9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIvan a făcut KO Voluntariul (galerie foto)

Ivan a făcut KO Voluntariul (galerie foto)

Andrei Ivan a marcat cu lejeritate golul doi, lăsându-i spectatori pe jucătorii ilfoveni (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Ivan a marcat cu lejeritate golul doi, lăsându-i spectatori pe jucătorii ilfoveni (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Mobilizată exemplar și dornică de victorie, CS Universitatea Craiova a făcut un meci foarte bun cu FC Voluntari, impunându-se categoric, cu 3-0, în disputa de ieri, de pe stadionul „Extensiv“, prima din play-out-ul Ligii I.
După două ratări uriașe ale lui Măzărache, alb-albaștrii au deschis scorul prin contestatul ultimelor zile, Andrei Ivan, care l-a învins pe Balauru cu un şut puternic, din marginea careului mare (’28). Craiova a încheiat prima repriză în atac și cu doi oameni în plus pe teren, după ce Filipov a văzut cartonașul roșu direct după o intrare criminală la Vătăjelu (’37), iar Alcenat l-a luat în brațe pe Ivan în postura de ultim apărător și a văzut al doilea galben (’43).
La reluare, gruparea din Bănie și-a văzut liniștită de joc și a construit cu atenție fiecare fază. Andrei Ivan s-a remarcat din nou în minutul 50, când a realizat „dubla“, mijlocașul de 19 ani reluând imparabil de la cinci metri o pasă a lui Măzărache, oferindu-le spectatorilor și câteva tumbe.

_DSC0057

Craiova și-a majorat avantajul la trei goluri în minutul 67, Nuno Rocha l-a executat pe Dragoș Balauru cu un şut de la zece metri, încununând cu gol un meci în care a alergat foarte mult.

Ilfovenii au depus contestație

De remarcat că, spre finalul întâlnirii, tehnicienii Daniel Mogoșanu și Victor Naicu au aruncat în luptă doi tineri de la echipa secundă, debutând astfel mijlocașii Robert Petre și Cosmin Ciocoteală, ambii cu evoluții bune. Cei doi au fost luați la „ochi“ și de conducerea celor de la FC Voluntari, care au contestat dreptul de joc, neștiind că Petre și Ciocoteală sunt fotbalişti legitimați cu mult înainte de interdicția la transferuri primită de CSU.

Robert Petre a intrat în combinații de la primele atingeri
Robert Petre a intrat în combinații de la primele atingeri

„E bucurie pentru noi că am câștigat categoric, dar sunt un pic mâhnit pentru că acum, la final, am aflat că oaspeții vor să facă o contestație. Ei contestă că am debutat niște jucători juniori cum n-a mai debutat nimeni în acest campionat în România. Trebuie să pierzi cu capul sus și să fii bărbat până la capăt“, a comentat Felix Grigore.

Ciocoteală a făcut câteva deposedări importante la mijlocul terenului
Ciocoteală a făcut câteva deposedări importante la mijlocul terenului

CSU Craiova: Straton – Dumitraș, Acka, Kay, Vătăjelu – Bancu (’69, Petre), Zlatinski, Madson, Ivan (’83, Ciocoteală) – Rocha, Măzărache (’65, Hergheligiu). Antrenori: Daniel Mogoșanu, Victor Naicu.
FC Voluntari: Balauru – Filipov, Novakovic, Țâru, Barna – Moke – Alcenat, Kone (’80, Novac), Rus, Iorga (’57, Enceanu) – Voduț (’51, Chitoșcă). Antrenor: Ionel Ganea.
Cartonașe galbene: Ivan ’36, Bancu ’53, Dumitraș ’57, Kay ’74, Hergheligiu ’81 / Alcenat ’35, ’43.
Cartonașe roșii: Filipov ’37, Alcenat ’43.
Au arbitrat: M. Avram – C. Danşa, B. Gheorghe; Fl. Mazilu.
În urma acestui succes, CS Universitatea Craiova a trecut pe locul șapte în play-out, iar în etapa următoare va evolua în deplasare, împotriva echipei Concordia Chiajna.

Daniel Mogoșanu: Sper să continuăm pe aceeași linie

Directorul tehnic al CSU, Daniel Mogoșanu (foto mai jos), a fost bucuros pentru succesul înregistrat și crede că Andrei Ivan poate să prindă lotul pentru Euro dacă va continua cu evoluții la fel de bune.

_DSC0021
„Am trecut pe locul întâi din play-out și e important pentru noi. Am făcut un joc bun și am obținut un rezultat pe măsură. Sper să continuăm pe aceeași linie, să fim încrezători și atenți la modul cum gestionăm această perioadă. Am făcut fericiți și doi copii din cadrul Centrului nostru de juniori, e vorba de Ciocoteală și Petre. Dacă vom obține în continuare rezultate pozitive, o să mai vedeți și alți copii că vor debuta în Liga I. Sunt convins că Ivan intră în lupta pentru Euro. Dacă va continua pe aceeași linie și va avea în fiecare joc realizări, va fi în atenția selecționerului. Trebuie să fie atent cum se antrenează, cum se odihnește și lucrurile vor fi în regulă. Mă bucur că în zilele următoare, când vom începe antrenamentele, o să intre în program normal și Mateiu, și Iliev, deci vom fi în efectiv complet și putem pregăti foarte bine jocul de la Chiajna“, a declarat Daniel Mogoșanu.

„Sunt bucuros că am marcat două goluri”

Andrei Ivan, cel mai bun jucător al Craiovei în meciul cu Voluntariul, nu crede că reușitele cu ilfovenii i-au deschis deja drumul către naționala României și către CE din Franța.

_DSC0044
„Ajungem așa repede la Euro? Nu, dar sper să fiu în lot, să merg în Franța cu echipa națională. În primul rând, trebuie să fiu sănătos până la Euro. Îi mulțumesc lui Mitică Dragomir pentru declarația făcută, că mă vede titular la Euro, dar… O să muncesc la fiecare meci și o să încerc să ajut echipa să câștige, să fim pe primul loc în play-out. Mai sunt 13 partide și sperăm să ne facem bine treaba la fiecare întâlnire. Sunt bucuros că am marcat două goluri, dar și mai bucuros sunt că a câștigat echipa mea și că fanii sunt lângă noi la fiecare meci. Reușitele de astăzi le dedic familiei mele“, a spus Ivan.

Vătăjelu: M-am simțit foarte bine în postura de căpitan

Căpitan în absența lui Iliev – accidentat și Izvoranu – rezervă, Bogdan Vătăjelu s-a achitat bine de sarcini și a recunoscut după meci că s-a simțit bine cu banderola pe braț.

_DSC0071
„Ne bucurăm să suntem pe locul șapte și că am luat cele trei puncte din meciul cu Voluntari. Ne dorim ca la fiecare meci să luăm cele trei puncte și să nu mai pierdem această poziție din clasament. M-am simțit foarte bine în postura de căpitan. Mă bucur că sunt apreciat la Craiova, sper să muncesc la fel de mult și, dacă voi avea șansa poate voi fi în continuare căpitan. Valentin Iliev și Silviu Izvoranu sunt cei doi căpitani ai Universității, iar dacă ei nu vor putea să joace, atunci voi avea și eu șansa să port banderola“, a spus Vătăjelu.

Ionel Ganea: A fost o victorie meritată a gazdelor

Spre deosebire de oficialii lui FC Voluntari, antrenorul ilfovenilor, Ionel Ganea, a recunoscut superioritatea Craiovei și nu a comentat arbitrajul.

_DSC0014
„A fost o victorie meritată a gazdelor, țin să-i felicit și totodată îi felicit și pe băieții mei, chiar dacă am pierdut cu 3-0. Cred că am acumulat o stare de oboseală, deoarece ultimul meci l-am jucat pe teren sintetic, o suprafață dificilă, iar programul nostru este decalat de la o săptămână la alta cu câte o zi. Am avut și jucători accidentați, suspendați și am fotbaliști care nu au o pregătire fizică foarte bună și trebuie să am grijă de toți, să-i aduc la un nivel de pregătire foarte bun. Nu am văzut foarte bine fazele în care au fost sancționați cu roșu jucătorii mei și prefer să nu comentez arbitrajul. Obiectivul nostru este să rămânem în Liga I și cred că avem șanse destul de mari”, a comentat Ionel Ganea.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0012

Aurel Beldeanu a dat lovitura de start
Aurel Beldeanu a dat lovitura de start

_DSC0022

_DSC0024

_DSC0027

_DSC0028

_DSC0031

_DSC0032

_DSC0033

_DSC0034

_DSC0035

_DSC0037

_DSC0043

_DSC0045

_DSC0048

_DSC0049

_DSC0050

_DSC0052

_DSC0053

_DSC0054

_DSC0055

_DSC0058

_DSC0060

_DSC0063

_DSC0066

_DSC0067

_DSC0072

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS