20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNovak Djokovic în finala de la Indian Wells

Novak Djokovic în finala de la Indian Wells

Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, l-a învins, cu scorul de 7-6 (5), 6-2, pe spaniolul Rafael Nadal, ocupantul locului 5 în clasamentul ATP,  în semifinalele Mastersului 1000 de la Indian Wells (Statele Unite), dotat cu premii totale în valoare de 6.134.605 dolari.   Djokovic îl va întâlni duminică în finală pe Milos Raonic, încercând să câștige un al cincilea din titlu  în deșertul din California, el fiind câștigătorul din ultimii doi ani.

Djokovic, deținătorul titlului și principalul favorit al competiției californiene, s-a calificat vineri în penultimul act la capătul unui meci extrem de dificil în fața francezului Jo-Wilfried Tsonga, cap de serie numărul 7, pe care l-a învins în două seturi, ambele câștigate la tie-break: 7-6 (7/2), 7-6 (7/2).

Nadal, numărul 4 pe lista favoriților, l-a învins la rândul său, cu 6-4, 6-3, pe japonezul Kei Nishikori (nr.5), după o oră și 33 minute de joc, pe o temperatură de 34 grade Celsius.

„Îmi place foarte mult să joc împotriva lui Rafa. El este, probabil, cel mai interesant rival pe care a trebuit să-l înfrunt în mod regulat, în cariera mea”, a declarat Djokovic.

După această partidă sârbul conduce 25-23 în întâlnirile directe cu Nadal, ultima dintre ele având loc în finala de la Doha din luna ianuarie, câștigată de Djokovic cu 6-2, 6-1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS