11.6 C
Craiova
duminică, 15 decembrie, 2019
Acasă Sport Andrei Vlad a trecut la nivelul următor

Andrei Vlad a trecut la nivelul următor

-

Andrei Vlad (stânga) crede că a crescut valoric datorită concurenţei cu Laurenţiu Popescu şi Cătălin Straton (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Vlad (stânga) crede că a crescut valoric datorită concurenţei cu Laurenţiu Popescu şi Cătălin Straton (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Titular indiscutabil al porții naționalei Under 17, Andrei Vlad a primit zilele trecute o nouă convocare sub tricolor, dar de data aceasta la reprezentativa sub 18 ani. Selecționerul Costel Enache a apelat la portarul CS Universitatea Craiova pentru o acțiune ce se va desfășura la Piatra Neamț în intervalul 23 – 30 martie, cantonament în care vor fi susținute și două jocuri de verificare în compania reprezentativei similare a Moldovei. Vlad, care va împlini 17 ani pe 15 aprilie, s-a arătat încântat de șansa oferită, sperând să se acomodeze rapid la Under 18, mai ales că îl va avea alături și pe atacantul Sergiu Jurj, împrumutat de CSU în această iarnă la FCM Baia Mare.
„Este prima convocare la Under 18 și mă bucur că domnul selecționer Costel Enache m-a chemat pentru amicalele cu Moldova. Este prima dată când voi lucra cu dânsul și e un pas înainte pentru mine. Aș vrea să evoluez în aceste partide contra Moldovei, dar dacă nu se poate, nu-i nici o problemă, pentru că oricum va fi o experiență bună pentru mine. Eu sunt un obișnuit al naționalei U17, dar acolo este altceva, îi cunosc pe toți. Aici îl ştiu doar pe Jurj și e bine totuși pentru că o să am cu cine să stau. Cred că o să fiu coleg de cameră cu el“, a declarat Andrei Vlad, pentru GdS.

Așteaptă debutul în Liga I

Andrei Vlad (1,90 metri și 80 kg) este târgoviștean la origini și a fost adus la Craiova în urmă cu trei ani și a apărat poarta echipei a doua a CS Universitatea și pe cea a formației lui Mugurel Gușatu, lideră la Liga Elitelor U17. Odată cu plecarea lui Cristi Bălgrădean, Andrei Vlad și Laurențiu Popescu au făcut pasul în prima „linie“, secondându-l alternativ pe Cătălin Straton la meciurile alb-albaștrilor. „CS Universitatea Craiova înseamnă foarte mult pentru mine. Este un club foarte mare și pentru mine este a doua familie. Mă simt foarte bine la Craiova. Mă înțeleg foarte bine cu colegii mei din compartiment. Cătălin Straton este un portar foarte bun. Ați văzut și voi că a făcut niște meciuri senzaționale în ultimul timp, iar Popică este colegul meu de la echipa a doua. Îmi face o concurență bună Popică, dar noi suntem prieteni foarte buni și nu există invidie între noi“, a spus Vlad. „Primul joc la care am fost rezervă la echipa mare a fost cel cu CFR Cluj și nu o să-l uit niciodată. Am avut emoții, dar au trecut ușor, ușor. Acum aștept debutul. O să vină și rândul meu într-o zi. Când antrenorii vor vedea că sunt pregătit o să intru și sper să-mi fac treaba cât mai bine. Până atunci evoluez acolo unde sunt trimis și vreau să apăr cât mai bine“, a completat tânărul portar al Craiovei.
Andrei Vlad a mărturisit cine este idolul său din fotbalul mare și a dezvăluit unde și-ar dori să evolueze când va ajunge la maturitate: „Idolul meu este Manuel Neuer. E cel mai bun portar din lume la ora actuală, așa cred eu. Momentan mi-e bine aici, la Craiova, dar odată și odată o să vreau să merg la un club mare din Europa. Îmi place foarte mult campionatul Germaniei și Bayern München în special, dar sunt conștient că e foarte greu să ajung acolo“.

„Craiova nu va mai avea nevoie să cumpere portari“

Antrenorul cu portarii de la Centrul de copii și juniori al CS Universitatea Craiova, Tibi Lung, a avut cuvinte de laudă la adresa lui Andrei Vlad, și nu numai, subliniind ideea că gruparea din Bănie are asigurat postul de portar pentru o perioadă lungă de timp. „Am lucrat de mic cu el și mi se pare normal ca Andrei să apere la Under 18, pentru că are valoare. Oricum, Centrul produce și o să mai producă portari buni. Pentru asta sunt eu și tatăl meu aici, să-i educăm, să-i instruim, pentru a face pasul spre echipa mare. Vlad, și nu numai el, îndeplinește perfect tiparul internațional. Poate fi un portar de mare clasă. Nu numai el, dar și cei care vor veni din urmă. El și Popescu se bat deja pentru un loc în echipa mare. În viitor, Craiova nu va mai avea nevoie să cumpere portari. Din contră, pentru că tot e un business, Craiova va produce portari, atât pentru ea, cât și pentru export. Avem condiții foarte bune acum lângă Aeroport și rezultatele se vor vedea. Poate că nu vor ajunge toți portari de națională, dar sigur vor juca la un nivel bun“, a punctat Tibi Lung, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

Premierul Abe a inaugurat Stadionul Naţional 2020

Premierul japonez Shinzo Abe a salutat duminică finalizarea Stadionului Național construit pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Recepţia vine la trei...