11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM își încearcă norocul pe terenul campioanei

SCM își încearcă norocul pe terenul campioanei

În turul campionatului, jucătoarele de la SCM Craiova (în albastru) au pierdut cu scorul de 34-23
În turul campionatului, jucătoarele de la SCM Craiova (în albastru) au pierdut cu scorul de 34-23

După o lună de pauză, cauzată de participarea naționalei României la turneul preolimpic, Liga Națională de handbal feminin s-a  reluat ieri. Astăzi este programat meciul dintre CSM București și SCM Craiova, de la ora 20.00 (Digisport), în Sala Polivalentă din București.

La prima vedere, misiunea echipei oltene pare imposibilă. „Tigroaicele“ de la CSM București sunt lidere neînvinse ale campionatului după 21 de meciuri disputate și cu cinci etape înainte de finalul competiției.

Totodată, pentru campioana României, meciul cu SCM Craiova este ultima repetiţie înainte de prima manşă cu Rostov Don, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Partida va avea loc pe 31 martie și este extrem de importantă pentru bucureștence, iar antrenorul Kim Rasmussen ar putea menaja unele titulare.

Gogârlă: Amicalele de la Vâlcea au fost foarte utile

În pauza competițională, echipa SCM Craiova a disputat două amicale în deplasare cu HCM Vâlcea și a fost învinsă de fiecare dată, cu 35-32 (17-14), apoi 35-34 (17-18). „Amicalele de la Vâlcea ne-au fost foarte utile, am încercat să îmbunătățim unele aspecte. Am fost mulțumită de faza de atac, mai ales cel pozițional, pentru că ne-au ieșit lucruri chiar foarte bune. Sunt nemulțumită de faza de apărare, dar a lipsit și Laurise Landre, care a fost plecată la lotul național al Franței. Problemele medicale ne dau încă bătăi de cap. Nu putem miza pe cele trei jucătoare accidentate, Apipie, Ianăși și Șelaru“, a spus antrenoarea Simona Gogârlă, referindu-se la meciurile de verificare de la Vâlcea, desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute.
Pentru echipa din Bănie, aflată pe locul șapte în clasament, cu 32 de puncte, urmează două confruntări de foc, astăzi pe terenul campioanei, iar luni, de la ora 16.30, acasă, cu vicecampioana HCM Baia Mare. „Meciul cu CSM București va fi foarte greu, dar încercăm să ne jucăm șansa, să facem un joc cât mai bun, pentru a căpăta încredere“, a adăugat Gogârlă. Jucătoarea Dana Băbeanu a stabilit obiectivul oltencelor pentru finalul sezonului: „Urmează o perioadă foarte grea pentru noi, cu cinci meciuri în campionat și unul în Cupa României. Vom trata fiecare joc cu seriozitate. Meciul din Cupă, cu Universitatea Cluj, îl vom juca acasă și este important să-l câștigăm cu orice preț“. Jucătoarea a completat că își dorește să aibă evoluții cât mai bune pentru a intra în vederile selecționerului Tomas Ryde pentru Jocurile Olimpice din vară.

Handbal cu carte

La meciul de astăzi, dintre CSM Bucureşti și SCM Craiova, biletul de intrare poate fi achitat printr-o donaţie de cărţi. Nu va conta că va fi una sau mai multe și nici nu trebuie să fie noi, ci într-o stare foarte bună. Clubul bucureștean se alătură unei campanii generoase, menite să adune resurse pentru bibliotecile din România. Organizația EduCaB a finalizat deja o primă campanie de colectă de resurse pentru 626 de biblioteci locale din nouă judeţe din România.

Programul etapei a 22-a: astăzi: CSM București – SCM Craiova (ora 20.00); mâine: Rapid București – HC Zalău (ora 11.00), Unirea Slobozia – CSM Ploiești (ora 11.00), Alba Sebeș – HCM Vâlcea (ora 18.00), Măgura Cisnădie – Corona Brașov (19.30); duminică: U Alexandrion Cluj – Dunărea Brăila (12.45). Partida dintre HCM Baia Mare și HCM Roman s-a disputat aseară și s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 27-22.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS