16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDepășesc voleibaliștii craioveni perioada de criză?

Depășesc voleibaliștii craioveni perioada de criză?

Jucătorii craioveni (în albastru) încearcă să obţină o victorie de trei puncte în meciul cu ploieştenii, pentru a se menţine pe primul loc în clasament
Jucătorii craioveni (în albastru) încearcă să obţină o victorie de trei puncte în meciul cu ploieştenii, pentru a se menţine pe primul loc în clasament

După 17 victorii consecutive, pentru SCM-U Craiova a venit primul eșec, la Zalău. Acum, că mai sunt patru etape de disputat din retur, elevii lui Dan Pascu, aflați pe primul loc în clasament, nu trebuie facă pași greșiți pentru a putea termina sezonul regulat în primele două locuri și pentru a avea avantajul mai multor meciuri pe teren propriu în semifinale. Lică și colegii săi joacă sâmbătă (ora 17.30), acasă, cu Ploiești.

Cea mai performantă echipă a clubului SCM Craiova, cea de volei masculin, a pierdut ultimele două meciuri disputate. Mai întâi, a fost eșecul de pe teren propriu cu Arcada Galați, sinonim cu eliminarea oltenilor din sferturile de finală ale Cupei României, apoi elevii lui Dan Pascu au pierdut la Zalău și au întrerupt seria de invincibilitate în Divizia A1, după 17 victorii. Oltenii au pierdut primele trei puncte din acest campionat, dar se mențin pe primul loc, având două puncte avans față de ACSVM Zalău. Din retur mai sunt de disputat patru meciuri, iar obiectivul formației craiovene este să intre în play-off de pe unul din primele două locuri, ca să aibă avantajul disputării mai multor meciuri acasă, în semifinale. Alb-albaștrii vor juca sâmbătă, pe teren propriu, cu Tricolorul Ploiești, de la ora 17.30, și sunt hotărâți să oprească acasă toate cele trei puncte.

Eliminarea din Cupă i-a afectat

Atât antrenorul Dan Pascu, cât și căpitanul SCM-U, Laurențiu Lică, consideră că echipa a trecut peste cele două rezultate nefaste. Eliminarea din Cupă a afectat mult evoluția jocului formației craiovene. „Se pare că șocul eliminării din Cupă s-a simțit în sânul echipei, ne-a debusolat puțin. Fiind obișnuiți cu victoriile, pierderea calificării în semifinalele Cupei României a fost prea dură“, a explicat Pascu.
Dacă în partidele anterioare, chiar și atunci când echipa sa câștiga, tehnicianul craiovean și-a arătat mai mereu nemulțumirea vizavi de prestația jucătorilor, în ceea ce privește confruntarea de la Zalău, pierdută de olteni cu 3-1, Pascu este de părere că echipa sa a făcut un joc bun: „Am jucat bine în general, dar am greșit în momentele-cheie. Diferența s-a făcut la serviciu, în special de către doi jucători de la gazde, Matei și Bala, care au avut serii de puncte consecutive. Consider că acum suntem pe drumul cel bun, băieții au început să-și revină, îi văd mai mobilizați și trag speranțe că vor juca din ce în ce mai bine“.

Lică: Am o problemă la serviciu, dar încerc să o remediez

Dacă zălăuanilor le-a mers bine serviciul în meciul de luni, de partea cealaltă, căpitanul craiovenilor, Laurențiu Lică, a avut probleme la acest capitol. „Lolo“ speră să le remedieze cât mai repede și să ajute echipa: „De două-trei meciuri am o problemă la serviciu. La antrenament îmi iese totul, dar când mă apropii de meci simt trac. Trebuie să fac ceva să trec peste el. Conștientizez problema și sunt convins că încet-încet o să trec peste ea și voi reuși să-mi ajut echipa la fel de bine și la serviciu“.
Atât Pascu, cât și Lică au ajuns la concluzia că înfrângerea de la Zalău poate fi reparată și că echipa trebuie să prindă din nou un vârf de formă în semifinalele campionatului. Un lucru important este ca SCM-U să nu coboare mai jos de locul doi la finalul returului, pentru a avea avantajul terenului propriu în confruntarea din „careul de ași“.
În cele patru etape, câte mai sunt de disputat din retur, craiovenii vor mai juca cu Ploiești, Caransebeș, Baia Mare și CSM București.
„Avem un final de retur de foc. Toate partidele sunt extrem de importante și pentru clasament, și pentru moralul nostru. Nu avem voie să facem pași greșiți. Obiectivul nostru este să terminăm în primele două locuri, pentru a avea avantajul terenului propriu în semifinale.
După aceea vor veni meciurile din semifinalele campionatului, care vor avea o altă conotație, se vor juca sub presiune, va fi altă mobilizare. Eu zic că acolo trebuie să reatingem vârful de formă“, a completat antrenorul Pascu.

„Vreau să vină publicul înfocat la sală“

Căpitanul celor de la SCM-U Craiova, Laurențiu Lică, a făcut încă o dată apel la craioveni să vină la meciul din Polivalentă și să fie activi. „Cred că este cel mai important moment pentru noi de până acum și avem nevoie să știm că suporterii ne sunt alături. Chiar dacă nu umplu sala, aș vrea să vină publicul înfocat și să aud din tribune chiar și înjurături. Important este să-i simțim pe suporteri acolo. Sper să reușim o victorie de trei puncte cu Ploieștiul, apoi totul să reintre în normal. Tindem la primele trei locuri cel puțin la finalul sezonului, suntem conștienți că suntem capabili să facem un rezultat bun. Dacă ar fi o finală, ar fi extraordinar“.
Mai tânărul coleg al lui Lică, Andrei Georgescu, nu-și explică de ce lumea nu vine la meciurile echipei de volei, cea care în ultimii ani a urcat pe podiumul campionatului, iar acum are șanse mari să ia din nou o medalie. „Trebuie să câștigăm meciul cu Ploiești deoarece jucăm acasă. Avem nevoie și de public. În ultima vreme au fost tot mai puțini spectatori și nu înțelegem de ce“, a spus Georgescu, un produs la Liceului „Nicolae Titulescu” din Craiova. În meciul tur, Craiova s-a impus la Ploiești cu scorul de 3-1. La formația prahoveană evoluează trei foști componeți ai echipei SCM-U: Voinea, Aleksic și Someșan. Un bilet de intrare la meciul din Polivalentă costă cinci lei.
Tot sâmbătă, de la ora 18.30, echipa feminină de volei SCM-U Craiova va juca în deplasare, cu CSM Lugoj, în etapa a 20-a din Divizia A1. Oltencele au câștigat cu 3-2 meciul cu Penicilina Iași, din runda intermediară de miercuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS