17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet (m): Cătălin Burlacu, antrenor secund la SCM-U Craiova, Dragan Aleksic - director tehnic

Baschet (m): Cătălin Burlacu, antrenor secund la SCM-U Craiova, Dragan Aleksic – director tehnic

La conferința de presă au participat Cătălin Burlacu, Vladimir Vuksanovic și directorul clubului, Marius Barcan (foto: Claudiu Tudor)
La conferința de presă au participat Cătălin Burlacu, Vladimir Vuksanovic și directorul clubului, Marius Barcan (foto: Claudiu Tudor)

Marius Barcan, directorul SCM Craiova, a anunțat astăzi că banca tehnică a echipei masculine de baschet SCM-U Craiova a suferit modificări după plecarea lui Oliver Popovic. Astfel, Cătălin Burlacu va fi și antrenor secund și jucător, iar Dragan Aleksic va fi noul director tehnic. Totodată, fostul „secund” al lui Popovic, Vladimir Vuksanovic, va fi antrenor principal.

Dragan Aleksic
Dragan Aleksic

Aleksic a fost în ultimii ani antrenor la campioana Ungariei, semifinalist în Eurochallenge, participant în Liga Adriatică.

„Are un CV bun, este un antrenor cu experiență. Sperăm ca până la finalul acestei zile să ne înțelegem, astfel încât să mergem mai departe cu această echipă. Am discutat și cu jucătorii aseară și i-am rugat să arate că sunt profesioniști. Important este să simtă plăcerea de a juca și să dovedească că au valoare”, a spus Barcan, într-o conferință.

La rândul său, căpitanul echipei, Cătălin Burlacu, a vorbit despre noua sa postură: „Trecem din nou printr-o perioadă nefastă, însă cum am dovedit după accidentarea celor trei jucători, Micic, Djurasovic, Bozovic, și am devenit mai puternic, sperăm că vom reuși și de astă dată. Se încearcă o revigorare la nivelul băncii tehnice. Am acceptat să ajut, nu numai din teren cât și din afară. Am carnet de antrenor”.

Totodată, Burlacu a vorbit și despre ce s-a întâmplat în meciul de la Oradea: „S-au întâmplat acele evenimente nefericite la Oradea și îmi cer scuze. Cine a greșit a și plătit. Trebuie să schimbăm atitudinea și modul nostru de manifestare pe teren. A fost doleanța antrenorului care a cerut să ieșim toți cu cinci faulturi. A fost modul lui de a protesta față de arbitrii. Am făcut fault la a treia cerere din partea antrenorului. Au rămas în patru jucători în teren, ceea ce nu ne face cinste, dar ca fiecare soldat trebuie să îți asculți superiorul.

Încercăm să remediem foarte repede situația. După despărțirea de aseară de Popovic și întâlnirea cu directorul băieții au reacționat pozitiv, a fost un antrenament foarte bun.

Dragan Alekisic este un nume în baschetul european și sperăm că vom schimba cât de repede putem multe lucruri în jocul nostru.
Vuksanovic a rămas antrenor principal pentru că în munca depusă până acum și succesul echipei el are un mare merit”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS