8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Generalul“ vrea victorii cu Lituania și Spania

„Generalul“ vrea victorii cu Lituania și Spania

Dorința lui Anghel Iordănescu este să învingă Lituania și Spania (foto: prosport.ro)
Dorința lui Anghel Iordănescu este să învingă Lituania și Spania (foto: prosport.ro)

Selecționerul Anghel Iordănescu a declarat, ieri, la Centrul de Fotbal Mogoșoaia, că este interesat de rezultatele meciurilor amicale ale României cu Lituania, programat mâine, de la ora ora 20.00, pe stadionul „Marin Anastasovici“ din Giurgiu, și Spania, ce va avea loc duminică, de la ora 21.45, pe Cluj Arena.
„Mă interesează rezultatele meciurilor cu Lituania și Spania. Suntem în fața a două jocuri importante pentru toată lumea. Lituania este un adversar imprevizibil, are patru debutanți și 14 jucători care sunt la echipe din străinătate. Spania este Spania. Campioană mondială și europeană, are jucători de mare valoare. Avem multe probleme legate de program, dar și de sănătate: Torje vine după o viroză, o răceală, iar Sepsi are miozită, dureri la picior. Avem multe probleme care trebuie soluționate în timp foarte scurt“, a spus selecționerul României, conform Agerpres.
Despre programul viitor de pregătire al echipei naționale a României, Anghel Iordănescu a anunțat că sunt discuții pentru două meciuri amicale, în Italia, cu naționalele Congo și Ucrainei, înaintea meciului cu Georgia.
„Generalul“ a rememorat criteriile de care ține cont la selecția pentru naționala României: „Pe mine mă interesează ca jucătorii să aibă valoare, experiență, formă sportivă și atitudine. Nu voi abandona aceste criterii de selecție. Porțile echipei naționale sunt deschise pentru toți jucătorii de fotbal. Pe de altă parte, toți jucătorii selecționați acum trebuie să demonstreze în perioada următoare că au valoare, numai așa ei pot prinde avionul de Paris“.

Lotul României: portari – Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra Giurgiu); fundași – Cristian Săpunaru (Pandurii Târgu Jiu), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheș (Napoli), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Cosmin Moți (Ludogoreț), Steliano Filip (Dinamo), Laszlo Sepsi (FC Nurnberg); mijlocași – Mihai Pintilii (FC Steaua), Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Adrian Ropotan (Pandurii Târgu Jiu), Adrian Popa (Steaua), Gabriel Torje (Osmanlispor), Florin Tănase (Viitorul), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Nicolae Stanciu (Steaua); atacanți – Claudiu Keșeru (Ludogoreț), Florin Andone (Cordoba), Raul Rusescu (Osmanlispor), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Ioan Hora (Pandurii Târgu Jiu), Andrei Ivan (CSU Craiova).

Jucătorii ar fi vrut să joace cu Spania pe „Arena Națională“

Prezenți la conferința de presă de astăzi, de la Centrul de Fotbal Mogoșoaia, portarul Costel Pantilimon, fundașul Cosmin Moți și mijlocașii Mihai Pintilii și Florin Tănase s-au arătat nerăbdători să susțină cele două teste, menționând că amicalul cu Spania ar fi trebuit să se dispute pe „Arena Națională“, nu la Cluj.
„Sunt două partide importante pentru noi. Important este să ne bucurăm de fiecare meci pe care îl disputăm în perioada actuală de pregătire“, a afirmat Costel Pantilimon.
„Vrem să facem un antrenament bun. Este normal să avem și noi câteva zile de pauză. Dorim să câștigăm campionatul din Bulgaria pentru a veni cât mai repede în România“, a spus Cosmin Moți.
„Să nu uităm faptul că Spania este campioană europeană. Nu am dorit noi să jucăm la Cluj. Toți jucătorii au vrut ca acest meci să aibă loc pe cel mai mare stadion din România“, a punctat Mihai Pintilii.
„Este o mare onoare pentru mine. Sunt fericit că am fost convocat la echipa națională de fotbal a României. Era bine dacă puteam disputa acest joc cu Spania, la București, pe un stadion frumos“, a subliniat Florin Tănase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS