionul din Severin. Vrem să învingem Botoșaniul și să ne revanșăm pentru rezultatele mai puțin bune obține în meciurile directe de până acum. Întâlnim o echipă bună, cu un antrenor bun, care așază bine echipa în teren. Sunt curios și eu cum vor aborda această partidă, pentru că i-am urmărit la ultimele două meciuri și în unul au stat la «cutie» și au preferat să joace pe contraatac, iar în celălalt au ieșit la joc, au făcut presing și s-au apărat departe de propria poartă. Teama mea este că toate echipele care vor veni în acest play-out la Craiova se vor apăra și vor încerca să ne prindă pe contraatac, deoarece Craiova este cunoscută ca fiind o echipă cu un joc elaborat, care construiește mult și nu mizează pe mingi lungi“, a spus Felix Grigore.

Sunt probleme mari de lot

Strategul CSU s-a arătat îngrijorat din pricina numeroaselor probleme din lot. Pe lângă suspendatul Valentin Iliev, directorul tehnic Daniel Mogoșanu și „principalul“ Victor Naicu nu vor putea miza nici pe Bogdan Vătăjelu și nici pe Alex Mateiu, care nu s-au refăcut 100% și vor fi protejați. Odihniți total nu vor fi nici Nuno Rocha și Kay, care au evoluat pentru naționala Insulelor Capului Verde și vor ajunge în Bănie abia astăzi.
„Vătăjelu nu va putea fi folosit în meciurile cu FC Botoșani și CSMS Iași, îl vom proteja, dar sperăm că va fi 100% refăcut pentru disputa cu CFR Cluj. El spunea că se simte bine la revenirea sa în Craiova, i s-a dezumflat glezna, dar are totuși o entorsă de gradul doi și medicul a decis să-l protejăm. Și la Mateiu este în aceeași situație. Vine după o accidentare la genunchi și nu este refăcut complet nici acum și trebuie să mai stea o perioadă, altfel recidivează. Ar mai fi ceva probleme de lot și mă refer la cei doi jucători convocați la naționala Capului Verde, Nuno Rocha și Kay. Vor ajunge la Craiova mâine (astăzi – n.r.) și probabil că vor veni cu o anumită stare de oboseală. Dacă antrenorul Mogoșanu va considera că trebuie să apeleze la unii jucători de la echipa a doua o va face. Cu siguranță la meciul cu Botoșani nu va sta pe bancă portarul Laurențiu Popescu, care a suferit în meciul cu Pandurii II o fractură nazală. Straton o să fie secundat de Andrei Vlad, pentru care am trimis astăzi (ieri – n.r.) o mașină să-l recupereze de la Piatra Neamț, unde a participat la o acțiune a naționalei sub 18 ani. Și la Mediaș am trimis o mașină pentru Andrei Ivan, după participarea la acțiunea echipei de tineret a României. În ceea ce-l privește pe Ivan, mi-a plăcut cum a jucat și cu Lituania, dar și cu Spania. A făcut faza defensivă excelent, și-a ajutat coechipierii de foarte multe ori și a avut și câteva acțiuni ofensive. A scos și un cartonaș galben, după o trecere foarte frumoasă de Isco, un jucător de clasă. Cu Lituania Ivan a generat prima mare ocazie a României și numai inspirația portarului advers să-și lase piciorul pe loc a făcut ca Andrei să nu deschidă scorul. Ivan este unul dintre cei mai buni jucători din România. În ciuda problemelor de lot, mizez pe o victorie frumoasă contra Botoșaniului“, a subliniat Felix Grigore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS