11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii se încălzesc cu Lituania în așteptarea Spaniei

Tricolorii se încălzesc cu Lituania în așteptarea Spaniei

Andrei Ivan ar putea fi trimis de Iordănescu încă din primul minut în disputa cu Lituania
Andrei Ivan ar putea fi trimis de Iordănescu încă din primul minut în disputa cu Lituania

Naționala României susține astăzi, de la ora 20.00 (TVR 1), pe stadionul „Marin Anastasovici“ din Giurgiu, un  amical în compania reprezentativei similare a Lituaniei, acțiunea având drept scop îmbunătățirea relațiilor de joc pentru participarea la CE din Franța (10 iunie – 10 iulie 2016). Deși este un bun prilej pentru a-și lua revanșa în fața balticilor după umilința din urmă cu opt ani, când România a fost învinsă cu 3-0 la Cluj, în primul meci din preliminariile pentru CM 2010, tricolorii sunt cu gândul mai mult la viitorul test, contra Spaniei, programat duminică, de la ora 21.45, pe „Cluj Arena“.
„Mă gândesc să bat Spania, nu să fac schimb de tricouri cu cineva. E un meci foarte greu, foarte important. Spania, din punctul meu de vedere, e cea mai bună naţională din lume. Va fi important pentru noi să vedem la ce nivel suntem. Cred că putem face faţă şi Spaniei. Mă gândesc la Euro, ca orice român. Vor fi meciuri importante în Franţa“, a spus atacantul Florin Andone.

Jankauskas: Va fi un test bun

Staff-ul tehnic al României își dorește, în schimb, ca tricolorii să câștige ambele meciuri și ușor, ușor să intre în „febra“ turneului final din Hexagon.
„Mă interesează rezultatele meciurilor cu Lituania și Spania. Suntem în fața a două jocuri importante pentru toată lumea. Lituania este un adversar imprevizibil, are patru debutanți și 14 jucători care sunt la echipe din străinătate. Spania este Spania. Este campioană mondială și europeană, are jucători de mare valoare“, a afirmat selecționerul Anghel Iordănescu.
Generalul a fost completat de „secundul“ Daniel Isăilă.
„Sunt două meciuri importante, chiar dacă sunt doar amicale. Suntem încrezători, avem entuziasm, e o atmosferă bună la lot. Importante sunt şi rezultatele, pe lângă jocul prestat“, a spus Isăilă.
Selecționerul Lituaniei, Edgaras Jankauskas, consideră că România are o trupă bună și că va fi un test util.
„Întâlnim un adversar foarte puternic, este pe locul 16 în clasamentul FIFA, iar acest lucru spune ceva. România se pregătește pentru Euro, așa că nu va glumi, va lua în serios acest meci. La fel și noi. Astfel că va fi un test bun“, a declarat Jankauskas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS