21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipele craiovene de minivolei s-au calificat la turneul final

Echipele craiovene de minivolei s-au calificat la turneul final

Două echipe craiovene de minivolei s-au calificat la turneul final al Campionatului Național, în urma rezultatelor obținute la turneele semifinale desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute.
Formația feminină de minivolei Școala Craioveană de Volei (SCV) a disputat turneul semfinal pe teren propriu, în sala de sport a Liceului „Ștefan Odobleja“. În prima zi de competiție, susținute de o galerie numeroasă, micuțele voleibaliste din Bănie au obținut două victorii: 3-0 cu LPS Viitorul Pitești și 3-1 cu CSS Lugoj. Elevele lui Lucian Zlotea și Raluca Andrei Constantinescu s-au calificat între cele mai bune opt echipe din țară cu victorii pe linie, după ce au câștigat și ultimul meci disputat, cu CSM Ploiești, scor 3-0.

SCV își dorește medalie

Echipa SCV Craiova
Echipa SCV Craiova

După numai doi ani de la înființare, clubul SCV Craiova are o primă formație calificată la turneul final. Antrenorul Lucian Zlotea a spus că SCV a luat-o pas cu pas, fără să-și propună obiective mărețe. Pe măsură ce fetele și-au îmbunătățit jocul, dublat de rezultate încurajatoare în partide oficiale și turnee amicale, echipa SCV își permite acum să viseze la o clasare în primele patru din țară. „Când am pornit la drum, nu ne gândeam la o astfel de performanță. Nu am fixat niciodată un obiectiv anume în momentul în care ne-am înscris în competiție, dar, cu siguranță, am sperat și am făcut tot posibilul să ajungem cât mai sus. Prima data ne-am dorit să accedem într-o semifinală, am ajuns acolo și ne-am dorit foarte mult să fim gazde. Am reușit și asta, și mai mult, calificarea la turneul final. Am avut câteva turnee amicale, două dintre ele pe teren propriu, «Marcel Zlotea» și «Cupa Școala de Volei», alături de unele din cele mai bune echipe din țară, Dinamo București, Nădlac și Mioveni. În urma rezultatelor din aceste amicale am înțeles că avem un lot competitiv, echipă de valoare și putem spera la mai sus decât visam. Țintim o clasare în primele patru locuri, cu speranțe să luăm medalie“, a spus antrenorul Zlotea.

 

Turneul final se va desfășura în perioada 20-22 mai, iar clubul SCV Craiova va solicita să-l organizeze. Lotul echipei craiovene cuprinde jucătoarele: Roberta Minea, Miruna Modrunescu, Evelyn Hertzog, Luiza Dovleac, Melania Crăciun, Raluca Ion, Ramona Nicola, Bianca Balica, Alina Tutunaru, Maria Poajgă, Beatrice Iliescu, Andra Popa și Gabriela Firu.

Băieții de la „Titulescu“, surpriză plăcută pentru antrenoare

Formația masculină de minivolei a Colegiului Național „Nicolae Titulescu“ (CNNT) a participat la turneul semifinal de la Blaj, unde a înregistrat două victorii, 3-1 cu CSS 2 Baia Mare, și 3-2 cu CSS Caransebeș, iar în ultimul meci oltenii au fost învinși de gazdele de la CSS Blaj, cu scorul de 3-1. CNNT Craiova s-a calificat la turneul final de pe locul doi, alături de CSS Blaj.
„A fost o surpriză pentru noi că ne-am calificat între primele opt echipe din țară. Eu am preluat anul acesta echipa și speram să ajungem la turneul semifinal. Acum, că ne-am calificat la turneul final, sperăm să încheiem în primele patru echipe, deși va fi foarte greu“, a spus ieri Daniela Căpățână, antrenoarea echipei de la „Titulescu“. Lotul formației CNNT Craiova cuprinde jucătorii: Adrian Săvoiu, Marius Bercea, Sebastian Boișoru, Laurențiu Popescu, Vlad Bădică, Denis Bulacu, Mihai Mitea, Radu Băloi, Mihai Teleagă, Haron Khaddour. Turneul final este programat în perioada 19-22 mai.

În urmă cu două săptămâni o altă echipă masculină de la CN „Nicolae Titulescu”, cea de Speranţe, antrenată de Daniel Săvoiu, a obţinut calificarea la turneul final, iar în perioada următoare alte formaţii ale CNNT vor participa la turnee semifinale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS