17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMogoșanu: Să fim noi cei isteți cu Poli!

Mogoșanu: Să fim noi cei isteți cu Poli!

După ce runda trecută s-au întors de la Chiajna doar cu regrete nu și cu puncte, fotbaliștii de la CS Universitatea Craiova vor să câștige partida de duminică de pe teren propriu cu Poli Timișoara, din etapa a treia din play-out. Meciul de pe stadionul „Extensiv“ va începe la ora 15.00, iar, spre deosebire de partida de la Chiajna, de data aceasta antrenorii Daniel Mogoșanu și Victor Naicu îi vor avea la dispoziție pe Bogdan Vătăjelu și Henrique Madson, jucători care, săptămâna trecută fuseseră excluși din lot după un incident la antrenament.
„Suntem în efectiv complet, vor intra și Vătăjelu și Madson. Au plătit pentru că nu au știut să se oprească într-un anumit moment. Am spus foarte clar că există reguli, iar când nu le respecți suporți consecințele. Dacă îi aveam pe cei doi la Chiajna în teren era altceva. Pe termen scurt se poate considera că am riscat, excluzându-i din lot pentru acel meci, însă pe termen lung, toți jucătorii trebuie să înțeleagă că trebuie să fie profesioniști. Legat de starea de sănătate a lui Mateiu, voi lua o decizie împreună cu doctorul dacă jucătorul va putea juca duminică“, a spus vineri Daniel Mogoșanu, directorul tehnic al formației craiovene, într-o conferință de presă.

Iliev: Nimeni nu vrea în play-out, dar trebuie să ne adaptăm

Prezent la întâlnirea cu presa, căpitanul echipei, Valentin Iliev, a ținut să puncteze că nu există probleme în vestiar între jucătorii români și cei străini. „Nu sunt probleme. Eu nu am simțit că străinii și românii stau separați. Este normal să fie presiune, nemulțumire, și din partea noastră, și a fanilor. Nimeni nu vrea să jucăm în play-out, dar asta este situația, trebuie să ne adaptăm. Acum ne pregătim de victorie cu Timișoara. Piciorul nu mă mai doare, mă simt bine“, a spus bulgarul.
Daniel Mogoșanu a stabilit strategia pentru partida cu formația bănățeană. Craiova trebuie să marcheze cât mai repede. „Probabil că jocul se va desfășura pe aceleași coordonate ca la Chiajna, adică Timișoara va veni și se va închide foarte mult, va duce foarte mulți jucători în apărare, iar noi va trebui să jucăm foarte repede. De aceea avem nevoie să înscriem neapărat, pentru a-i obliga să iasă de acolo, din apărare, să ne lase spații să putem juca. Filozofia noastră de lucru în toate partidele a fost să avem cât mai multe acțiuni de atac, nu să stăm în defensivă. Acum, în play-out, toate echipele se luptă pentru puncte, indiferent de forma în care o fac, că evoluează cu cinci sau șase fundași, cum s-a întâmplat cu Chiajna. Ne așteaptă o partidă grea, în care victoria este obligatorie, pentru a nu avea emoții vizavi de ce va urma. Cred că băieții sunt pregătiți pentru a aborda numai la victorie meciul cu Timișoara. Și noi și ei jucăm cu sabia deasupra capului și sper să fim noi cei isteți“, a completat tehnicianul alb-albaștrilor.
În play-out, CS Universitatea a acumulat trei puncte, după ce a învins Voluntariul cu 3-0, Poli Timișoara, formație antrenată de Florin Marin, are doar două puncte, după remizele cu Chiajna și CFR Cluj.
Duelul din sezonul regulat între cele două formaţii a fost indecis, în ambele confruntări înregistrându-se acelaşi scor 1-1.

Ivan, convocat de Iordănescu

Selecționerul României, Anghel Iordănescu, a anunțat vineri lotul de 25 de jucători pentru amicalele cu Lituania, 23 martie (ora 20.00, Giurgiu), şi Spania, 27 martie (ora 21.45, Cluj-Napoca). Printre cei convocați se află și atacantul CS Universitatea Craiova, AndreI Ivan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS