16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBăieții lui Pascu s-au antrenat împreună cu copiii speciali

Băieții lui Pascu s-au antrenat împreună cu copiii speciali

Componenții echipei masculine de volei SCM-U Craiova au jucat ieri volei la Sala Polivalentă cu 50 de copii cu dizabilități integrați în învățământul de masă, în cadrul unei acțiuni care s-a numit „Pot să fiu campion“

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova se pregătesc zilele acestea pentru primele confruntări din semifinalele campionatului, cu Explorări Baia Mare.
La sfârşitul antrenamentului de ieri-dimineață, jucătorii pregătiți de Dan Pascu și Claudiu Mitru au avut parte de o vizită-surpriză. Un grup de 50 de copii cu dizabilități, integrați în învățământul de masă, au venit să vadă cum se antrenează sportivii. Acțiunea inițiată de Școala Specială „Sfântul Mina“ din Craiova s-a desfășurat sub sloganul „Pot să fiu campion“. Imediat ce au ajuns în Sala Polivalentă, însoțiți de părinții și profesori itineranți, cei mici au luat loc în tribună și au urmărit cu atenție antrenamentul voleibaliștilor. După aceea, antrenorul Dan Pascu le-a vorbit despre rezultatele echipei din acest sezon și i-a invitat să coboare pe parchet pentru a face schimb de pase cu jucătorii, care, la rândul lor, încearcă să devină campioni anul acesta. S-a creat o forfotă, iar elevii au început să lovească mingile așa cum s-au priceput mai bine. Unii au fost luați de voleibaliști pe umeri pentru a trece mai ușor mingea peste fileu. Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă de veselie. „Hai să ne facem poze haioase, să nu stăm serioși!”, le-a zis la final antrenorul Dan Pascu celor mici, iar aceștia s-au conformat imediat.

Georgescu vrea cadou calificarea în finală

Și jucătorii de la SCM-U Craiova au spus că s-au simțit bine în compania micuților. „Le-am făcut o bucurie, s-a văzut pe chipul lor, și totodată noi am reușit să ne detensionăm puțin. Mă bucur că am putut să ne vindecăm unii pe alții sufletește și mental. Această acțiune a avut un slogan ambițios. Și noi suntem pe drumul către titlu“, a spus Bogdan Ene, unul dintre cei doi sărbătoriți ai zilei de ieri din echipa craioveană. Celălalt jucător de la SCM-U care și-a aniversat ziua de naștere a fost Andrei Georgescu. Acesta a mărturisit că își dorește în loc de cadou o calificare în finala campionatului: „Chiar ne bucurăm că acești copii au fost alături de noi. Să sperăm că vom fi și noi campioni, dar până atunci mai avem un hop, semifinala cu Baia Mare. Cred că un cadou frumos pentru mine ar fi să ne calificăm în finala mare“.
Craiova va juca primele două meciuri cu Explorări Baia Mare, din semifinale, sâmbătă de la ora 14.00, apoi duminică de la ora 16.00.
Nicușor Ghionea își dorește două victorii în aceste partide: „Meciurile grele acum încep și încercăm să obținem primele două victorii în weekend, dacă se poate, cu scorul de 3-0, să nu ne lungim ca de obicei la 3-2, adică cinci seturi“.

Carmen Pascu: Azi, toți copiii au fost campioni!

Carmen Eugenia Pascu, directoarea Școlii Speciale „Sfântul Mina“, și-a reamintit cu drag că în liceu și ea a făcut volei și era colegă cu Dan Pascu, antrenorul oltenilor. La finalul întâlnirii de ieri, i-a promis acestuia că va veni cu copiii la meciurile din weekend.  „Când eram la liceu, am jucat și eu volei. Mă leagă o prietenie veche cu Dan Pascu, îl aveam antrenor pe domnul Combei. Acum, cu siguranță, copii nu ne vor mai lăsa și vom veni în colțul din stânga al sălii, deci sigur sâmbătă vom fi la meci. Acțiunea de azi se încadrează în cele pe care Școala Speciala „Sfântul Mina“ le-a făcut în decursul anilor, dar de data aceasta, la Polivalentă au venit copii cu dizabilități integrați în învățământul de masă, pentru care sunt profesori itineranți, care și-au dorit ca și acești copii să vină la astfel de acțiuni. Mi-aduc aminte de sloganul de la Special Olympics: «Și dacă nu pot câștiga, vreau să fiu demn în încercarea mea». Azi toți au fost campioni“.
La rândul său, Dan Pascu a spus că îi mai așteaptă pe copii și la alte antrenamente: „A fost o întâlnire plăcută, la inițiativa unor profesori de la FEFS Craiova și a celor de la «Sf. Mina». Am văzut atâta bucurie din partea copiilor, dar și a elevilor mei. Simt că această întâlnire ne încarcă cu energie și ne motivează pentru meciurile următoare“.

Lică, plecat la o clinică să se recupereze

Căpitanul echipei craiovene, Laurențiu Lică, s-a accidentat în meciul de sâmbătă cu CSM București și este incert pentru primele meciuri din semifinala cu Baia Mare. „Am avut un ghinion teribil. Aveam 2-0 la seturi și 23-22 când, la o execuție normală, la serviciu din săritură, la aterizare, a făcut o ruptură fibrilară la mușchii gemeni, cu inserție pe un tendon. Nu este deloc plăcută situația. Lică deja este la o clinică în țară pentru a se recupera, dar nu pot spune cât va dura, pentru că totul depinde de cum va decurge tratamentul și cât îl va ajuta organismul“, a explicat antrenorul Dan Pascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS