10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPopovic a plătit cu demisia pentru tactica abordată în meciul de la Oradea

Popovic a plătit cu demisia pentru tactica abordată în meciul de la Oradea

Antrenorul Oliver Popovic (stânga) a plecat. De echipă se va pregăti acum antrenorul secund Vladimir Vuksanovic (dreapta)
Antrenorul Oliver Popovic (stânga) a plecat. De echipă se va pregăti acum antrenorul secund Vladimir Vuksanovic (dreapta)

Oliver Popovic nu mai este antrenorul echipei masculine de baschet SCM-U Craiova. Tehnicianul sârb și-a reziliat ieri contractul cu clubul finanțat de municipalitate, după o ședință de la care a plecat abătut.
La scurt timp după întâlnire, clubul a anunțat printr-un comunicat de presă de ce a plecat tehnicianul care semnase în vara trecută cu formația din Bănie. „În urma analizei partidei de duminică seară dintre CSM Oradea și SCM-U Craiova, antrenorul principal Oliver Popovic și-a asumat deciziile luate în timpul meciului, iar astăzi (n.r. – ieri), pe cale amiabilă, și-a reziliat colaborarea cu gruparea noastră sportivă. Îi mulțumim pentru activitatea desfășurată și pentru că alături de jucători a calificat echipa noastră în play-off. Interimatul va fi asigurat de Vladimir Vuksanov (antrenorul secund -n.r.)“, se menționează în comunicat.
Așadar, Popovic a plătit pentru că în meciul de la Oradea, câștigat de bihoreni cu scorul de 98-76, ar fi riscat și a folosit o tactică nemaiîntâlnită în campionatul românesc.
Conduși la 20 de puncte după primele trei sferturi, jucătorilor olteni li s-a cerut să-și oprească adversarii prin fault. Șase baschetbaliști craioveni au fost descalificați, echipa olteană având doar patru sportivi pe parchet în ultimul minut al meciului. În zece minute, SCM-U a comis 19 greșeli personale de echipă (incluzând faulturile tehnice, antisportive și de joc), oferind adversarului, în mod gratuit, 32de aruncări libere.
Tehnicianul Oliver Popovic a preluat echipa olteană în vara anului trecut, iar cu el antrenor principal SCM-U a înregistrat 14 victorii şi 10 înfrângeri, s-a calificat în play-off, iar acum ocupă locul cinci în grupa A valorică. Rămâne de văzut dacă în perioada următoare va fi adus alt antrenor sau Vuksanovic va pregăti echipa până la finalul sezonului.
SCM-U va evolua sâmbătă, de la ora 19.45, în deplasare cu Steaua CSM Eximbank București.
Daniela Mitroi-Ochea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS