13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPascu trage semnalul de alarmă

Pascu trage semnalul de alarmă

Dan Pascu este supărat pe elevii săi după ultimele prestaţii (Foto: Bogdan Grosu)
Dan Pascu este supărat pe elevii săi după ultimele prestaţii (Foto: Bogdan Grosu)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova au părăsit prematur Cupa României, încă din sferturi, după o prestație slabă în meciul retur de pe teren propriu cu Arcada Galați, câștigat de formația de la malul Dunării cu scorul de 3-2 (19-25, 25-23, 25-20, 29-31, 15-9). Cum în tur se impuseseră cu 3-1, cei de la Arcada s-au calificat în semifinale cu scorul general de 6-3.
Jucătorii craioveni au fost de nerecunoscut miercuri seară, spre dezamăgirea celor aproximativ 200 de spectatori care au asistat la partidă.
După ce au câștigat primul set, voleibaliștii din Bănie l-au pierdut pe următorul și implicit calificarea. Au greșit mult la serviciu și nu au reușit să taie elanul oaspeților, care au venit mult mai determinați. SCM-U a câștigat setul al patrulea și a dus meciul în decisiv, dar nu a reușit să obțină o victorie de palmares.
La finalul meciului, antrenorul Dan Pascu a răbufnit și a tras un semnal de alarmă. Chiar dacă echipa sa este neînvinsă în campionat, având 17 victorii, tehnicianul și-a arătat nemulțumirea și totodată îngrijorarea vizavi de jocul prestat de echipă, unul slab. „Mă îngrijorează că în acest retur singurul joc bun a fost la Galați, în campionat, când am câștigat cu 3-0, în rest toate au fost slabe, chiar dacă am câștigat. Am spus că Galațiul este o echipă foarte bună, cu jucători de valoare. Până la schimbarea antrenorului nu formau o echipă omogenă, dar acum joacă din ce în ce mai bine. Și-au găsit cadența și se apropie de valoarea pe care o preconizăm. Asta nu scuză deloc prestația noastră. Ce mă deranjează cel mai mult este că jucătorii mei nu au crezut în calificarea în semifinalele Cupei, am fost dominați și din punct de vedere psihic. Am făcut încă un joc slab. Mi-este greu să spun mai mult pentru că sunt sub imperiul nervilor, dar am avut jucători care au fost de nerecunoscut azi. Toată echipa a fost slabă azi. Nu am avut nici un jucător care să exceleze. După ce am câştigat primul set, în al doilea la 20-20 am greșit două preluări“, a explicat antrenorul craiovean.
Acesta s-a legat și de prestația brigăzii de arbitrii, spunând că cei de linie, care sunt din Bănie, dezavantajează frecvent echipa gazdă: „Arbitrii, până s-a calificat Galațiul, adică după setul al doilea, au arbitrat numai pentru ei, așa cum au făcut-o și în tur, iar după aceea au arbitrat impecabil. Deci pot arbitra corect, dar dacă au avut o anumită temă și și-au propus ceva la meciul acesta, au reușit. În ceea ce privește tușierii, suntem de râsul țării. Toată lumea îmi spune că este imposibil ce se întâmplă aici. Tușierii craioveni întotdeauna când greșesc, greșesc împotriva noastră“.
Pascu a adăugat că Cupa României nu era un obiectiv prioritar pentru echipa sa, care acum se va concentra pe campionat. Craiova va juca luni, în deplasare, cu echipa de pe locul doi, ACSV Municipal Zalău, aflată la cinci puncte în spatele oltenilor.
„Se poate orice. Se pare că, după jocul prestat de noi la ora actuală, în acest moment, din primele patru clasate, noi suntem cei mai slabi.
Presiunea primului loc este foarte mare, faptul că toată lumea ne bombardează cu ideea că luăm sigur titlul de campioni nu ne face bine. Vrem medalie, dar mă îngrijorează că legăm jocurile slabe“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS