12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Leii“ de la Dinamyk au sărbătorit cinci ani de existență

„Leii“ de la Dinamyk au sărbătorit cinci ani de existență

Micuții fotbaliști de la Dinamyk s-au distrat la întrecere cu părinții și antrenorii (foto: Alexandru Vîrtosu)
Micuții fotbaliști de la Dinamyk s-au distrat la întrecere cu părinții și antrenorii (foto: Alexandru Vîrtosu)

Întreaga familie a Clubului Sportiv Dinamyk Craiova s-a reunit duminică seară, dar nu pentru vreun meci important de fotbal juvenil, ci pentru a sărbători împlinirea a cinci ani de existență. A fost petrecere mare într-un local. Părinți, antrenori și invitați de la alte cluburi concurente s-au întrecut serios în hore, sârbe or muzică ușoară. În momentele de respiro au fost la înălțime micuții fotbaliști, care și-au etalat calitățile vocale în timp ce părinții îi imortalizau cu ajutorul telefoanelor mobile. Aceștia au cântat cu patos melodia „Pui de lei“, a formației craiovene CIA, aflată în sală și ea, și au fluturat steaguri și fanioane cu însemnele grupării pentru care evoluează pe dreptunghiul verde, la tăierea tortului repetându-se figura minute bune.
Evenimentul a fost bifat și de câțiva dintre marii fotbaliști ai Craiovei, Nae Ungureanu, Costică Donose, Sorin Cârțu, Pavel Badea, Narcis Mohora, aceștia fiind asaltați pentru autografe și poze, și oamenii care se ocupă de destinele fotbalului doljean, președintele AJF, Silviu Bogdan, și conducătorul CJA, Marian Ezaru. În mulțime s-au regăsit și câteva figuri importante din alte sporturi, cum ar fi boxerul Sorin Tănasie și voleibalistul Laurențiu Vânătoru, cu toții luând parte la bucuria „dinamicilor“.

„Sperăm să producem fotbaliști buni în trei, patru ani“

Fondatorul și totodată președintele clubului Dinamyk Craiova, Robert Dascălu, a explicat că totul a luat naștere din dragostea față de fotbal și că în câțiva ani va enumăra cu siguranță câțiva jucători promovați pe prima scenă a țării. În prezent, Dinamyk Craiova are echipe de copii născuți între anii 2000 și 2008.
„Pentru mine, fotbalul este ceva special. Am început această muncă la nivelul juvenil din plăcere, iar în momentul ăsta am ajuns într-un punct în care copiii, prin ce au reușit să facă în cei cinci ani, mă forțează să merg mai departe. Sperăm să producem fotbaliști buni în trei, patru ani și să se vorbească la nivel național despre clubul Dinamyk. În fotbal am investit mult, începând cu 15 ani în urmă am dat bani la echipe din Divizia C și chiar de B și regret că nu am pus încă de atunci bazele unui centru de juniori, pentru că acum eram la un nivel mult mai mare. Dar avem destul timp în față. Vom mări numărul de copii și de antrenori, pentru că ne dorim să creăm câte o grupă pentru fiecare an, să avem 14 echipe an de an și la un moment dat să evoluăm cu juniorii cei mai mari în Liga a III-a“, a declarat Robert Dascălu, pentru GdS.
La rândul lor, doi dintre antrenorii de la Dinamyk s-au arătat emoționați în privința evenimentului și au promis că vor munci în continuare ca să-și vadă juniorii progresând.
„E o seară specială pentru noi și ne dorim să continuăm progresul în activitatea asta. Suntem o mare familie și tot ce facem este pentru ca acești copii frumoși să-și împlinească visul de a juca fotbal la un nivel înalt“, a spus Ștefan Florescu.
„Am muncit bine în acești cinci ani și o vom face și de acum înainte. Satisfacția noastră va fi atunci când o să-i vedem pe cei mici evoluând pe stadioanele mari ale țării“, a punctat Costel Dumitrașcu.
Din staff-ul tehnic mai fac parte Filip Popescu și Cătălin Rizan.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0088

_DSC0084

_DSC0085

_DSC0090

_DSC0091

_DSC0092

_DSC0095

_DSC0097

_DSC0100

_DSC0102

_DSC0103

_DSC0112

_DSC0116

_DSC0115

_DSC0117

_DSC0119

_DSC0125

_DSC0127

_DSC0128

_DSC0136

_DSC0139

_DSC0148

_DSC0150

tort 0

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS