22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu a câștigat cursa de la Alphen aan den Rijn

Marius Ionescu a câștigat cursa de la Alphen aan den Rijn

Maratonistul craiovean Marius Ionescu (foto), calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a participat duminică, pentru a treia oară, la concursul „20 van Alphen“, pe distanța de 20 de kilometri, desfășurat în Alphen aan den Rijn din Olanda. Sportivul legitimat la CSM Craiova și CSM Ploiești a câștigat cursa, realizând un nou record personal, 61 de minute și 10 secunde. „Sunt mulțumit de timp și de faptul că am câștigat. Sunt mulțumit de cum mi-a ieșit finișul. Pregătirea mea decurge bine, iar această cursă a fost doar una de pregătire pentru participarea la Jocurile Olimpice. Gândul meu se duce spre competiția supremă din Brazilia“, a spus alergătorul din Bănie. „Piciul“ se simte bine la concursul din Olanda. Și anul trecut a câștigat cursa „20 van Alphen“, cu timpul 61 de minute și 27 de secunde, iar duminică și-a îmbunătățit cel mai bun timp al său pe această distanță. În 2014, maratonistul din Bănie terminase pe poziția a patra concursul „20 van Alphen“, cu timpul 63.17.

Alt român, Corneschi, pe locul doi

Trei români au alergat duminică la van Alphen 20k, cursa de 20 de kilometri din Olanda: Marius Ionescu, Alexandru Corneschi și Nicolae Soare.
Cei trei „tricolori“ au terminat în top 10, Marius Ionescu (61.10) și Alexandru Corneschi (61.24, record personal) ocupând primele două poziții de pe podium, iar Nicolae Soare, după o pauză din cauza unor probleme la stomac, probleme apărute la kilometrul 10, a trecut linia de finiș pe 9, în 64.01.
Ionescu, Corneschi și Soare au fost împreună în cantonament în Portugalia, la Monte Gordo, cursa din Alphen aan den Rijn fiind un bun prilej de a vedea nivelul pregătirii de iarnă.

Vanessa Balaci, medaliată la junioare 2

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat la București Campionatul Național de sală rezervat juniorilor 2, iar Vanessa Balaci, de la LPS „Petrache Trișcu“, a câștigat medalie de bronz în proba de 60 de metri. Pe locul cinci s-a clasat ștafeta de 4×2 tururi, din care alături de Vanessa Balaci au mai făcut parte Denisa Papa, Alexia Șovar și Andra Bojneagu, iar Denisa Papa a încheiat tot pe locul cinci proba de 60 m garduri.
„Fetele și-au dat toată silința, au alergat atât cât s-a putut în condițiile date, adică fără pistă de atletism. Denisa Papa a venit pe locul cinci în finala de la 60 m garduri, în condițiile în care am putut face câte un antrenament pe săptămână la sala domnului Roșca. Și să lucrezi un antrenament cu treceri peste doar două garduri în loc de șase, cum este normal, este foarte greu. Și totuși s-a comportat foarte bine“, a spus ieri antrenorul Nicușor Bugiulescu. La Campionatul Național rezervat juniorilor 2 au urcat pe podium încă trei atleți olteni. Adina Amzucu (înălțime) și Adrian Garcea (3.000 m), ambii de la CS Pandurii Târgu Jiu, au devenit campioni naționali, în timp ce Daniel Matei (CSS Caracal) a obținut medalie de argint la 800 m.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS