17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis: Djokovic și Nadal, adversari în semifinalele turneului ATP de la Indian Wells

Tenis: Djokovic și Nadal, adversari în semifinalele turneului ATP de la Indian Wells

Novak Djokovic (Foto: Agerpres)
Novak Djokovic (Foto: Agerpres)

Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, și spaniolul Rafael Nadal, ocupantul locului 5 în clasamentul ATP, se vor înfrunta pentru a 48-a oară în cariera lor, cu ocazia semifinalelor Mastersului 1000 de la Indian Wells (în Statele Unite ale Americii), dotat cu premii totale în valoare de 6.134.605 dolari, titrează Agerpres.

Djokovic, deținătorul titlului și principalul favorit al competiției californiene, s-a calificat vineri în penultimul act la capătul unui meci extrem de dificil în fața francezului Jo-Wilfried Tsonga, cap de serie numărul 7, pe care l-a învins în două seturi, ambele câștigate la tie-break: 7-6 (7/2), 7-6 (7/2). Soarta partidei putea fi, poate, alta dacă francezul nu ar fi fost trădat de serviciu, în momentele cruciale ale întâlnirii, în special în cele două jocuri decisive, potrivit Agerpres.

Nadal, numărul 4 pe lista favoriților, l-a învins la rândul său, cu 6-4, 6-3, pe japonezul Kei Nishikori (nr.5), după o oră și 33 minute de joc, pe o temperatură de 34 grade Celsius. „Îmi place foarte mult să joc împotriva lui Rafa. El este, probabil, cel mai interesant rival pe care a trebuit să-l înfrunt în mod regulat, în cariera mea”, a declarat Djokovic.Sârbul conduce 24-23 în întâlnirile directe cu Nadal, ultima dintre ele având loc în finala de la Doha din luna ianuarie, câștigată de Djokovic cu 6-2, 6-1.

 Milos Raonic și David Goffin, în cealplaltă semifinală

În cealaltă semifinală de la Indian Wells se vor înfrunta canadianul Milos Raonic și belgianul David Goffin, care și-au asigurat calificarea în această fază a competiției încă de joi.Raonic, cap de serie numărul 12 la această competiție, a dispus în sferturile de finală, cu 7-5, 6-3, de francezul Gael Monfils (nr.13), atingând cu această ocazie pentru a șasea oară în cariera sa penultimul act al unui turneu de categoria Masters.

David Goffin a reușit să-l învingă, la rândul său, pe croatul Marin Cilic, câștigătorul ediției 2014 a Openului Statelor Unite, în fața căruia s-a impus în două seturi, 7-6 (7/4), 6-2, potrivit Agerpres.

Rezultate (sferturi de finală):
Joi
David Goffin (Belgia/N.15) — Marin Cilic (Croația/N.10) 7-6 (7/4), 6-2
Milos Raonic (Canada/N.12) — Gael Monfils (Franța/N.13) 7-5, 6-3

Vineri
Novak Djokovic (Serbia/N.1) — Jo-Wilfried Tsonga (Franța/N.7) 7-6 (7/2), 7-6 (7/2)
Rafael Nadal (Spania/N.4) — Kei Nishikori (Japonia/N.5) 6-4, 6-3

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS