24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportReprezentanții echipelor din Dolj au ales absenteismul

Reprezentanții echipelor din Dolj au ales absenteismul

Silviu Bogdan (în picioare) și colegii săi din Comitetul Executiv trebuie să hotărască o nouă dată pentru alegerile de la AJF Dolj (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Silviu Bogdan (în picioare) și colegii săi din Comitetul Executiv trebuie să hotărască o nouă dată pentru alegerile de la AJF Dolj (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Ca la noi, la nimeni. Amfiteatrul Facultății de Mecanică a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, Adunarea Generală Ordinară de Alegeri a Asociației Județene de Fotbal Dolj, însă totul a fost un fiasco, pentru că nu s-a mai ajuns să se voteze ceva. Pentru șefia forului fotbalistic a fost un candidat unic, Silviu Bogdan, după ce lui Fănel Văduva i-a fost respins dosarul, pentru cele două locuri de vicepreședinți fiind înscriși Aurel Barbu, Ion Oprescu, Marian Pălărie și Bogdan Pâncu, iar pentru locurile din Comitetul Executiv au concurat Dumitru Firu și Daniel Naicu – din partea Ligii a IV-a, Ilie Dumitrașcu și Marius Pavel – din partea Ligii a V-a, Mircea Papa, Mihaela Codruța Popescu și Paul Răducan – din partea reprezentanţilor echipelor exclusive de juniori. În ciuda frământărilor organizatorilor, care au „înroșit“ liniile telefonice în speranța că vor convinge electoratul să vină la vot, nu s-a realizat cvorumul. În sală au fost doar 59 de reprezentați ai cluburilor afiliate din 100, iar două treimi, cum cere regulamentul, ar fi însemnat 67 de votanți.

Octavian Goga, surprins neplăcut de situația de la Dolj
Octavian Goga, surprins neplăcut de situația de la Dolj

Situația nu a fost deloc plăcută, mai ales că la ședință a fost invitat și Octavian Goga, vicepreședintele FRF, care a mărturist că nu a mai luat parte la un caz asemănător. Tot Goga a subliniat ideea că AJF Dolj trebuie să aprobe noul statut cadru impus de FRF până pe 30 iunie, urmând să se convoace o Adunare Generală specială pentru acesta.

S-au făcut acuze și de o parte, și de cealaltă

„Oamenii lui Fănel Văduva au boicotat alegerile“, au rostit în cor mai mulți oameni prezenți la Adunarea Generală, unii dintre ei apropiați ai actualei conduceri, dar chestionați individual au preferat să rămână doar în anonimat. A fost un președinte de club mai binevoitor care a arătat și un mesaj primit de la Sorin Pătrașcu (un susținător al lui Fănel Văduva – n.r.), în care acesta îndemna lumea să nu vină la vot.

12784686_924305324291815_1365601844_

„Da, și ce, ei nu au dat mesaje și au amenințat lumea că dacă nu vin la vot nu știu ce le fac?“, a replicat Sorin Pătrașcu, supraveghind în continuare mișcările de trupe din parcarea Facultății de Mecanică.

Sorin Pătrașcu și Dan Naicu au discutat în permanență cu oamenii în parcarea Facultății de Mecanică
Sorin Pătrașcu și Dan Naicu au discutat în permanență cu oamenii în parcarea Facultății de Mecanică

Mergând pe ideea că Fănel Văduva este consilier județean din partea PSD, au fost voci, precum cea a invitatului Constantin Păiuș sau a lui Gheorghe Frățică, președintele clubului CFR Romgaz Craiova, care au murmurat că „și-a băgat politicul coada“ și de aceea nu s-a realizat cvorumul, ultimul fiind însă de părere că era bine să fi fost și Fănel Văduva admis în cursa pentru șefia forului.

Frățică și-ar fi dorit alegeri fără nervi și acuze
Frățică și-ar fi dorit alegeri fără nervi și acuze

„Dacă își băga politicul coada de ce au fost în sală o grămadă de pesediști?“, a replicat Silviu Buzărnescu, membru al echipei electorale a lui Fănel Văduva, la câteva ore după terminarea ședinței.
Printre cei care au mai luat cuvântul în cadrul Adunării Generale au fost președintele CSO Filiași, Florin Spânu, care a enumerat câteva din meritele lui Silviu Bogdan din timpul mandatului, și Dan Deliu, reprezentantul grupării Constructorul 2012 Craiova, care s-a arătat deranjat de atitudinea celor care au preferat să rămână acasă, exprimându-și totodată mai multe nemulțumiri.

Florin Spânu a reamintit alegătorilor că în mandatul lui Silviu Bogdan au promovat în Liga a III-a atât CSO Filiași, cât și ACS Podari
Florin Spânu a reamintit alegătorilor că în mandatul lui Silviu Bogdan au promovat în Liga a III-a atât CSO Filiași, cât și ACS Podari

Conform regulamentului, ședința de alegeri a fost amânată pentru 24 de ore, fapt anunțat chiar de președintele în exercițiu al AJF Dolj, Silviu Bogdan, care i-a invitat apoi pe cei prezenți la un restaurant pentru a servi prânzul împreună.

Au revenit la vot doar șapte cluburi

Ieri-dimineață s-a repetat povestea cu neîndeplinirea cvormului, doar că absenteismul a fost covârșitor: doar șapte membri și-au făcut apariția în amfiteatrul Facultății de Mecanică.

_DSC0127

Pe hol s-au regăsit de data asta și Fănel Văduva – candidatul respins de Comitetul Executiv și susținătorii săi cei mai vehemenți, Sorin Pătrașcu, Silviu Buzărnescu și Dan Naicu, ultimul considerând că „Silviu Bogdan ar trebui să demisioneze din funcția de președinte“. Aceștia s-au contrat cu Aurel Barbu, explicându-i secretarului AJF Dolj că și sâmbătă cifra de 59 de reprezentanți prezenți în sală a fost greșită, pentru că „unii au venit cu împuterniciri sau procuri, iar în regulament scrie că e ilegal votul prin corespondență sau procură. Decât delegații oficiali trebuia să se prezinte, care au depus mandate cu cinci zile înainte la AJF Dolj“, a menționat fiecare dintre opozanți.

Aurel Barbu (stânga, jos) le-a făcut cu greu față lui Silviu Buzărnescu, Sorin Pătrașcu și Fănel Văduva
Aurel Barbu (stânga, jos) le-a făcut cu greu față lui Silviu Buzărnescu, Sorin Pătrașcu și Fănel Văduva

„Telenovela“ este departe de a se fi încheiat, membrii Comitetului Executiv al AJF Dolj urmând să stabilească în ședința din această săptămână altă dată pentru alegeri, cu sau fără reexaminarea dosarelor tuturor candidaților, pentru că și aici sunt discuții, regulamentul permițându-le taberelor să interpreteze cum vor speța.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu) – ziua 1:

_DSC0004

_DSC0010

_DSC0011

_DSC0013

_DSC0014

_DSC0016

_DSC0018

_DSC0020

_DSC0023

_DSC0024

_DSC0026

_DSC0027

_DSC0036

_DSC0040

_DSC0050

_DSC0055

_DSC0065

Galerie foto – ziua 2:

_DSC0122

_DSC0124

_DSC0125

_DSC0126

_DSC0132

_DSC0133

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS