21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep nu a avut milă de Makarova

Halep nu a avut milă de Makarova

Simona Halep a obținut o victorie lejeră în disputa cu rusoaica Makarova
Simona Halep a obținut o victorie lejeră în disputa cu rusoaica Makarova

Simona Halep, campioană en-titre la Indian Wells, a trecut cu bine de al doilea meci din cadrul competiţiei de categorie Premier Mandatory, dotată cu premii de peste 6,2 milioane de dolari.
Românca a făcut ieri cel mai bun meci al sezonului și a învins-o, în două seturi, 6-2, 6-4 pe rusoaica Ekaterina Makarova, locul 32 WTA, şi s-a calificat în optimi. Constănțeanca a controlat primul set, unde a pierdut doar două game-uri. În actul secund, Simona a început perfect şi a condus cu 2-0. Makarova a revenit şi a egalat la 2, apoi fiecare şi-a câştiga serviciul până la 5-4, moment în care Simona a cerut intervenţia lui Darren Cahill, australianul venind la bancă şi discutând cu eleva sa. A urmat ultimul game pe serviciul Makarovei, meciul fiind închis cu o lovitură direct câştigătoare. Cu doar 14 erori neforţate, faţă de 26 ale rusoaicei Makarova, Simona Halep leagă în premieră după turneul de la Sydney două victorii consecutive, după ce în turul al doilea la Indian Wells a învins-o pe Vania King.

Vântul i-a pus probleme

Jucătoarea noastră a avut o problemă din cauza vântului puternic, însă se bucură că a reușit în cele din urmă să câștige. „A fost un meci greu, vântul m-a deranjat, dar sunt fericită că am jucat bine și în cele din urmă am câștigat. Am avut meciuri grele anul ăsta, dar antrenorul meu, Darren Cahill, m-a ajutat mult. De aceea l-am și chemat la finalul setului doi, ca să mă ajute cu acel break“, a zis Halep după meci. Jucătoarea noastră a avut unele probleme la începutul anului cu închisul meciurilor, dar de această dată nu a avut emoții în fața adversarei.
Pentru un loc în sferturile de finală, Simona Halep va juca împotriva Barborei Strycova, din Cehia, locul 37 WTA, în această noapte. Cele două s-a mai întâlnit de două ori până acum și sunt la egalitate, scor 1-1. Strycova a câștigat în 2010, la Paris, scor 6-1, 6-4.
În 2014, Simona și-a luat revanșa, la Beijing, unde s-a impus cu același scor cu care pierduse cu patru ani mai devreme.
Celelalte optimi de finală stabilite ieri, pe partea de tablou a Simonei Halep sunt: Serena Williams (SUA) – Kateryna Bondarenko (Ucraina), Agnieszka Radwanska (Polonia) – Jelena Jankovic (Serbia) şi Petra Kvitova (Cehia) – Nicole Gibbs (SUA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS