10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGogârlă: Baia Mare a profitat de greşelile noastre

Gogârlă: Baia Mare a profitat de greşelile noastre

Jucătoarele craiovene (în albastru) nu le-au dat emoţii băimărencelor (Foto: Bogdan Grosu)
Jucătoarele craiovene (în albastru) nu le-au dat emoţii băimărencelor (Foto: Bogdan Grosu)

La fel ca în turul campionatului, handbalistele de la SCM Craiova au pierdut ieri la zece goluri diferență disputa cu vicecampioana HCM Baia Mare, contând pentru etapa a 23-a din Liga Națională. Maramureșencele s-au impus în Bănie cu scorul de 31-21 (13-8) în urma unui meci în care nu au forțat, dar au marcat de câte ori au avut ocazia. Jucătoarele craiovene s-au ținut de mult mai titratele adversare doar în prima parte a meciului. Au condus o singură dată, cu 2-1, iar în minutul 10 oaspetele aveau un avantaj minim, de un gol. Zece minute mai târziu, Baia Mare avea doar două goluri avans (8-6), iar la pauză diferența s-a mărit la cinci goluri.
În partea secundă, elevele Simonei Gogârlă nu au mai reușit să facă mare lucru, iar băimărencele au înscris goluri la foc automat și s-au desprins la 24-16. Antrenorul Aurelian Roșca a rulat aproape întreg lotul, pentru că sâmbătă are meci greu, cu Buducnost, în sferturile Ligii Campionilor. În ultimele minute de joc s-au înscris multe goluri, iar fluierul finalul a venit ca o binecuvântare pentru jucătoarele craiovene, care au făcut un meci slab. Excepție a făcut portarul Pașca, care a avut 16 intervenții salvatoare. Pentru Craiova au marcat: Zivkovic (7 goluri), Iovănescu (4), Băbeanu (3), Florica (2), Cioaric (2), Gavrilă (1), Andrei (1), Landre (1). La HCM Baia Mare principalele marcatoare au fost Abbingh (8 goluri) și Alexandra do Nascimento (7).

„Am fi putut scoate un rezultat bun”

Antrenoarea oltencelor, Simona Gogârlă, era extrem de afectată la finalul meciului. Nu își explica jocul slab al echipei sale, dar mai ales atitudinea handbalistelor pe care le antrenează: „Nu înțeleg de ce au jucat așa. Le-am zis că trebuie să evolueze fără presiune, iar dacă vom face un joc bun va fi cu atât mai bine. Au avut o oarecare teamă și au făcut foarte multe greșeli în prima repriză. Când intri în teren și joci trebuie să te respecți pe tine. Iar azi noi nu ne-am respectat. Am fi putut scoate un rezultat bun. Baia Mare nu a jucat decât ceea ce le-am făcut noi să joace, au profitat de greșelile noastre în apărare“.
Pe banca de rezerve a Craiovei s-au aflat, după o lungă absență cauzată de accidentări, Andreea Ianași și Ana Maria Apipie. Cele două nu au jucat însă. „Nu sunt refăcute total. Le-am luat pe bancă să discute cu colegele lor din apărare, să mă ajute. Se pare că nici acest ajutor nu le-a fost de folos fetelor noastre din teren“, a completat Gogârlă.
De partea cealaltă, Aurelian Roșca, antrenorul echipei băimărene, și-a felicitat jucătoarele: „A fost mai greu în prima repriză, poate și din cauza ratărilor multiple. Sperăm să nu se mai repete sâmbătă. Felicit jucătoarele pentru profesionalismul de care au dat dovadă până la capăt“. SCM Craiova va juca în etapa viitoare în deplasare, cu Măgura Cisnădie, meciul din antrepenultima rundă a campionatului fiind programat în 9 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS